Treba mi neko tiho kućište (bez napajanja!) koje može da podrži 4HD-a i 3 5,25 uređaja, kao i grafičku Asus 9600GT koja u nekim kućištima hoće da se gura sa HD-om. Pare u principu nisu toliki problem, ali ne bih ni da preterujem, pa sam planirao da za to dam oko 100eur. Pozdrav svima.
pogledaj ovde... http://www.pcberza.rs/komponente/group.php?id=217&pid=198 uzmi bilo koje od tih, svako je odlicno i zadovoljice tvoje potrebe...cak i ovo najjeftinije Thermaltake WingRS 101 ima sve sto ti treba...e kad si pazario kuciste, onda kupi jos dva Noctua 12cm ventilatora, montiras ih napred i pozadi i imas savrseno kuciste... ako nisi cuo za Noctua ventilatore to je zato sto su totalno necujni i na 1000 obrtaja imaju daleko veci protok vazduha nego bilo koja druga dvanestica koju kod nas mozes da kupis na mnogo vecim obrtajima... kostaju oko 1300 dinara po komadu, ali vrede svaku paru...
Kupi bilo koje kućište i nemoj da stavljaš komponente u njega i biće garantovano nečujno. Ne bih da vrećam i zvučim negativno, ali kvalitetno hlađanje za naš ne baš velik bučet traži i malo buke. Ako i postoji neko `idealno tiho` kućište, za njega mora i da se plati pošteno. Evo ja imam Chieftec Giga Case GX-01BW-OP Gamer Edition. Ali pošto imam Athlon 64 X2 6000+, čudo koje vuče 125W, za kvalitetno hlađenje moram da istrpim i malo buke. Sve u svemu, moraš da izvršiš odabir dodatnih ventilatora i kulera da bi postigao željen nivo buke, tj tišine. Sigurno ima ljudi na forumu koji imaju iskustva s drugim kućištima, koja uz to mogu da budu i tiha, pa će ti valjda preporučiti neko po nekoj normalnoj ceni.
Sva kucista su sama po sebi necujna, cuju se samo komponente koje se u njega ugrade. Znaci ako budes birao i ugradio tihe a efikasne ventialtore nista nece ni cuti, samo da znas sto tise to skuplje.
To da, ja kazem za buku jer ko sto je receno kuciste ne moze biti bucno vec samo ventilatori pa ajde da kazemo i `mrezice` koje se nalaze na kucistu gde ide fan pa da se cuje protok vazduha o njih ..
Uzeo sam ovaj Chieftec pre dva dana,5930din (nema ni jedan vent.ugradjen),napred sam stavio 2x8cm (760din)+1x12cm(600din).Ukupno 100evrica.Moje zahteve sto se buke tice zadovoljava.Cuje se samo kuler na grafickoj (stara garda).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.