Koristim LBP2900B vec neko vreme i sve radi ekstra... E sad, posto do sada nisam imao laser(ali sam zato profi u ubrizgavanju ink-jet-a, posle 2500x), a toner bi vec mogao da se isprazni, zamolio bih za savet oko reciklaze-gde puniti (jes da je reklama, ali da imam iskustva s ovim, ne bih pitao), i, po mogucstvu, neka iole kvalitetna a ekonomicna varijanta. Unapred hvala!!!
Hteo sam da recikliram toner,ne da kupim novi. Pitao sam za savet jer ovaj forum tome sluzi, a trenutno nemam vremena da istrazujem...to ne znaci da sam lencuga...
Pošto koristi isti (maltene identični.. uz malo krckanja plastike) kertridž kao i HP-ovi štampači serije 10xx - osim ova dva nova nedonoščeta 1005 i 1006... to znači da imaš velik izbor, odnosno, najveći mogući u zemlji Serbistanu. Upravo zato je najpreporučivaniji štampač ovde na berzi... (+ što mu je kertridž u startu pun, za razliku od 1010 i 1018 konkurentskog hp-a i svih ostalih, gde je to neki razlomak). Dakle, ni ja neću da reklamiram nikoga, jer i ne koristim nikoga u tvojoj okolini... ali, da pitam: da li ti windows automatski prepozna da je štampač uključen - ako ga nikad ne gasiš, odnosno, ako prvo upališ štampač, a tek onda PC (illi ga restartuješ), da li prepozna štampač, ili moraš kao ja, da ga uključiš pa isključiš na dugme, da bi ga windows prepoznao? Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Stoji mi ugasen, palim ga neposredno pred stampanje i nisam imao problema...komp samo zapisti(kao kad ubodes nesto u usb), i spreman je za stampanje za bukvalno dve sekunde... Nisam probao da ga drzim ukljucenog stalno... dosad nisam o tome razmisljao, ali sigurno da nije dobro da ga palim-gasim(iako ne stampam bas cesto)...
i cesto je ukljucen, naravno masina uredno prepozna tj. kao da je udenuta i kamera i posle reset ai posle gasnenja, nema potrebe da ga gasim-palim kako bi nasao USB device...radi odlicno. Najjeftinije ti je u Kumanovskoj, Copy Studio...eto male reklame, nemam nista sa njima ali cisto da podelim
Koliko ja vidim cena novog tonera koji je proizvla neka fabrika a koji je kompatibilan sa originalnim tonerom kosta nekih 500 dinara vise od reciklaze.
Tako sam i ja uzeo kompatibilan toner u Birotehnici jer su me takva dva nova izasla manje nego jedan originalni toner.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Hteo sam da recikliram toner,ne da kupim novi. Pitao sam za savet jer ovaj forum tome sluzi, a trenutno nemam vremena da istrazujem...to ne znaci da sam lencuga.. :: ::
U Kumanovksoj je 15e punjenje 3000str a nov je 25e...ipak se isplati puniti nekih 5x pa onda zameniti posto do te vr. nece imati gubitak kvaliteta na toner valjku.
- A N G E L -
:: Ipak si lencuga jer pogledaj sta sam ja pronasao ovde na berzi za svega 17 sekundi :: :: http://www.pcberza.rs/komponente/detail.php?id=4064 :: :: Koliko ja vidim cena novog tonera koji je proizvla neka fabrika a koji je kompatibilan sa originalnim tonerom kosta nekih 500 dinara vise od reciklaze :: :: Tako sam i ja uzeo kompatibilan toner u Birotehnici jer su me takva dva nova izasla manje nego jedan originalni toner :: :: Tomato Republic Of Serbia !! :: :: :: Hteo sam da recikliram toner,ne da kupim novi. Pitao sam za savet jer ovaj forum tome sluzi, a trenutno nemam vremena da istrazujem...to ne znaci da sam lencuga.. :: :: :: :: ::
Brate, sve sam ja to istrazio po berzi,SVRHA PITANJA je bila savet sta od toga valja... Ljudi ne postuju da bi im neko kao ti govorio da su lencuge... ako si nervozan, izduvaj se negde...npr. gledaj Partizan :-)
Partizane tj crno-bele ne gledam svi u familiji su mi bili na onoj drugoj tj. Drazinoj strani, al eto partizani kao pobedise i to nazvase NOB, a da su crnobeli jesu, svaki drugi je crni.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.