Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Pitanje u vezi foto papira za laserkski stampac u boji - pomoc
STRANA 1 OD 1
SupremeEgo Pitanje u vezi foto papira za laserkski stampac u boji - pomoc 02.09.2008. 11:17 T11765

status: user
broj poruka: 41
Pre svega, nadam se da je tema u koju sam potavio post odgovarajuca.

Elem, vec (BAR) deset dana svugde po gradu trazim foto papir za kolor laserski stampac. Kupio sam Samsung CLP-315 i vrlo sam zadovoljan kako radi, ali je izgleda nemoguca misija naci ovako nesto u Beogradu. Trazio sam na svim mestima koje sam nasao na ovom forumu. Trazio sam i po drugim forumima. Nema prodavnice koju nisam pozvao. I u svakom mi nude ink-jet papir, dok za ovako nesto nisu ni culi. A na mestima na kojima sam siguran da imaju, kazu mi da ne mogu da mi daju tu informaciju jer rade samo veleprodaju(!) ?

Proizvodjac mog stampaca preporucuje HP Q6616A papir, pa sam otisao na HP.co.yu sajt i nasao spisak partnera/resellera, ali NIKO od njih takodje nije imao ovaj papir ili nije ni znao sta je to.

Zamolio bih za pomoc, jer polako gubim nerve, a nemam strpljenja da cekam da mi papir stigne iz inostranstva. Voleo bih da mi neko da konkretan broj telefona (na PP, naravno) kako bih pozvao i konacno uzeo to.

Najvise bi mi odgovarao ovaj preporuceni papir (Q6616A), ali obzirom da je situacija ovakva kakava je, pristajem na bilo kakav.

Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
jovancic Foto papir 02.09.2008. 12:17 #68912

broj poruka: 226
Probajte sa papirom od 100 do 120 gr/m2. Nema uočljive razlike. Ako baš želite sliku na pravom foto papiru, odnesite fajl u bilo koju foto laboratoriju.
Pozdrav

gile23 ... 02.09.2008. 12:21 #68913

broj poruka: 9121
Nisam upucen u to, ako ti treba pravi papir za fotografije, onda idi kod fotografa i pitaj ga gde nabavlja ili kupi od njega, ta druga varijanta ce ti biti mnogo skuplja!!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Zmajko ... 02.09.2008. 12:26 #68915

broj poruka: 1228
Probaj u knjizari na Platou. Ja sam tamo kupio foto papir pre nekih 6 godina =)
Valjda ga imaju jos uvek.

Pozdrav!
SupremeEgo Da... 02.09.2008. 12:35 #68920

Da sam hteo da nosim u fotolaboratoriju, ne bih kupio laser u boji ili bih koristio svoj ink jet za koji imam punu fijoku foto papira. :)

Papir od 100 grama imam i njega koristim za `obicnu` stampu, ali meni treba foto papir, kako bih video da li su takve fotografije upotrebljive u privatne svrhe.

Sto sefoto radnji tice, tehnologija kojom oni rade nije ista kao laser. Razlika je u tome sto laser formira sliku zagrevanjem, te je velika verovatnoca da istopi emulziju koja se nalazi na povrsini tih i takvih papira. Papir mora da bude namenjen za laser, odnosno da bude termootporan. U inostranstvu je ovaj papir nesto najnormalnije za nabaviti, ali kod nas je ovo izgleda luksuz ili sta god.

U svakom slucaju, zamolio bih samo za konkretne informacije o mestu gde bih mogao da nabavim ovo.

Pozdrav
doncocos Pitanje u vezi foto papira za laserkski stampac u boji - pomoc 02.09.2008. 14:53 #68941

broj poruka: 417
http://www.kancelarijski-materijal.com/katalog/papiri-za-kolor-laser-stampace

Tekmos
tel. 011/316-3564, 316-4787, 100-452
Dragana Rakića 10C, 11080 Zemun

SupremeEgo :) 02.09.2008. 18:38 #68961

Hvala druze na adresi, ali oni su jedni od tih koje sam zvao a koji su mi rekli da ne rade maloprodaju... Cak radnica nije htela ni da mi kaze da imaju zato `sto nije bitno, kad ionako ne mogu da mi prodaju`...
doncocos Pitanje u vezi foto papira za laserkski stampac u boji - pomoc 02.09.2008. 18:45 #68965

broj poruka: 417
Pitacu ih ja sutra, pa cu ti javiti.

SupremeEgo ... 02.09.2008. 19:08 #68973

Hvala unapred, puno mi znaci.

Pozdrav

gile23 ... 02.09.2008. 19:12 #68976

broj poruka: 9121
Reci sta si uradio, da vidimo da li je to luksuz ili ne!!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mikac962 Foto papir 02.09.2008. 19:13 #68977

broj poruka: 555
Mikro knjiga na Banovom brdu je imala foto papir za lasere. Dodouse gledao sam pre par meseci. Ako uspem, provericu sutra, pa ri javljam.

mikac962 Foto papir 02.09.2008. 19:13 #68978

broj poruka: 555
Mikro knjiga na Banovom brdu je imala foto papir za lasere. Dodouse gledao sam pre par meseci. Ako uspem, provericu sutra, pa ri javljam.

SupremeEgo ... 05.09.2008. 03:17 #69344

Sazna li neko nesto? Jbt, ova zamisao mi izgleda kao da trazim jaja od bizona, a ne papir. :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs