Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Potrosnja?
STRANA 1 OD 1
ivikit Potrosnja? 25.09.2008. 10:32 T12187

status: user
broj poruka: 264
Da li ako imam napajanje od naprimer 500w a delovi u kompu prema tablicama imaju naprimer 300w da li ce mi strujomer meriti potrosnju od 500 ili 300 mislim da li ce kompjuter trositi 500w koliko je napajanje ili onoliko koliko realno trose delovi. Valjda cete razumeti.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Ne koliko je deklarisano napajanje 25.09.2008. 10:36 #72289

broj poruka: 4228
već samo onoliko struje koliko komponente vuku. Znači, možeš i da staviš i napajanje od 1kW, ali ako ti komp troši 300W, toliko će i strujomer da pokaže da je potrošeno (za sat vremena).

Pozdrav!

Vlada
Saske Re: Ne koliko je deklarisano napajanje 25.09.2008. 11:07 #72290

broj poruka: 1117
pa nije bas tako...svako napajanje ima odredjenu efikasnost...kod kvalitetnih napajanja efikasnost je 80 do 90posto, kod onih krs kineskih tesko da prelazi 70posto...to konkretno znaci da racunar od snage koju vuce iz zida pa puta ta efikasnost dobije se koliko realno trose komponente u racunaru...znaci kad obrnes jednacinu u kojoj imas krs kinesko napajanje, a u kompu imas komponente koje trose 300w, dobijes da komp iz zida vuce 300/0.7 = 428W...

Overclocking is the way of life!!!

:: već samo onoliko struje koliko komponente vuku. Znači, možeš i da staviš i napajanje od 1kW, ali ako ti komp troši 300W, toliko će i strujomer da pokaže da je potrošeno (za sat vremena).
::
:: Pozdrav
:: Vlada
MACHINE Re: Re: Ne koliko je deklarisano napajanje 25.09.2008. 11:22 #72293

broj poruka: 5704
:))) vidi se sta uradi ETF od tebe :)))

Tako je...to je pravo stanje stvari...80+ sertifikovani PSU dostizu i preko 90% efikasnosti. Gledaj da ti je za prosecan brand name eff=75%

- A N G E L -

:: pa nije bas tako...svako napajanje ima odredjenu efikasnost...kod kvalitetnih napajanja efikasnost je 80 do 90posto, kod onih krs kineskih tesko da prelazi 70posto...to konkretno znaci da racunar od snage koju vuce iz zida pa puta ta efikasnost dobije se koliko realno trose komponente u racunaru...znaci kad obrnes jednacinu u kojoj imas krs kinesko napajanje, a u kompu imas komponente koje trose 300w, dobijes da komp iz zida vuce 300/0.7 = 428W..
:: Overclocking is the way of life!!!
:: :: već samo onoliko struje koliko komponente vuku. Znači, možeš i da staviš i napajanje od 1kW, ali ako ti komp troši 300W, toliko će i strujomer da pokaže da je potrošeno (za sat vremena).
:: ::
:: :: Pozdrav
:: ::
:: :: Vlada
Saske Re: Re: Re: Ne koliko je deklarisano napajanje 25.09.2008. 11:28 #72295

broj poruka: 1117
....ma kakav ETF...taj faks me je samo zaglupeo i totalno psihicki ubio u pojam...
kad sam ja bio mlad i lud i pametan...eeee to su bili dani :P

Overclocking is the way of life!!!

:: :))) vidi se sta uradi ETF od tebe :))
:: Tako je...to je pravo stanje stvari...80+ sertifikovani PSU dostizu i preko 90% efikasnosti. Gledaj da ti je za prosecan brand name eff=75
:: - A N G E L -
vladarko Re:........... 25.09.2008. 11:32 #72296

broj poruka: 4228
U pravu je Saske, nisam znao za ovu efiksanost, u stvari, znao sam, ali nisam baš najbolje shvatao čemu to služi...

Evo prigodnog linka...

http://www.motherboards.org/articles/guides/1487_7.html

Pozdrav!

Vlada
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs