Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Pitanje...ponovo
STRANA 1 OD 1
civica Pitanje...ponovo 03.10.2008. 11:42 T12338

status: user
broj poruka: 63

Mlogo znatizeljan tip???

Mozda ce nekom zvucati glupo....ALI...imam laserski stampac OKI 8W lite,i ne dolazi mi se u Bg samo za toner koji inace kosta kao i sam stampac(doduse po nabavnoj ceni)...pa me zanima da li moze da radi ako stavi prah od nekog drugog proizvodjaca...inace toner se lako puni...Mozda ce nekom delovati malo opis cudan ali ako neko ima iskustva...neka pise

SVI PREDLOZI,ODGOVORI I KRITIKE......DOBRODOSLE....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic .. 03.10.2008. 12:32 #73394

broj poruka: 18996
naravno da ne moze da radi, i naravno da pitanje i nije bas na mestu :) ne mozes uzimati prah , npr iz Canon-a i stavljati u oki, napravices haos sa shtampanjem, papirima i mozda pokvaris stampac..

svi prahovi, toneri i stampaci su razliciti, u suprotnom bi se prodavao prah na kilo za sve stampace, kao ugalj :)
civica .. 03.10.2008. 14:08 #73399

Mlogo znatizeljan tip???
Ja da znam ne bih pitao...a kazu da je bolje pitati nego ziveti u neznanju......

procitao sam negde da je neki lik probao nesto slicno i....puf!!!

MilosNBG ... 03.10.2008. 14:35 #73402

broj poruka: 1586
U rpincipu moze da se koristi drugi prah ali treba strogo da se vodi racuna o granulaciji praha i njegovoj masi (po ne znam cemu, to mi je davno objasnjavo ortak, nisam siguran za ovaj podatak) ali o granulaciji mora obavezno jer se ortak presao pa je toner na Samsungu punio prahom iz kopir masine (prah je krupniji( i stampa je bila katastrofa jer lampa ne moze da ga prenese na papir dovoljno brzo. U svakom slucaju ako nisi apsolutno siguran za podatke o prahu koji koristi tvoj toner i ne znas da do tancina ocistis bubanj, nemoj ni da pokusavas, zeznuxces stampac gotovo sigurno. Bolje kupi nov toner ili nadji nekoga ko radi reciklazu i zavrsi posao.

pcandparts Hmm... 03.10.2008. 15:01 #73407

broj poruka: 73
I ja imam isti (OKIPage 8W Lite), a imao sam ranije i 6W, i toneri za njih se razlikuju, nisu isti. To kaze proizvodjac. Znaci za optimalni rad trebalo bi tacno odredjeni toner. U pitanju je i granulacija i neke druge osobine (temperatura na kojoj se toner zapece...).
Medjtuim, poznajem neke koji imaju firme za reciklazu i znam da ni oni ne stavljaju uvek bas tacno odredjeni toner, koji bi trebalo (zavisi da li ga imaju).
Samo sto oni znaju koji moze da prodje, i da ne osteti stampac (bubanj i drugo).
Ipak, razlika u otisku se moze primetiti (ako korisnik ima iskustva) i drugo - ako je toner suvise razlicit (neodgovarajuci) onda ima probelma ne samo sa kvalitetom (grafika, rasteri), nego i sa postojanoscu otiska (brise se) i moze ceo stampac da `zabrlja`, tako da mu dodje na ono - `skuplja dara nego mera`...

civica Re: Hmm... 03.10.2008. 15:16 #73408

Mlogo znatizeljan tip???

:: I ja imam isti (OKIPage 8W Lite), a imao sam ranije i 6W, i toneri za njih se razlikuju, nisu isti. To kaze proizvodjac. Znaci za optimalni rad trebalo bi tacno odredjeni toner. U pitanju je i granulacija i neke druge osobine (temperatura na kojoj se toner zapece...).
:: Medjtuim, poznajem neke koji imaju firme za reciklazu i znam da ni oni ne stavljaju uvek bas tacno odredjeni toner, koji bi trebalo (zavisi da li ga imaju).
:: Samo sto oni znaju koji moze da prodje, i da ne osteti stampac (bubanj i drugo).
:: Ipak, razlika u otisku se moze primetiti (ako korisnik ima iskustva) i drugo - ako je toner suvise razlicit (neodgovarajuci) onda ima probelma ne samo sa kvalitetom (grafika, rasteri), nego i sa postojanoscu otiska (brise se) i moze ceo stampac da `zabrlja`, tako da mu dodje na ono - `skuplja dara nego mera`..
::
:: ________________________________________________________________
:: ::polupismenom i tehnicki nepismenom svetu treba zakonom zabraniti kupovinu kompjutera bez zavrsenog kursa (kao za voznju) a za reklamacije propisati i potvrdu o testu inteligencij
:: vecinu stvari sam pretpostavio,ali posto spadam u kategoriju ljudi kojima treba zabraniti kupovinu,rekoh bolje da pitam.....a zato sluze ovakvi forum,da bi mi koji smo `zaostali` u razvoju naucili nesto.....BW-ovaj OKI se pokazao kao sasvim solidan,jedino je malo spor!!! HVALA
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs