Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
ne uzimaj bezicni mis ako si gamer....?
STRANA 1 OD 2  
skar ne uzimaj bezicni mis ako si gamer....? 06.10.2008. 18:30 T12405

status: user
broj poruka: 3992
zasto?
ja sam bas ovih dana razmatrao kupovinu jednog bezicnog misa,ali mi drugar `toplo`preporucio da ako planiram da igram igrice,sto i radim bolje je da uzmem neku zicnu verziju od rf
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ljuki .... 06.10.2008. 19:00 #73817

broj poruka: 324
Zasto?
nisi bas ajbolje objasne,i e sta je sve meni drugar rekao pa ga ne uzimam za ozbiljno

TheGame Definitivno si upravu skar 06.10.2008. 19:20 #73818

broj poruka: 719

Ja imam bezicni mis Logitech MX Revolution koji sada trenutno kosta 80 eura,a ja sam ga platio 100 i vise eura prije nepunih godinu dana.U igricama imam problema,zna da steka,da zastajkuje pa me to mnogo nervira.Ne bih ga nikome preporucio.Inace u obicnom radu: sufovanje netom...............sasvim dobro radi.Ja planiram da kupim zicni mis koji bi mi sluzio samo za igranje a ovaj trenutni bih koristio u normalnom radu.Mogu samo zamisliti kako bi stekao neki mnogo jeftiniji od ovog mog.(Ipak ja nisam bio za kupovinu tog misa,ali je mo cale navaljivao tako da je njegova bila zadnja..............)

SkyFire Re: Definitivno si upravu skar 06.10.2008. 19:57 #73822

broj poruka: 18472
Ja sa tim istim misonjom nikad nisam imao problema..Radi perfektno u igrama a pored njega imam i G9 koji je mozda samo zeru precizniji i malo brzi!!!

I Want to believe - The truth is out there
OC House
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

::
:: Ja imam bezicni mis Logitech MX Revolution koji sada trenutno kosta 80 eura,a ja sam ga platio 100 i vise eura prije nepunih godinu dana.U igricama imam problema,zna da steka,da zastajkuje pa me to mnogo nervira.Ne bih ga nikome preporucio.Inace u obicnom radu: sufovanje netom...............sasvim dobro radi.Ja planiram da kupim zicni mis koji bi mi sluzio samo za igranje a ovaj trenutni bih koristio u normalnom radu.Mogu samo zamisliti kako bi stekao neki mnogo jeftiniji od ovog mog.(Ipak ja nisam bio za kupovinu tog misa,ali je mo cale navaljivao tako da je njegova bila zadnja..............
TheGame Re: 06.10.2008. 20:03 #73824

Mozda si me pogresno shvatio.Nije meni sad ovaj mis svaki sekund stekao,ali zna CESTO to da radi.Mijenjao sam i podloge ali nije pomoglo,ali inace u obicnom radu sam zadovoljan sa njim.Samo malo mi je cudno da mi u igricama steka a u normalnom radu nikad.

Dzoni665 ej... 06.10.2008. 20:04 #73825

broj poruka: 704
Ne mere to bez kabla :P :D
- - - - - - - - - - - - -
Nece, nece pa stane :)

gile23 Re: ne uzimaj bezicni mis ako si gamer....? 06.10.2008. 20:33 #73826

broj poruka: 9121
Alo komora, ne moz to bez kabla, alo komora, pa kad ti kazem ne moz to bez kabla, ma moze kazem ti. Trebalo bi normalno da radi, nisam jos nikog cuo da je imao bas neke ogromne probleme, ali ja se za sad drzim kabla,...

Pozdrav!

:: zasto
:: ja sam bas ovih dana razmatrao kupovinu jednog bezicnog misa,ali mi drugar `toplo`preporucio da ako planiram da igram igrice,sto i radim bolje je da uzmem neku zicnu verziju od rf
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
lllo Re: ne uzimaj bezicni mis ako si gamer....? 06.10.2008. 20:36 #73827

broj poruka: 319
:: zasto
:: ja sam bas ovih dana razmatrao kupovinu jednog bezicnog misa,ali mi drugar `toplo`preporucio da ako planiram da igram igrice,sto i radim bolje je da uzmem neku zicnu verziju od rf

Posluzice ti za single player igranje, jer AI protivnici ipak nijesu na nivou ljudi (da bi mogli kazniti nedostatke bezicnih miseva). Ali ako igras FPS online, poslusaj druga. Preporucio bih ti nekoliko modela:

Logitech MX310 ili B85 UltraX - ako imas dovoljno skill-a/iskustva, nista vise od ovoga ti nije potrebno. Najisplativije resenje.

