Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
pomoc oko napajanja
STRANA 1 OD 1
tpk pomoc oko napajanja 10.10.2008. 20:32 T12502

status: user
broj poruka: 30
Sto se ove teme tice - apsolutni sam noob. Imam komp star 6 god i napajanje od 300W koje i dalje odlicno radi. Napajanje ima 2 kabla sa po 2 uticnika i do pre valjda 3 god sam na jednom kraku drzao dvd citac i cd rezac, a na drugom hdd. Kada sam kupio neku GeForce 6600 256MB koja zahteva dodatno napajanje, nju sam spojio sa onim jedinim slobodnim uticnikom pored hdd-a. Hdd je Maxtor 80GB koji i dalje besprekorno radi. Medjutim, skupio sam par hiljada dinara i vreme je za novi hdd. Razmisljam izmedju onog WD640 i neke Barakude od 500GB (ploca podrzava SATA). Posto mi je onaj cd rezac nepotreban jer cimer ima dvd rezac, njega cu izvaditi, ali da li smem na ovom napajanju prikaciti jedan od ovih gore navedenih hdd-ova? Ako mora iskljucicu ovaj hdd sto je sad unutra i na jednom kraku ce biti samo graficka, a na drugom dvd citac i taj novi hdd (ili neka druga kombinacija tih triju komponenti). Ako to nesto znaci, konfiguracija je: asus p4p800 gold, pentium 2.4GHz, 1GB ddr...

Unapred hvala na pomoci.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
LonleyMax Re: pomoc oko napajanja 10.10.2008. 20:40 #74595

broj poruka: 1475
predpostavljam da je staro napajanje kinesko pa je to m*do ok 240W maximum... za takvu konfiguraciju uzmi 400W TT ili OCZ i ona si miran i kad budes dodavao kasnije nesto...

:: Sto se ove teme tice - apsolutni sam noob. Imam komp star 6 god i napajanje od 300W koje i dalje odlicno radi. Napajanje ima 2 kabla sa po 2 uticnika i do pre valjda 3 god sam na jednom kraku drzao dvd citac i cd rezac, a na drugom hdd. Kada sam kupio neku GeForce 6600 256MB koja zahteva dodatno napajanje, nju sam spojio sa onim jedinim slobodnim uticnikom pored hdd-a. Hdd je Maxtor 80GB koji i dalje besprekorno radi. Medjutim, skupio sam par hiljada dinara i vreme je za novi hdd. Razmisljam izmedju onog WD640 i neke Barakude od 500GB (ploca podrzava SATA). Posto mi je onaj cd rezac nepotreban jer cimer ima dvd rezac, njega cu izvaditi, ali da li smem na ovom napajanju prikaciti jedan od ovih gore navedenih hdd-ova? Ako mora iskljucicu ovaj hdd sto je sad unutra i na jednom kraku ce biti samo graficka, a na drugom dvd citac i taj novi hdd (ili neka druga kombinacija tih triju komponenti). Ako to nesto znaci, konfiguracija je: asus p4p800 gold, pentium 2.4GHz, 1GB ddr..
::
:: Unapred hvala na pomoci
tpk ... 10.10.2008. 20:50 #74607

Ovaj hdd je sigurno poslednja komponenta koju cu menjati, odnosno dodati na ovom kompjuteru, nakon toga za godinu-dve sledi kupovina potpuno novog kompjutera tako da bi mi kupovina novog napajanja bila neplanirani, mozda cak i bespotrebni trosak. Znaci nikako ne mogu da ukljucim neki od gore navedenih hdd-ova na ovo napajanje i konfiguraciju, makar i iskljucio stari hdd? :(

gile23 ... 10.10.2008. 20:55 #74612

broj poruka: 9121
Trebalo bi da izdrzi, ja mislim da mi napajanje od oko 300W, drzi Athlon na 2400+, Asus A7N8X, 512MB DDR, 80GB Maxtor, Radeon 9550 Dual head 128MB, i Combo rezac ali licno mislim da bi ti to radilo ali ipak napajanje je staro 6god., meni na 400W Chieftec radi mnogo stvari. Uzmi WD640, valjda ce ti se jos neko javiti,...

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
LonleyMax Re: ... 10.10.2008. 20:57 #74615

Mislim da ces moci...
Ja sam isto na nekih kineskih 200W (deklarisano 270W) 2 rezaca jedan DVD, jedan obican, hdd 80GB, Athlon XP 2000+, 2x512MB 400MHz i gomilu kulera posto je klok bio na 1.8 - 1.9 (zavisi od godisnjeg doba)...

Da i grafa je bila klokovana Ati Radeon 9250!!!

:: Ovaj hdd je sigurno poslednja komponenta koju cu menjati, odnosno dodati na ovom kompjuteru, nakon toga za godinu-dve sledi kupovina potpuno novog kompjutera tako da bi mi kupovina novog napajanja bila neplanirani, mozda cak i bespotrebni trosak. Znaci nikako ne mogu da ukljucim neki od gore navedenih hdd-ova na ovo napajanje i konfiguraciju, makar i iskljucio stari hdd? :
tpk !! 10.10.2008. 21:21 #74621

Hvala na odgovorima, uzecu onda novi hdd i izvadicu stari, valjda ce sve ok da prodje...

LonleyMax Re: !! 10.10.2008. 21:30 #74625

Nema na cemu...!!!

Kad ga ubacis opteretis ga max (stavis da ti nesto kolje procesor i ram a usput da ti vuce stvari sa HDD-a, ubacis neki CD) ako se ne ugasi miran si!!
Pozdrav

:: Hvala na odgovorima, uzecu onda novi hdd i izvadicu stari, valjda ce sve ok da prodje..
gile23 ... 10.10.2008. 23:09 #74639

broj poruka: 9121
Javi sta si uradio,...

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
cele1988 ... 11.10.2008. 00:05 #74652

broj poruka: 1424
nadam se da ima najnoviju verziju bios-a (zbog hdd od 640gb)

sbraca Probaj ali... 11.10.2008. 02:17 #74665

broj poruka: 11

Nisam pogledao kako izgleda taj hard koji ces uzeti ali noviji sata diskovi imaju drugaciji prikljuca
k za napajanje, tako da mislim da na tvom napajanju takvog nema. moraces da trazis neki adapter. Napajanje ce verovatno izdrzati ali nezaboravi da je napajanje cest uzrok problema tako da ako uzmes neko bolje nikako neces pogresiti.
I ko sto rece cele1988 mislim da ta ploca ima noviji bios pa bi ga trebalo fleshnuti.
PS ako nisi siguran sta radis oko biosa nemoj sam!
tpk ... 11.10.2008. 23:20 #74814

Da, u pravu si, ja nemam prikljucak za napajanje koji je potreban za nove SATA diskove... dobro je sto jos nisam kupio hdd. Zna li neko gde mogu da nadjem adapter koji ce pretvoriti stare prikljucke u taj za SATA hdd?

U vezi sa biosom, ja imam verziju 1016 koja je izasla februara 2004, najnovija stabilna je 1019 koja je izasla novembra 2004, i ima jos 1021 Beta koja je izasla polovinom 2005. Fleshovacu ga i na tu Betu ukoliko bude potrebno, nadam se da ce da radi. Sad mi je najveci problem taj adapter posto mi se ne izdvajaju pare za novo napajanje.

sbraca .. 12.10.2008. 18:14 #74891

broj poruka: 11

Za adapter pitaj u prodavnici gde kupujes hard, trebalo bi da ga imaju jer dolazi i sa nekim plocama. dace ti sigurno, jedino ako nisu neke p***. Poz

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs