Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
SAMSUNG 2232BW - da li je za reklamaciju ???
STRANA 1 OD 1
KaiserSoze SAMSUNG 2232BW - da li je za reklamaciju ??? 21.08.2008. 14:55 T11554

status: user
broj poruka: 568

Koristim ga već par meseci, u principu sam zadovoljan.

Pre izvesnog vremena u donjem delu ekrana, 3cm od donje ivice, 5cm od središne vertikale ka levoj bočnoj ivici, pojavila se tačka CRVENE boje, uvek prisutna, privlači pažnju. Mala je, manja je od 1mm, to vam kažem jer nemam predstavu da li je to 1 pixel ili grupa pixel-a i kako se to meri.

Jedan prijatelj mi je rekao da je to HOT PIXEL i da na crvene i zelene Samsung nema toleranciju, tako da je za zamenu 1/1.
Nazvao sam Erc Commerc koji je uvoznik istog i lik iz servisa mi je je nakon malo uvijanja objasnio da treba da ih imam između 3 i 4, grupisanih u nekoliko cm, kako bi imao osnov za reklamaciju, mada mi nije baš bio previše uverljiv.

Drugi prijatelj koji je kupio isti monitor u MB Soft-u, nakon pojavljivanja crvenog pixel-a, zamenjen mu je odmah, bez pogovora.

Šta je zapravo ISTINA ???

Imam li pravo na reklamaciju, kakav je ovo pixel, koliko ih zapravo minimalno treba biti da bi mogao da ostvarim istu itd ???

Unapred Hvala na svim odgovorima.

Pozz
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 21.08.2008. 15:10 #67277

broj poruka: 9121
Ti si kupio svErc Commerc-u, ako ti je taj bio sumnjiv pa ti idi na lice mesta pa pitaj, a jel te toliko nervira, meni koliko je monitor prljav bolje da ti ne opisujem!!!

Pozdrav!

Equinoxe ERC ograđivanje i bad pixel garancija 21.08.2008. 15:28 #67284

broj poruka: 12057

http://www.erccommerce.rs/sr/ pa podrška, često postavljanja pitanja pa tolerancije loših piksela na TFT monitorima, desno je mali XLS fajl sa opisima.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Vradžbine 21.08.2008. 17:34 #67329

broj poruka: 6645
Jesi li probao (ili čuo uopšte) za češkanje monitora?
To je ono trljanje sa flanelskom krpom - takoreći masiranje područja gde je taj zaglavljeni pixel što u određenom procentu slučajeva dovede do `odglavljivanja` istog. Imaš primera na forumima i netu, sve sa receptima kako je najbolje `češkati` površinu TFT-a, i do koje sile ići, da ne bi bilo lomljenja panela, kao kod onog našeg kolege, sa Asus-om... pa ako to ne uspe (nije neki smor od vremena), onda tek juri reklamacije u ubeđivanja.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Aleksa68 Imao isti problem sa LG monitorom 21.08.2008. 18:12 #67332

broj poruka: 32

Ja svojim tackicama samo malo `nalupam` cvrge:)
Probaj malo da ga kuckas prstom i moze se desiti da nestane.
kod mene je upalilo:)
Pozdrav

KaiserSoze Ok narode 22.08.2008. 01:32 #67369

broj poruka: 568

Probaću neki od recepata da ga odglavim :)

Iskreno se nisam previše udubio u onaj fajl sa Erc-ovog sajta ali koliko vidim monitor treba da mi bude šaren da bih imao osnova za reklamaciju :(...

Za sada sam lupkao čvrge po pixel-u ali se ništa ne dešava, probaću sa masiranjem.

Hvala na svim odgovorima.
djordje666 SAMSUNG 2232BW - da li je za reklamaciju ??? 22.08.2008. 04:02 #67371

broj poruka: 96
Ako masaza ne pomogne...ti samo nastavi vecom silom dok ne steknes osnov za reklamaciju .)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs