Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Nedoumica u vezi monitora Viewsonic VX2235wm
STRANA 1 OD 1
goranvu Nedoumica u vezi monitora Viewsonic VX2235wm 12.10.2008. 19:18 T12541

status: user
broj poruka: 195
Procitah na dva mesta da ovaj monitor ima fenomenalnu sliku samo kada mu je iskljucena opcija `dynamic contrast`, a da se ona uvek iznova sama ukljucuje nakon promene rezolucije ili gasenja monitora, pa mora svaki pun ponovo da se iskljuci. Da li je i to jedan od razloga zasto mu je pre nekoliko dana cena pala sa skoro 300 eur, na malo vise od 200 eur? Ja vec bio odlucio da ga uzmem, i jos se raspametio od srece kad sam video da je pala cena, a onda naidjem na ovo sto bi me stvarno gnjavilo.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Tako je bilo i na Samsung DynaFlat 12.10.2008. 19:38 #74902

broj poruka: 5704
mada mislim da moze da se memorise. Ali nije problem da pritisnes dugme kada ga izgasis i on izgubi. Inace ako ga ne gasis na dugme nego samo masinu pa ode u sleep (sto ja radim u 99% slucajeva) elektronika ce ostati pod naponom samo panel je ugasen, tako ce ostati zapamceno. Dakle, nebitna stavka potpuno. Ako gresim neka me neko demantuje.

- A N G E L -

goranvu hmm... 12.10.2008. 19:42 #74905

Pa problem je sto likovi govore da se opcija gasi i kad se menja rezolucija. Znaci, ja recimo pokrenem igricu, i moram da gasim opciju. Izadjem iz igrice, opet moram da gasim opciju, dakle maltretiranje.
bocacu ...... 12.10.2008. 22:11 #74919

broj poruka: 252

gde procita to, i ja sam hteo da ga uzmem
goranvu evo 12.10.2008. 22:21 #74924

jedan lik pise:
`Bought this monitor after doing a lot of research on which monitor to get. My first choice was a Samsung 226BW but after reading about quality control issues with the lcd panel on those I decided to go with the Viewsonic since it had the best color reproduction and fast response time.
This monitor is great as long as you keep the dynamic contrast feature off and configure your video card`s gamma setting properly(my 8800GT had to be set to 10% gamma). The problem is that dynamic contrast will turn itself back on whenever the monitor goes to standby mode, turned off or changes resolution. The menu will show that it is off but it is actually on since turning it on and off in the menu will then make it actually off. It`s very easy to see when its on by looking at skin tones....they look horrible with dynamic contrast turned on.
I bought the 19 inch version to this monitor at the same time and that one does not have this problem. I was going to send the 22 inch back but I`m out of the US and it would cost too much to send back. I`ve learned to live with the problem and every time I sit at the computer I make sure to turn the dynamic contrast on and back off. `

http://www.amazon.com/review/product/B000XJLQWE?showViewpoints=1

ili ovo
`prije vx2235wm sam imao viewsonica 2240w koji je imao stvarno dobru sliku, ali i jedan problem zbog cega se ta slika nije mogla odrzati. Naime dynamic contrastu mu se ukljucivao sam od sebe nonstop iako je bio u menu-u nariktan na OFF. Ja neznam dal su to uspjeli rjesiti u viewsonicu, ali ako nisu nebi preporucio taj monitor iako je slika bez dynamic contrasta izvanredna s obzirom na cijenu monitora...

sa ovim vx2235wm sam takoder imao problema. naime na lijevoj strani ekrana mu slika titra te se monitor mora ugasit pa upalit da bi se rijesio problem...`

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=107195
bocacu e do ..... 12.10.2008. 22:26 #74929

taman misleh da nadjoh

bocacu cek 12.10.2008. 22:35 #74934

pa nije dinamik kontrast za 2235 nego za onaj drugi kod 2235 je imao problem sa treperenjem slike sto mozda i nije do monitora procitaj pazljivije

goranvu ... 12.10.2008. 22:39 #74936

izgleda da si u pravu... mada nisam siguran da li sam nesto slicno procitao bas i u vezi 2235, ali posto ne mogu ponovo da nadjem, verovatno nisam...
E pa nista onda, srecna nam kupovina. Ne brine te nagli pad cene tog modela?
bocacu ..... 12.10.2008. 23:22 #74943

ne zasto da me brine nije to nova serija pa su spustili,izasle su nove serije pa eto.znas kako strah me je da uzimam nesto posle sony-a jer sam dosta monitora gledao i nijedan mi nije odgovarao.od samsunga pa nadalje jednostavno trazim nesto slicno kvalitetu slike kao sto je bio sony.a da ga jos ima nebih razmisljao ni tren..

bocacu .......... 12.10.2008. 23:39 #74954

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=12503&forid=12&katid=2

evo jece sam ja postavio
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs