Ovo pisem zato sto zelim da znam koliko su lose voltaze koje sam ocitao na bratovom kompjuteru sa kung fu napajanjem Codegen 400W. Ta konfiguracija je sklopljena od nekih starijih i nekih novijih komponenti.
Da podsetim to je konfiguracija : Amd X2 4000+, Ga-ma78gm-s2h, Msi 6600gt td128e, apacer 2x1gb ddr2 800, maxtor 20gb ata100 hdd (bas je star ali bice tu jedan sata II uskoro), Cooler Master Geminii S (odusevio me je, hladi kao Hyper 212 a staje i u uza kucista, moja preporuka), nec optiarc dvd rezac, kung fu napajanje Codegen 400W.
Temperature procesora, graficke i maticne ploce su iste kao kada je te komponente strujom napajao Chieftec GPS 550W AB A i procesor hladio Cooler Master Hyper 212.
Ovo su ocitavanja voltaze konkretne ploce, procesora i memorije sa Codegen 400W i Chieftec 550W napajanjem iz everesta :
Everest :
_____________Codegen 400W___________Chieftec GPS 550W AB A
CPU CORE _______1.33 V______________________ 1.33 V
+3.3 V___________3.34 V_______________________3.41 V
+5 V_____________5.24 V_______________________4.97 V
+12 V____________12.67 V_____________________12.35 V
+5 V standby_______5.62 V______________________5.73 V
VBAT BATTERY______3.09 V_____________________3.23 V
Napone koje si ocitao sa pomenutom (ili drugim plocama) nemoj shvatiti previse ozbiljno, jedino pametno je proveriti ih unimerom i to sa nekim malo kvalitetnijim. Mnoge ploce imaju veoma lose, tj. netacno ocitavanje tih vrednosti.
Prvi put cujem za taj uredjaj. Gde se ta zamlacotina moze naci ?
Ali me nesto dodatno interesuje da znam da reagujem na vreme ako se desi i ako stignem. Koji se prvi simptomi pojave kod odlazeceg napajanja pod uslovom da sporo crkava ? Znam da kung fu napajanja obicno odlaze odjednom u vecna lovista.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.