Šta preporučujete: 1) Corsair HX 1000W ili 2) Thermaltake W0132 RE 1000W Znaci budzet mi je oko 200E i u grdnoj sam dilemi šta da pazarim od ova dva napajanja. Unapred zahvalan na pomoći. Bane
Kuku crni Bane, pa jel ti planiras zimus neku TEA pec da lozis sa ovim napajanjima i jos da ti ostane dovoljno da komp radi bez problema...koja je konfiguracija u pitanju pa da vidimo jel ima smisla stavljati toliku struju u kutiju...
1) Ploča Asus Maximus formula 2) Cpu Intel Q 6600-klokovan na 3,5GHz 3) Grafika ATI 3870 4) Memorija 4 Gb Kingston Hyper X 5) Postojeće napajanje CoolerMaster RealPower 450W-imam još vrlo malo lufta u struji,obzirom da na sve ovo gore imam i dve optike,3 harda i 7 ventova.Osim toga nemam ni adekvatne konektore jer je ovo ipak starije napajanje-mada služi sjajno. Najveći problem se stvara kod eventualne promene grafike,što će skoro biti neminovnost,pa ću tu ostati bez struje. Eto to je to,pa iznesite šta mislite.
za to bi ti bilo glat i oko 750w,ali ipak sto da knapiras recimo ako ces u buducnosti da stavljas jos toga(hard,jacu grafiku ili dve itd...) sa 1Gw resavas pitanje na duze staze. Pozdrav!
pa ako se saberes... q6600 tako klokovan trosi max 150w...mada mislim da je to dosta manje al aj nek bude... ploca trosi nekih 30w graficka 110w memorija jos 30w...mada mislim da sam tu malo pretero... diskovi i optika sve ukupno ne ide preko 60w i tih 7 ventilatora racunaj jos max30 w sto mu ukupno dodje 410w... sto znaci da ti na 12V grani napajanja treba realnih 35A struje...stim sto se memorija napaja sa 3.3v grane i optika i diskovi vuku jedan deo sa 5v ali to je nebtno sada... e sada pogledas Corsair-ova napajanja TX650, HX620 i TX750...ona ti redom imaju na 12v grani 52A, 54A i 60A garantovano...dakle bilo koje od ovih da uzmes imaces dovoljno lufta da ubacis i graficku koja trosi 3puta vise struje i da kloknes procesor za jos gigaherc i jos da ti ostane lufta...a da ne pominjem da su ova napajanja pravljena da izdrzavaju daleko veca opterecenja od onih na koja su deklarisana...Corsair je definitivno pravi izbor...a ti ako bas hoces 1000w onda uzmi onaj HX1000...mada za mene je licno sve preko 750w cisto izivljavanje i bacanje para...
Slažem se sa Sašketom, 1kW je stvarno mnogo snage...i ove snage što je naveo za pojedine komponente su veće nego inače, nego ajde da budemo na sigurnoj strani...
Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738
Ako čovek ceni da će mu KW trebati, onda nema razlga za `pa puno mu je, bla bla.....`. 5 HDD ova, quad, sotona od grafičke, puni svi USB-ovi, SLI ili CrossFire, ... nakupi se. Ako ti treba quality napajanje uzmi tog Corsaira i ne beri brigu. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Imam bash to Thermaltake W0132 RE 1000W, znash kako je dobro, e vala svashta sam kachio i crossfire i sli kombinacije, chak sam stavio jednom Asus EAH3870x2 i single EAH3870 u cross i furalo je danima bez greshke...totalno je necujno i nikad se ne greje! Mogu ti cak i pokazati kako se ponasha u realnom radu kad budem imao vremena ovih dana, slobodno pusti mail na: ilusiondn@nadlanu.com pa mozes svratiti cisto da vidish shta kupujesh, mada za te komponente koje si naveo, pa cak i jache, bilo bi i 650W podosta ali dobro... Ja ovo napajanje nikad ne bih kupio nego sam ga dobio na poklon, LUCKY!
:: Šta preporučujete :: 1) Corsair HX 1000W il :: 2) Thermaltake W0132 RE 1000 :: Znaci budzet mi je oko 200E i u grdnoj sam dilemi šta da pazarim od ova dva napajanja :: Unapred zahvalan na pomoći. Ban Oba napajanja su vrhunska i SIGURNO neces pogresiti ma koje da pazaris. Ja bih verovatno isao na Corsair zbog petogodisnje garancije,a i trenutno u racunaru imam Corsair HX750W kojim sam izuzetno zadovoljan.
nije lose ni jedno ni drugo ni trece ni cetvrto.. za te pare nema losih napajanja.. gledaj samo da bude tiho i naravno modularno... dok sam imao CoolerMaster M1000, jace se cuo komarac kad uleti u sobu, drugim recima, kao da nije tu.. posto ga nikad nisam opteretio vise od 50%, ne znam ni da li je palio vent..
:: Šta preporučujete :: 1) Corsair HX 1000W il :: 2) Thermaltake W0132 RE 1000 :: Znaci budzet mi je oko 200E i u grdnoj sam dilemi šta da pazarim od ova dva napajanja :: Unapred zahvalan na pomoći. Ban ::
Dali si razmisljao o gigabyte napajanju, konkretno odin pro 800w. Extra je, nema sta ti na njemu ne bi radilo. Ima ortak odin 550w vozi na njemu 8800 i q6600 bez problema, zamisli sta ovo od 800w moze.
Hvala ljudi na iscrpnim savetima,pomogli ste mi da se odlucim i koliko prekosutra rešiću to pitanje. Što se tiče hlađenja,quada hladim sa CM Gemini II i dve 12-tice na njemu,i baš sam zadovoljan,ostali ventovi su Coolink 9-tke i jedna 12-tica pozadi.Naravno da sve ovo nije bešumno,ali nije ni neka buka-skroz podnošljivo.Osim toga u ove vrele dane uvek sam za opciju hladno pre nego tiho. Još jednom hvala i srdačan pozdrav svima. Bane
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.