Logitech G1 - prema danasnjim kriterijumima, ovo je entry-level model, ali i ovdje vazi prica o skill-u.

Razer Krait - razerov entry-level, mada ja nijesam uspio da mu pronadjem nedostatak u odnosu na skuplje modele iz porodice.

Logitech MX518 (500/510) - ovo je granica koju nije isplativo prelaziti. Naravno, ako imas para, kupi sta zelis, ali moje misljenje je da je svaki sledeci Logitech/Razer model, cjenovno pozicioniran iznad MX518, overkill.

Obrati paznju na ergonomiju.

stevan07 Re: 06.10.2008. 20:36 #73828

broj poruka: 185
nisam bas neki igrac za teske igrice ali uz konstataciju sa mojim klincima kojii
vec duze vremena koriste jednu od jeftinijih varijanti bezicne tastature i misa
ne bih se slozio sa konstatacijom da bezicne stvari ne valjaju za igrice ... oni su zadovoljni njihovim radom ....i za sad je to ok ...sto bi rekli ne mora da znaci ako si platop skupo da si kupio kvalitetno...pozzz
Terminator

Dzoni665 ... 06.10.2008. 20:56 #73830

broj poruka: 704
Ja imam A4tech x-710 F i mogu vam reci, da za te pare koliko kosta.... radi prefetkno... znate i sami da svi jeftiniji pacovi posle odredjenog vremena krecu sami da skacu ( samo kursor zbrise gore ili dole ) a ja sa ovim stvarno nemam problema, plus sto moze da se podesi dpi na samom misu.... 400, 600, 800, 1000. i plus 3 shot button... koje je idealno za FPS igre :P
btw, imam ga 2 godine
pozz
- - - - - - - - - - - - - -
Nece, nece pa stane :)

Vaskev re 06.10.2008. 21:03 #73832

broj poruka: 1673
Dve godine arcim jednog Microsoft Intellimouse Explorer V2.0 (Wirelles) i nikada nisam primetio nijedan problem sa njim a i baterije uz svakodnevno igranje (klinac i ja) i svakodnevni rad menjam na otprilike 8-10 meseci (Kodak Photo 2xR6). Pusti price i kupi kvalitetan mis i moja preporuka je Microsoft (moja iskustva govore da je bolji nego Logitec po nekim resenjima a narocito po pitanju trajanja baterije i plastike koja se brze ljusti na Logitecu) a ti naravno odluci sam.

Daum Re: Definitivno si upravu skar 06.10.2008. 22:03 #73835

broj poruka: 12794
Amaterski komentar. Ne moze u igrama da ti secka a da ti u normalnom radu ne secka. Jednostavno si zabio negde njegov reciever i ima smetnje.

Za igre je MX revolution keva. Bez ikakvih problema...

:: Ja imam bezicni mis Logitech MX Revolution koji sada trenutno kosta 80 eura,a ja sam ga platio 100 i vise eura prije nepunih godinu dana.U igricama imam problema,zna da steka,da zastajkuje pa me to mnogo nervira.Ne bih ga nikome preporucio.Inace u obicnom radu: sufovanje netom...............sasvim dobro radi.Ja planiram da kupim zicni mis koji bi mi sluzio samo za igranje a ovaj trenutni bih koristio u normalnom radu.Mogu samo zamisliti kako bi stekao neki mnogo jeftiniji od ovog mog.(Ipak ja nisam bio za kupovinu tog misa,ali je mo cale navaljivao tako da je njegova bila zadnja..............
TheGame Re:Daum 06.10.2008. 22:22 #73843

Mozda je amaterski komentar,ali takva je situacija kod mene pa ti misli sta god hoces.Imas li ti taj mis pa da pricas tako o njemu.Pretpostavljam da nemas.VRLO RIJETKO mi se desava da u normalnom radu MINIMALNO zasteka,zato to i nisam pominjao,ali u igicama to vec nije minimalno,vec malo cesce.Ipak je mnogo bolji zicnii mis,makar ce biti dok se jos malo ne usavrsi bezicna tehnologija.

murakami 06.10.2008. 22:37 #73847

broj poruka: 198
Ja imam logitech koji sam platio 30 evra zajedno sa tastaturom . Starastveni sam igrac, narocito fps-a ( za sta je najvise potreban mis koji ne zaje..va ) i apsolutno nije tacno da ne valja uzimati bezicnog misa !!!!!

