Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Logitech Wave Keyboard
STRANA 1 OD 1
XXXL Logitech Wave Keyboard 01.09.2008. 23:47 T11754

status: user
broj poruka: 537
Pozdrav svima,

merkam ovu tastaturu vec neko vreme, treba mi iskljucivo za posao (nisam neki gamer), dosta vremena provodim za kompom i treba mi neka kvalitetna tastatura. Trenutno imam neku Microsoftovu koja se napunila stroke (neochistljivo je) a i tasteri prestaju polako da rade ono sto im se kaze. Nisam sreo nikoga ko ima ovu Logitech wave tastaturu pa da mi kaze utiske iz prve ruke, nisam uspeo ni da je vidim/opipam jer je nije bilo u radnjama u kojima sam trazio (uglavnom mora da se naruci iz magacina, a kada se naruci mora da se kupi - a ako je krsh sta da radim posle sa njom kad nisam imao prilike da saznam nesto vise o njoj pre kupovine).

Ako neko ima ovu tastaturu nek baci post sa utiscima. U opticaju je i neka Microsoft ergonomsa, kao i neka Saitec (ta je malo fensi i svetli na sve strane)... Ako neko ima predlog za bolju tastaturu od ove Logitech Wave - nek predlozi..

Hvala unapred na odgovorima :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: ... 02.09.2008. 00:02 #68861

broj poruka: 12057

Imam je i ono što ti mogu reći je: mehanički - tastatura je izuzetna. Tasteri jesu mekani pod prstima, ali plastika je takva da jeblago bučnija od nekog proseka ali to mi ne smeta. Ergonomski - wave ideja je genijalna, određeni broj tastera je izdignuto a određeni broj je upušten, ali pažljivo birani tako da kad pravilno postaviš prste na tastaturu, svaki prst ima jednaku udaljenost do tastera, odnosno ni jedan prst ne treba manje ili više da pružaš, ako me kapiraš uopšte. Multimedijalni i shortcut deo je bogat, ima 15 velikih tastera koji su programibilni + Fn u kombinaciji sa Fxx tasterima. Dobra je i fora sunđerastog dodatka ispod tastature, da ti šake `ne vise` u vazduhu nego imaju oslonac. To je u isto vreme i malko problematično jer neko ko ima malo prostora ili mali sto može imati frku sa njom jer taj dodatak ne može da se skine. Kome treba udobna i kvalitetna tstatura, nema dalje.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Erestun Da dodam samo... 02.09.2008. 00:21 #68866

broj poruka: 1797
SetPoint software je uzasno programabilan, tako da gomilu multimedijalnih tastera na Wave-u mozes lako sebi setovati kako ti odgovara. Od custom menu-ija do pokretanja odredjenog software-a. Ono sto sam se odusevio je taster Fn+^ (eject), otvara i zatvara dvd-rom, sto retko koja tastatura ima tu opciju. Evo, upravo kuckam na njoj i takodje ti mogu reci kao bax2k3 da je izuzetna sto se tice ergonomije. Malo navikavanja na promene od standardnih tastatura nije problem i traje u roku od nedelju dana maximalno. Jedina mana su ti tasteri, koji jesu mekani po pritisku, ali su malo bucniji i od tvrde plastike su, ali opet sto rece bax, ne smeta. Mozda je bolja opcija MX5500 sto se tice tastera, presvuceni su mekanom plastikom i ne cuju se uopste, ali nazalost ta tastura ide samo uz wireless komplet MX5500 i MX Revolution koji se kod mene i nije bas pokazao, te je vracen. Ne znam zasto nisu takve tastere i na Wave stavili. Mekani drzac za ruke je izvanredna ideja. Sve u svemu best buy!

rasha44 Potpisujem... 02.09.2008. 00:30 #68869

broj poruka: 1492
ono što us napisali bax2003 i Erestun. Bilo je već na nekolikom postova puno preporuka za Wave. Po njima sam je i ja kupio. Jedino nisam uspeo da instaliram SetPoint. Išao sam na njihov sajt i video u FAQ da mnogi imaju slične probleme. Pošto sam ionako navikao da mnogo toga pokrećem sa standardnim Hot keys, mrzelo me je da se zezam.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Daum ... 02.09.2008. 01:11 #68876

broj poruka: 12794
Covece sta cekas? Ne mogu da verujem da ti trebaju komentari da bi kupio vrh Logitechove ponude (ne rachunajuci prekskupo go*no od tastature zvano Di Novo Edge)....
Idi bre kupi sutra i uzivaj, jer veruj mi, bolju nisi jos probao...

Equinoxe Re: Potpisujem... 02.09.2008. 01:12 #68877

Čekaj Rašo, kakav problem sa instalacijom SetPoint-a ? Znači nikad nijednom - Logitech MX610 + Wave = nijedan problem sa drajverima. Jel problem update-ovanje ili instalacije od nule ? Šta prijavljuje ?

:: ono što us napisali bax2003 i Erestun. Bilo je već na nekolikom postova puno preporuka za Wave. Po njima sam je i ja kupio. Jedino nisam uspeo da instaliram SetPoint. Išao sam na njihov sajt i video u FAQ da mnogi imaju slične probleme. Pošto sam ionako navikao da mnogo toga pokrećem sa standardnim Hot keys, mrzelo me je da se zezam
::
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Daum Re: Potpisujem... 02.09.2008. 01:12 #68878

broj poruka: 12794
A sta ce ti setpoint kad sve kontrole rade bez drajvera?

:: ono što us napisali bax2003 i Erestun. Bilo je već na nekolikom postova puno preporuka za Wave. Po njima sam je i ja kupio. Jedino nisam uspeo da instaliram SetPoint. Išao sam na njihov sajt i video u FAQ da mnogi imaju slične probleme. Pošto sam ionako navikao da mnogo toga pokrećem sa standardnim Hot keys, mrzelo me je da se zezam
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Equinoxe Re: Re: Potpisujem... 02.09.2008. 01:26 #68881

Pa ne radi baš sve. Da je tako ni bi SetPoint ni postojao. Predefinicija dugmića, otvaranje externih aplikacija i foldera, otvaranje čak kao neke playliste programa sa Appswitch dugmetom, `ubijanje` pojedini tastera: win, num lock, insert....nekome to može da zatreba (recimo u Maya-i 100 puta bocnem bezveze win umesto ALT i ode zoom i paning). Ovo sve bez SetPoint-a neće da može.

:: A sta ce ti setpoint kad sve kontrole rade bez drajvera
:: :: ono što us napisali bax2003 i Erestun. Bilo je već na nekolikom postova puno preporuka za Wave. Po njima sam je i ja kupio. Jedino nisam uspeo da instaliram SetPoint. Išao sam na njihov sajt i video u FAQ da mnogi imaju slične probleme. Pošto sam ionako navikao da mnogo toga pokrećem sa standardnim Hot keys, mrzelo me je da se zezam
:: ::
:: :: Nightbird
:: :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

rasha44 Re: Re: Potpisujem... 02.09.2008. 01:29 #68882

Uspem da instaliram SetPoint u Safe mode, ali tastatura uopšte ne reaguje na bilo kakva setovanja. kao da ga nisam instalirao. Where`s The catch???

Nightbird

:: Čekaj Rašo, kakav problem sa instalacijom SetPoint-a ? Znači nikad nijednom - Logitech MX610 + Wave = nijedan problem sa drajverima. Jel problem update-ovanje ili instalacije od nule ? Šta prijavljuje
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: :: ono što us napisali bax2003 i Erestun. Bilo je već na nekolikom postova puno preporuka za Wave. Po njima sam je i ja kupio. Jedino nisam uspeo da instaliram SetPoint. Išao sam na njihov sajt i video u FAQ da mnogi imaju slične probleme. Pošto sam ionako navikao da mnogo toga pokrećem sa standardnim Hot keys, mrzelo me je da se zezam
:: :: Nightbird
:: :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Equinoxe @rasha44 02.09.2008. 01:33 #68883

Jesi probao ovaj zadnji 4.60 ? Da te za svaki slučaj pitam: Skidao si 32-bitnu instalaciju za 32-bitni OS ? Ako si uspeo da instaliraš, probaj Logitech Connect utilty iz start menu-a.

rasha44 Re: @rasha44 02.09.2008. 01:41 #68884

Nju sam i probao. Evo, baš sam je sad otpakovao i video da je za Windows XP i Vista32. Da nije možda problem u tome što nemam instaliran .NET Framework? Na sjatu nigde ne piše da je neophodan.

