OK, zanima me kako funkcionise tablet, ono cudo sto crtas po njemu i on to izbaci na ekran. Kako ja znam gde ce on to nacrtati...i kako sve to ide. Dalje zanima me koji tablet da uzmem. Posto tek ulazim u ovo crtanje itd. razmisljao sam da uzmem najjeftiniji moguci koji mogu da nadjem samo da vidim kako sve to funkcionise... Pa, savet, predlog:) Hvala unapred. PoZ
Možeš je koristiti i umesto miša. Zamisli da je polje po kom crtaš monitor. Gde staviš olovku on će na mointoru prikazati mišaSoftverski rešeno). Vrlo jednostavno i isto važi i za Corel, Photo shop. Ako si na polju za crtanje ponašaće se kao olovka/četkica/neka alatka, čim pređeš na neku radnu polje ponaša se kao miš itd. Zanimljiva spravica u svakom slučaju. Treba malo vremena da se privikneš, aposle sve ide samo. a sta ti ja znam...
Nije losa stvarcica, ako ti stvarno treba, najbolje su ti Wacom table, ako vidis nesto Bamboo, to ti je samo neka njihova serija tabli, i kupi A6 format, ne treba ti veci, ako si pocetnik, a ako si profesionalac A5 ili A4, A6 ti je oko 4200 dinara!!!
OK, OK, hvala:). Nije mi bas sirok budzet pa me zanima valja li cemu Genius??? Posto oni imaju neka jeftinija resenja? Jel treba da obratim posebno paznju na nesto? Tipa ono lpi? Pretpostavljam da je to lines per inch ili tako nesto, onda nivoi pritiska? Anyway, koje vrednosti su potrebne za neko normalno korscenje...? Koliko je u milimetrima tj. centimetrima A6 format Konkretno me zanima ovo GENIUS G-PEN 450 ili GENIUS G-PEN 340.
Uzmi tu neku genius pa vezbaj, ne treba ti za pocetak nista bolje, a kada budes hteo da radis nesto ozbiljnije nista osim wacom-a i bar a5 ima ih za nekih 200e...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.