Ko se na slaze

Pozdrav !!!!

Daum Re: Re:Daum 06.10.2008. 22:50 #73849

Zapravo ga imam, zato sa punim pravom i komentarisem...
Nemam problema sa dometom i do 5 metara, ali mi reciever stoji na monitoru...

:: Mozda je amaterski komentar,ali takva je situacija kod mene pa ti misli sta god hoces.Imas li ti taj mis pa da pricas tako o njemu.Pretpostavljam da nemas.VRLO RIJETKO mi se desava da u normalnom radu MINIMALNO zasteka,zato to i nisam pominjao,ali u igicama to vec nije minimalno,vec malo cesce.Ipak je mnogo bolji zicnii mis,makar ce biti dok se jos malo ne usavrsi bezicna tehnologija
TheGame Re:Daum 06.10.2008. 23:01 #73851

E ako ga imas onda svaka cast.Ali ja imam problema,mozda si u pravu da su neke smetnje u pitanju,posto mi je sve malo zavuceno.

Daum Re: Re:Daum 06.10.2008. 23:15 #73856

Samo ga izbaci negde napolje. Najbolje bi bilo ako imas USB hub na stolu, da ga tu stavis. Promenice ti se sve...

:: E ako ga imas onda svaka cast.Ali ja imam problema,mozda si u pravu da su neke smetnje u pitanju,posto mi je sve malo zavuceno
gile23 ... 06.10.2008. 23:19 #73858

broj poruka: 9121
E momci ovo ste zaboravili talasi koji se salju misu i obrnuto nisu dobri za zdravlje, evo zasto kupiti mis sa kablom, ali salu na stranu koliko se vidi ta bezicna tehnologija se mnogo razvila tako da ti se ipak isplati da uzmes taj mis. Srecno sa kupovinom!!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Re: ... 06.10.2008. 23:22 #73860

Pa nije to neka posebna tehnologija. Obicna radio tehnologija na 2.4ghz. Kao fiksni telefoni...
E sad ako ti i fiksni telefoni stete zdravlju, onda jbg... :P

:: E momci ovo ste zaboravili talasi koji se salju misu i obrnuto nisu dobri za zdravlje, evo zasto kupiti mis sa kablom, ali salu na stranu koliko se vidi ta bezicna tehnologija se mnogo razvila tako da ti se ipak isplati da uzmes taj mis. Srecno sa kupovinom!!
:: Pozdrav
darkop2001 ne uzimaj 07.10.2008. 00:05 #73864

broj poruka: 21
Ako uzmes, budi siguran da ces moci da ga vratis ako nesto nije ok. Uzeo ortak Logitech oko 5000 din, ne znam tacno koji mod, uvece igramo SWAT, mene hapse a on gleda!? Kaze zeza ga mis. Vratio *ranje, uzeo sa kablom, sljaka k`o zmaj!

darkop2001 ne uzimaj 07.10.2008. 00:06 #73865

broj poruka: 21
Ako uzmes, budi siguran da ces moci da ga vratis ako nesto nije ok. Uzeo ortak Logitech oko 5000 din, ne znam tacno koji mod, uvece igramo SWAT, mene hapse a on gleda!? Kaze zeza ga mis. Vratio *ranje, uzeo sa kablom, sljaka k`o zmaj!

SkyFire Re: Re: ... 07.10.2008. 00:10 #73867

@Daum@
Jesi li imao problema da ti USB prijemnik zabode i da win vise nece da ga vidi?Tacnije da se izgubi komunikacija izmedju USB prijemnika i misa?Sta li to moze da bude?Win kaze unknown device!

OC House
@PCBeast@

:: Pa nije to neka posebna tehnologija. Obicna radio tehnologija na 2.4ghz. Kao fiksni telefoni..
:: E sad ako ti i fiksni telefoni stete zdravlju, onda jbg... :
:: :: E momci ovo ste zaboravili talasi koji se salju misu i obrnuto nisu dobri za zdravlje, evo zasto kupiti mis sa kablom, ali salu na stranu koliko se vidi ta bezicna tehnologija se mnogo razvila tako da ti se ipak isplati da uzmes taj mis. Srecno sa kupovinom!!
:: ::
:: :: Pozdrav
Daum Re: Re: Re: ... 07.10.2008. 01:43 #73883

Boooo, covece, meni to ozbiljno deluje kao da ti je prso prijemnik, ili je moguce ako ga guras u neki od hubova da nema dovoljno struje pa ne radi...
Recimo meni svi hubovi i na monitoru i na kucistu izdrzavaju kad prikaci WD Passport, a kod vecine drugih ljudi kad ga prikacim na hub, prijavi ga kao unknown device, i ne moze da ga startuje, sto resim jednostavno tako sto ga zabodem otpozadi u komp...

Mada evo sad mi je prikacen na produzni usb kabl od USB Wifi adaptera (jedina korisna stvar koja je ostala od gov*eta Gigabyte Wifi usb adapter ), i nemam ni najmanjih problema. Probaj da ga zabodes pozadi, ako vec nisi...

Spazih ti potpis pa me potseti, idem sutra u OCHouse da pazarim GTX280 i CM RealPower 700W....

:: @Daum
:: Jesi li imao problema da ti USB prijemnik zabode i da win vise nece da ga vidi?Tacnije da se izgubi komunikacija izmedju USB prijemnika i misa?Sta li to moze da bude?Win kaze unknown device
:: I Want to believe - The truth is out there
:: OC House
:: @PCBeast@
:: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049
:: :: Pa nije to neka posebna tehnologija. Obicna radio tehnologija na 2.4ghz. Kao fiksni telefoni..
:: :: E sad ako ti i fiksni telefoni stete zdravlju, onda jbg... :
:: :: :: E momci ovo ste zaboravili talasi koji se salju misu i obrnuto nisu dobri za zdravlje, evo zasto kupiti mis sa kablom, ali salu na stranu koliko se vidi ta bezicna tehnologija se mnogo razvila tako da ti se ipak isplati da uzmes taj mis. Srecno sa kupovinom!!
:: :: ::
:: :: :: Pozdrav
SkyFire Re: Re: Re: Re: ... 07.10.2008. 01:49 #73884

Sta da radim za Mouse tj prijemnik?Mogu li drugi da nabavim?Mogu li da uticem na odluku za napajanje ako vec nije poruceno?Thermaltake 850w Modular za te iste pare je bolje napajanje...Inace ja volim CM i imam vec dve godine od kako se pojavio Cooler Master M1000 i napajanje je stvarno bruka..Probao sve M serije i ok su ali u ovom trenutku za te pare mislim da ti nije bas najbolji izbor!Inace svaka cast za grafiku,sa srecom,nek te sluzi...

OC House
@PCBeast@

:: Boooo, covece, meni to ozbiljno deluje kao da ti je prso prijemnik, ili je moguce ako ga guras u neki od hubova da nema dovoljno struje pa ne radi..
:: Recimo meni svi hubovi i na monitoru i na kucistu izdrzavaju kad prikaci WD Passport, a kod vecine drugih ljudi kad ga prikacim na hub, prijavi ga kao unknown device, i ne moze da ga startuje, sto resim jednostavno tako sto ga zabodem otpozadi u komp..
:: Mada evo sad mi je prikacen na produzni usb kabl od USB Wifi adaptera (jedina korisna stvar koja je ostala od gov*eta Gigabyte Wifi usb adapter ), i nemam ni najmanjih problema. Probaj da ga zabodes pozadi, ako vec nisi..
:: Spazih ti potpis pa me potseti, idem sutra u OCHouse da pazarim GTX280 i CM RealPower 700W....
:: :: @Daum
:: :: Jesi li imao problema da ti USB prijemnik zabode i da win vise nece da ga vidi?Tacnije da se izgubi komunikacija izmedju USB prijemnika i misa?Sta li to moze da bude?Win kaze unknown device
:: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: OC House
:: :: @PCBeast@
:: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049
:: :: :: Pa nije to neka posebna tehnologija. Obicna radio tehnologija na 2.4ghz. Kao fiksni telefoni..
:: :: :: E sad ako ti i fiksni telefoni stete zdravlju, onda jbg... :
:: :: :: :: E momci ovo ste zaboravili talasi koji se salju misu i obrnuto nisu dobri za zdravlje, evo zasto kupiti mis sa kablom, ali salu na stranu koliko se vidi ta bezicna tehnologija se mnogo razvila tako da ti se ipak isplati da uzmes taj mis. Srecno sa kupovinom!!
:: :: :: ::
:: :: :: :: Pozdrav
operator Odustao sam od njih, dok nenaprave nešto bolje(kao G9), a jeftinije 07.10.2008. 01:56 #73885