Nightbird

:: Jesi probao ovaj zadnji 4.60 ? Da te za svaki slučaj pitam: Skidao si 32-bitnu instalaciju za 32-bitni OS ? Ako si uspeo da instaliraš, probaj Logitech Connect utilty iz start menu-a
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
NastyB Vrh, brate! 02.09.2008. 08:18 #68887

broj poruka: 729
I ja sam je nedavno kupio i presrećan sam, više se ne vraćam na `obične` tastature, a na srpski raspored sam se toliko navikao da sam kupio dve najjeftinije Logitech YU tastature za posao. Što kaže Bax, jeste da ume da bude malo, ali zaista malo, bučnija, ali osećaj pod prstima je fenomenalan. A i pravljena je za posao, ne za igre, ali je jedina USB tastatura koju sam probao i na kojoj PES 2008 radi bez problema kad stisneš 4 tastera odjednom..
Ne dvoumi se ni trenutka. Ako si je video `uživo` onda znaš da je i poveća, a što se softvera tiče, ja nisam imao ama baš nikakvih problema. Na Visti 64 sve radi onako kako Bog (software) zapoveda.

ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. But nVidia is like Rolls Royce, you can have a perfect drive but the car is too damn expensive.
American Grafitti revisited

KaiserSoze Vidi ga ovaj... :) 02.09.2008. 10:51 #68901

broj poruka: 568
Šatro nije neki gejmer, a ono štekara neopevana, zalegne u grm i praši po divljini COD2.

Aaaaa, u`vaćen si u zabranu ?

Kupi lepo Tarantulu i neki Razor štakor (mož` i OCZ Ekvilajzer) ako hoćeš malo da popraviš taj score :)

Wave je dobar naročito što možeš da ga kompresuješ u mp3 :)

Šalu na stranu, odličan je komplet, ali za ozbiljne ljude, mislim korisnike, za tak`e zaje....e - c.

Pozz.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
XXXL Mp3 :))) 02.09.2008. 13:36 #68928

Hvala svima na odgovorima, izgleda da cu zatalasati tastaturu :)
XXXL Re: Vidi ga ovaj... :) 02.09.2008. 13:37 #68929

hehehehehe :) vidim, samo dezurne musterije se zale :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

:: Šatro nije neki gejmer, a ono štekara neopevana, zalegne u grm i praši po divljini COD2
:: Aaaaa, u`vaćen si u zabranu
:: Kupi lepo Tarantulu i neki Razor štakor (mož` i OCZ Ekvilajzer) ako hoćeš malo da popraviš taj score :
:: Wave je dobar naročito što možeš da ga kompresuješ u mp3 :
:: Šalu na stranu, odličan je komplet, ali za ozbiljne ljude, mislim korisnike, za tak`e zaje....e - c
:: Pozz.
XXXL Samo da javim.. 05.09.2008. 17:08 #69396

Na kraju nisam kupio Wave tastaturu. Pozajmio sam je od druga na par dana (bezicnu varijantu) i jesto ona fina ali - ne odgovara mi. Nekako su tasteri zgusnuti i mali a ja imam prste ko kafanske sarmice tako da se nismo bas najbolje slozili. Ali, kupio sam zato Microsof Confort Curve 2000 Keyboard i WOW kakva tastatura za 950 din :) necete verovati ali su cak i tasteri kvalitetnij od onih koje ima Wave, i nekako su precizniji :) a cena mi nije bila faktor pri kupovini pa sam mislio da uzmem neku bas bas dobru tastaturu... nisam znao da moze da se kupi jedna takva za malo para :)

Jedina mana je sto nema dodatni naslon za ruke (dok wave ima sundjerasti) ali ja ga ionako nikada ne koristim a u varijanti tastatura+laserski mis (oko 1500din) dobije se i taj dodatak :)

Anyway hvala za savete, a ako neko bude trazio neku budget tastaturu koja izuva od kvaliteta - nek overi ovu Microsoft :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs