Jedna nejasnoca u vezi kucista Codegen Briza bez napajanja
STRANA 1 OD 1
Panta019
Jedna nejasnoca u vezi kucista Codegen Briza bez napajanja
30.08.2008. 01:04
T11695
status: user broj poruka: 1583
Jos nisam kupio kuciste. To ce se desiti u narednih nekoliko dana.
Ipak me nekako vuce da ovo kuciste kupim i prihvaticu sve rizike koje nosi ako ga kupim.
Pre nego sto se to desi moram da znam da li ovo kuciste moze da primi graficke kartice dugacke 10.5 incha ili skoro 27 cm kao sto su nvidia gtx280, ati 4870 x2.
Na proslom postu mi nije odgovoreno na to pitanje. Nadam se da bar neko zna da mi odgovori.
Mogu se predomisliti na CM Centurion 534 samo ako mi neko potvrdi da moze da primi graficke kartice duzine 10.5 incha ili skoro 27 cm.
ljudi su ti dali jedno dvaes boljih predloga i ti si se opet uhvatio za to kuciste...uzmi lepo metar i udji u radju i premeri ako ti je to bas toliko bitno...briza jednostavno ne moze dobro da se provetri sa dve osmice i pri tom da ne slusas malznu turbinu u sobi, a pogotovu ako planiras nesto tako besno i gladno struje da pakujes u njega...
udarace ti u vecini slucajeva u disk jedinice posto su PCIe slotovi u pravcu njih. Pitanje je da li bi i CM-534 bio dovoljan sa svojih max. 45cm. Tebi treba nesto od 50cm, ne racunajuci spoljne promere sa maskom. Za tako nesto ti treba posebno kuciste i to ono Extended, dublje od standardnih...npr. nesto kao Chieftec DEGIS...imas ih sada sve vise i vise a cene su ti oko 60-70e
Panto samo za tebe sam otvorio kuciste i premerio. Od zadnje strane do prvog HDD slota 31.5cm. Kuciste ima dobru cirkulaciju vazduha jer je u dnu prednje strane postavljen ventilator koji usisava vazduh,a na vrhu je drugi koji izbacuje.Ako ti je ovo malo imas mogucnost ugradnje jos jednog sa zadnje strane.I je celo rupisacto i oblozeno filterima sto dodatno smanjuje temperaturu.
Hvala na informaciji. To znaci da moze da stane. Razumljivo, jer je briza duza od CM 534. Po oficijelnim sajtovima CM 534 je dugacka 48 cm a Briza je dugacka 49.5 cm. Za CM 534 sam na jednom forumu nasao sliku po kojoj ne moze da se ubaci graficka od 10.5 incha ali zato u CM 5 kuciste moze.
Za ventilaciju se ne sekiram u ovom momentu, meni je najbitnija duzina kucista, posle njegove sirine. Za hladjenje procesora je zaduzen CM Hyper 212 a graficka asus 9600gt ima onaj veliki kuler i heatpipe.
Sto se tice same ventilacije i kvaliteta izrade kucista znam da tu prednjace firmirana kucita ali je meni najbitnije da kuciste sluzi svojoj najosnovnijoj svrsi a to je da se ne raspadne.
:: Panto samo za tebe sam otvorio kuciste i premerio :: Od zadnje strane do prvog HDD slota 31.5cm :: Kuciste ima dobru cirkulaciju vazduha jer je u dnu prednje strane postavljen ventilator koji usisava vazduh,a na vrhu je drugi koji izbacuje.Ako ti je ovo malo imas mogucnost ugradnje jos jednog sa zadnje strane.I je celo rupisacto i oblozeno filterima sto dodatno smanjuje temperaturu :: :: :: DaSickSyste :: ::
Gde ste navrli :) kada se monitraju diskovi oni izlaze iz nosaca nekih 2-3cm min. dakle, meri od molexa do backpanela. Definitivno za tako nesto ide eATX. Ko jos kupuje Briza za HighEnd platformu sa 4870X2 i GTX-280??? Uzmi DEGIS, nije skup cca 70e a odlicno kuciste, necujni ventilatori i odlicno hladjenje
- A N G E L -
:: Hvala na informaciji. To znaci da moze da stane. Razumljivo, jer je briza duza od CM 534. Po oficijelnim sajtovima CM 534 je dugacka 48 cm a Briza je dugacka 49.5 cm. Za CM 534 sam na jednom forumu nasao sliku po kojoj ne moze da se ubaci graficka od 10.5 incha ali zato u CM 5 kuciste moze :: :: Za ventilaciju se ne sekiram u ovom momentu, meni je najbitnija duzina kucista, posle njegove sirine. Za hladjenje procesora je zaduzen CM Hyper 212 a graficka asus 9600gt ima onaj veliki kuler i heatpipe. :: :: Sto se tice same ventilacije i kvaliteta izrade kucista znam da tu prednjace firmirana kucita ali je meni najbitnije da kuciste sluzi svojoj najosnovnijoj svrsi a to je da se ne raspadne. :: :: ___________________________________ :: :: I pijan i trezan za kompjuter vezan. :: :: :: Panto samo za tebe sam otvorio kuciste i premerio :: :: Od zadnje strane do prvog HDD slota 31.5cm :: :: Kuciste ima dobru cirkulaciju vazduha jer je u dnu prednje strane postavljen ventilator koji usisava vazduh,a na vrhu je drugi koji izbacuje.Ako ti je ovo malo imas mogucnost ugradnje jos jednog sa zadnje strane.I je celo rupisacto i oblozeno filterima sto dodatno smanjuje temperaturu :: :: :: :: :: :: DaSickSyste :: :: :: ::
:: Gde ste navrli :) kada se monitraju diskovi oni izlaze iz nosaca nekih 2-3cm min. dakle, meri od molexa do backpanela. Definitivno za tako nesto ide eATX. Ko jos kupuje Briza za HighEnd platformu sa 4870X2 i GTX-280??? Uzmi DEGIS, nije skup cca 70e a odlicno kuciste, necujni ventilatori i odlicno hladjenj Pa i ako ne moze da stane u liniju sa HDDom neka ga spusti ili podigne za jedno ili dva mesta ima jos tri slobodna. A ako moze da priusti neka uzme Antec 900 ili TT Armor.
:: Hvala na informaciji. To znaci da moze da stane. Razumljivo, jer je briza duza od CM 534. Po oficijelnim sajtovima CM 534 je dugacka 48 cm a Briza je dugacka 49.5 cm. Za CM 534 sam na jednom forumu nasao sliku po kojoj ne moze da se ubaci graficka od 10.5 incha ali zato u CM 5 kuciste moze :: :: Za ventilaciju se ne sekiram u ovom momentu, meni je najbitnija duzina kucista, posle njegove sirine. Za hladjenje procesora je zaduzen CM Hyper 212 a graficka asus 9600gt ima onaj veliki kuler i heatpipe. Odmah da ti kazem da GA ATI HD4850 staje u Briza kuciste,a katrica je takodje ogromna...
Ja licno se jezim na ovakva knapiranja u kucistu,i ako se `uglavi` takva kartica u to kuciste samim tim se prave dve komore i smanjuje se protok vazduha u samome kucistu..... a to ne bi bilo bas zgodno.Na koncu moze da zasmeta ako jos bude ubacivao nesto i sta onda.... Bolje dati nesto vise para za neko kvalitetnije i vece kuciste nego se za****vati s ovime. Pozdrav!
:: Ja licno se jezim na ovakva knapiranja u kucistu,i ako se `uglavi` takva kartica u to kuciste samim tim se prave dve komore i smanjuje se protok vazduha u samome kucistu..... a to ne bi bilo bas zgodno.Na koncu moze da zasmeta ako jos bude ubacivao nesto i sta onda.... Bolje dati nesto vise para za neko kvalitetnije i vece kuciste nego se za****vati s ovime Kao sto rekoh...A ako moze da priusti neka uzme Antec Nine Hundred ili TT Armor.
Dobro razmisli o dve stvari. Kad kupiš dobro, prostrano kućište miran si sledećih nekoliko godina. Glupo je bacati svake dve godine po 50 €. Drugo, u velikom kućištu se komponente mnogo bolje hlade, dve ili tri 12 - tice su tiše i efikasnije od 8 - ca, i imaš koliko hoćeš mesta za sklanjanje kablova.
Već sam ti u prethodnom postu napisao da sam vrlo zadovoljan sa Centurion 354 kućištem, ali ću sigurno kupiti veće prvom prilikom. Imaš vrlo dobra Extended ATX ili Big Tower kućišta za 70 €. Baš sam ih ovih dana viđao u I_telu i Gi__tronu.
Pozz.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Graficke o kojima govorim su duze cak i od te ati 4850 za nekih 3 cm maksimalno :: :: Neka bude sta hoce u kucistu, i komore i bunkeri, u ovom momentu nema nista sto bih ubacivao osim tih grafickih kartica velike duzine. :: :: ___________________________________ :: :: I pijan i trezan za kompjuter vezan. :: ::
Pronasao sam na netu da je izmedju zadnjeg dela kucista i police za hadove rastojanje 30 cm sto je svrstava u mogucnost da se ipak opredelim za CM 534. Plus je sto hardovi nece smetati grafickim karticama posto se namestaju pod drugacijim uglom odnosno 90 stepeni u normali u odnosu na polozaj grafickih kartica.
:: Dobro razmisli o dve stvari. Kad kupiš dobro, prostrano kućište miran si sledećih nekoliko godina. Glupo je bacati svake dve godine po 50 € :: Drugo, u velikom kućištu se komponente mnogo bolje hlade, dve ili tri 12 - tice su tiše i efikasnije od 8 - ca, i imaš koliko hoćeš mesta za sklanjanje kablova :: :: Već sam ti u prethodnom postu napisao da sam vrlo zadovoljan sa Centurion 354 kućištem, ali ću sigurno kupiti veće prvom prilikom. Imaš vrlo dobra Extended ATX ili Big Tower kućišta za 70 €. Baš sam ih ovih dana viđao u I_telu i Gi__tronu :: :: Pozz :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: :: :: Graficke o kojima govorim su duze cak i od te ati 4850 za nekih 3 cm maksimalno :: :: :: :: Neka bude sta hoce u kucistu, i komore i bunkeri, u ovom momentu nema nista sto bih ubacivao osim tih grafickih kartica velike duzine. :: :: :: :: ___________________________________ :: :: :: :: I pijan i trezan za kompjuter vezan. :: :: :: ::
OK, tvoj izbor. Imaš na njemu dve 12 - ce, jedna napred druga nazad, i mesta za još jedan ventilator na levoj stranici. Može, po potrebi, da se montira i ona CM dodatna fijoka za tru harda na prednjem, gornjem delu kućišta, pošto ima 5 mesta za optičke uređaje. Ona sada košta oko 1.200 din.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Pronasao sam na netu da je izmedju zadnjeg dela kucista i police za hadove rastojanje 30 cm sto je svrstava u mogucnost da se ipak opredelim za CM 534. Plus je sto hardovi nece smetati grafickim karticama posto se namestaju pod drugacijim uglom odnosno 90 stepeni u normali u odnosu na polozaj grafickih kartica. :: :: ___________________________________ :: :: I pijan i trezan za kompjuter vezan.: :
Ja koristim Ultra Big Tower Omicron EX-518i-CBT(Chieftec napravio kopiju skoro identicnu). Prostor za stavljanje graficke je, od zadnjeg panela do HDD-ovog molex-a, tacno 56.8 cm. Pokusaj da ga nadjes, ako ti je potrebno najprostranije kuciste koje se ima kupiti, a pravi se serijski. Cena Chieftec-a je 108 eura sa napajanjem, a bez ~60 eura.
Inace ako u Briza 6097 stavis karticu GTX280 ili Ati 4870x2 niko te nece vise ozbiljno svatiti, jer to nece moci, osim da rezes kuciste. Ja probao sa Sapphire 4870x2, koja je do naponskog prikljucka dugacka 27.3 cm+8-pinski prikljucci+ molex prikljucci za HDD prelazi 32 cm, pa ti racunaj. Zbog druga sam otisao danas na posao i instalirao doticnu, pa ti racunaj jos jednom. Inace u tom kucistu doticna je postigla 96.2 stepena, pa ti racunaj. U mom je 69.2 stepena, racunaj jos jednom.
Centurion 5 Od lima koji se zabada u kuciste do HDD-a 25cm` tj 10` Od lima do lezista za HDD 28 tj 11.25`
Ko sto rece DaSickSyste diskoci ne moraju da budu ledja u ledja sa grafickom kartom ima mesta dole kolko ti dusa iste, a ostane i par slobodnih mesta gore.
Prica o deljenju kucista je bez veze jer navedene kartice svu toplotu izbacuju napolje posto su dual slot resenja, a ako nekome smeta neka ugradi ventilator dole sa strane pa neka se odluci da li da duva ili da izbacuje mislim da je bolje ovo drugo.
I da ne zaboravim nemoj bre taj 534 ako Boga znas.
Da podsetim da me je zaintrigirala njegova duzina od 54cm, sirina od 20.5 cm i visina od 44.2 cm. Nisam nesto odusevljen tezinom od 12 kg ali sta je tu je, to je cena kvalitetno napravljenog kucista.
Gledao sam slike po netu i bogami za te pare mesta u njemu ima na pretek.
Jedino moze da mu konkurise CM 690 ali je za njega nemam lovu.
5400 dinara koliko mi traze za Chieftec-ovo kuciste je apsolutni plafon koje mogu da izdvojim u ovom momentu za kuciste bez napajanja.
:: Za sada mi deluje najprimamljivije kuciste Chieftec CH-05B-B. Vece je i teze i od CM Centurion 5 i 534, Thermaltake Soprano VX. :: :: http://www.chieftec.com/ch-05b-b.htm :: :: Da podsetim da me je zaintrigirala njegova duzina od 54cm, sirina od 20.5 cm i visina od 44.2 cm. Nisam nesto odusevljen tezinom od 12 kg ali sta je tu je, to je cena kvalitetno napravljenog kucista :: :: Gledao sam slike po netu i bogami za te pare mesta u njemu ima na pretek. :: :: Jedino moze da mu konkurise CM 690 ali je za njega nemam lovu :: :: 5400 dinara koliko mi traze za Chieftec-ovo kuciste je apsolutni plafon koje mogu da izdvojim u ovom momentu za kuciste bez napajanja :: :: ___________________________________ :: :: I pijan i trezan za kompjuter vezan. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.