broj poruka: 4262
A4tech x-710 F ovaj model je neprevaziđen.X750BF je sr.nje.
Logitech bežični miševi su obično pravili probleme sa wireless opremom i bežičnim telefonima. Revolution mišonje neće da rade sa mojim Logitech Freedom 2.4 Cordless Joystick-om. Ili rade jedni( 2 joystick-a) ili rade dvojca mišonja. Jedno sa drugim neće bidne da radi. Zato kabl ili drugi joystick. Ja bez avio simulacija nemogu, tako da mi Revolution nije potreban. I da bez joystick-a nekada zakuca i nevidi se, a pošto ga koristim preko 16 portnog HUB-a nevidi mi ni PS2 kontrolere za PES 2006( 4 komada za 2 na 2), tako da me ta solucija nedodiruje. Ako imaš samo jedan miš onda je ok. Pošto ja imam 3 bežična miša na ovoj konfiguraciji i to: -jedan A4tech x-710 F za kompom-Viewsonic 2626 digital, jedan Logitech LX8 kod televizora Samsung PN50A650, jedan Logitech MX Air Rechargeable Cordless u spavaćoj sobi kod drugog monitora Samsung prikačenog na USB i jedan ( Sweex) u kuhinji na BenQ E2200HDA FULL HD kupljenom danas. Sve to radi besprekorno, ali sa Logitech MX Revolution to neradi kako treba. Zabode mi se cela mašina ili BSOD. Pokušao sam da instaliram i ljudima( 3 puta) i odustao sam.Logitech LX8 radi besprekorno i nepravi takva sr.nja.
Napominjem, ako koristite samo jedan wireless miš onda je u redu solucija. Ali ako imate još bežičnih stvarčica kao ja onda to neće bidne da radi. Kad ga uključim(MX Revolution) neradi mi ni daljinski za komp. Jednostavno se narodski rečeno `zapuca` i to je to.
SkyFire Re: Odustao sam od njih, dok nenaprave nešto bolje(kao G9), a jeftinije 07.10.2008. 01:59 #73886

Sta li je kod mene onda problem?Ne vidi u opste prjemnik tj izgubila se komunikacija izmedju misa i prijemnika...By The Way,sto mi nisi poslao onaj patch?

OC House
@PCBeast@

:: A4tech x-710 F ovaj model je neprevaziđen.X750BF je sr.nje
:: Logitech bežični miševi su obično pravili probleme sa wireless opremom i bežičnim telefonima. Revolution mišonje neće da rade sa mojim Logitech Freedom 2.4 Cordless Joystick-om. Ili rade jedni( 2 joystick-a) ili rade dvojca mišonja. Jedno sa drugim neće bidne da radi. Zato kabl ili drugi joystick. Ja bez avio simulacija nemogu, tako da mi Revolution nije potreban. I da bez joystick-a nekada zakuca i nevidi se, a pošto ga koristim preko 16 portnog HUB-a nevidi mi ni PS2 kontrolere za PES 2006( 4 komada za 2 na 2), tako da me ta solucija nedodiruje. Ako imaš samo jedan miš onda je ok. Pošto ja imam 3 bežična miša na ovoj konfiguraciji i to: -jedan A4tech x-710 F za kompom-Viewsonic 2626 digital, jedan Logitech LX8 kod televizora Samsung PN50A650, jedan Logitech MX Air Rechargeable Cordless u spavaćoj sobi kod drugog monitora Samsung prikačenog na USB i jedan ( Sweex) u kuhinji na BenQ E2200HDA FULL HD kupljenom danas. Sve to radi besprekorno, ali sa Logitech MX Revolution to neradi kako treba. Zabode mi se cela mašina ili BSOD. Pokušao sam da instaliram i ljudima( 3 puta) i odustao sam.Logitech LX8 radi besprekorno i nepravi takva sr.nja
:: Napominjem, ako koristite samo jedan wireless miš onda je u redu solucija. Ali ako imate još bežičnih stvarčica kao ja onda to neće bidne da radi. Kad ga uključim(MX Revolution) neradi mi ni daljinski za komp. Jednostavno se narodski rečeno `zapuca` i to je to.
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs