Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Da li je CHIEFTEC GPS-550 550W Full dovoljan?
STRANA 1 OD 1
dzena86 Da li je CHIEFTEC GPS-550 550W Full dovoljan? 13.08.2008. 11:53 T11416

status: user
broj poruka: 41
* ASUS - PCIE - EAH4850/HTDI/512M
* ASUS - P5K- SOCKET 775
* INTEL Core 2 Duo E7200 (3MB L2 2.53 GHz 1066 MHz FSB)
* WD 250GB WD2500AAKS, SATAII, 7200rpm 16MB cache
* SAMSUNG 22`` SyncMaster TFT 2243NW WIDE
* ASUS Midi ATX TA-915 Air Duct
* GE22GB800C4DC (2x1GB BD EVO ONE 4-4-4-12) 40.99€(1)
* PIONEER DVD-RW 215D SATA 16X DOUBLE LAYER BLACK
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
diavolonbg eeeeeeee 13.08.2008. 12:33 #66042

broj poruka: 316

Dovoljan je,ali stvarno nisam nesto ljubitelj te GPS serije(jedno lose iskustvo i cuo o 300 tudjih nesreca sa njima)... Ako vec hoces Chieftec-a, onda idi na CFT seriju... Nadam se da sam pomogao
dzena86 Hvala 13.08.2008. 12:36 #66044

Vec sam prekoracio budzet, a ovi CFT su skupjli, ostacu pri ovom, ali hvala u svakom slucaju.....
Elfusion coolermaster thermaltake mozda corsair ako imas pare 13.08.2008. 12:53 #66045

broj poruka: 414
Uzmi neko kvalitetnije napajanje! Sto se tice snage to je dovoljno.
Elektrofusion

VMARC uzmi tog GPSa i uzivaj 13.08.2008. 14:22 #66062

broj poruka: 9420
sasvim je dovoljno i apsolutno zadovoljavajuceg kvaliteta. Budi bezbrizan, radice ti fino i tiho posao.

dabliju dabliju dabliju tacka er te es tacka r s

Dyca re 13.08.2008. 14:45 #66066

broj poruka: 1574
Ja imam to napajanje, a konfa mi se od tvoje razlikuje po tome sto ja imam 8800gts 320mb grafu i imam e2160 procesor..ostalo je manje vise isto.. Da ti iskreno kazem, ja na tvom mestu ne bih kupovao to napajanje zato sto ja sa ovakvom slabijom konfom nisam siguran da ovo napajanje uvek daje max od sebe, tj. sumnjam da mi se zbog napajanja komp resetuje s vremena na vreme(znaci pojavljuje se plavi ekran), a ostale komponente su proverene da su ok.. Da je tiho-tiho je i tu nema zamerki, ali nisam siguran da ce moci da izgura tu tvoju konfu, pogotovo ako budes hteo da je klokujes..

p.s. Meni komp radi na def-u sve vreme i jedino je grafa fabricki klokovana...pozz

VMARC Re: re 13.08.2008. 14:54 #66068

broj poruka: 9420
Daj bre, duco... Meni je identicna konfa kao tvoja radila sa gps420w a izbacio sam nekoliko konfiguracija upravo u njegovoj varijanti, tj gps550w stavljam standardno u masine, dakle i u 4850 i 4870 varijantama i sve radi kao sat. Ne trujte coveka, provereno lepo radi. Ne kazem da tvoje sumbje nisu osnovane, ali prvo zameni napajanje, uveri se da je zaista do njega, pa tek onda deli savete da nije preporucljivo .-)

dabliju dabliju dabliju tacka er te es tacka r s

:: Ja imam to napajanje, a konfa mi se od tvoje razlikuje po tome sto ja imam 8800gts 320mb grafu i imam e2160 procesor..ostalo je manje vise isto.. Da ti iskreno kazem, ja na tvom mestu ne bih kupovao to napajanje zato sto ja sa ovakvom slabijom konfom nisam siguran da ovo napajanje uvek daje max od sebe, tj. sumnjam da mi se zbog napajanja komp resetuje s vremena na vreme(znaci pojavljuje se plavi ekran), a ostale komponente su proverene da su ok.. Da je tiho-tiho je i tu nema zamerki, ali nisam siguran da ce moci da izgura tu tvoju konfu, pogotovo ako budes hteo da je klokujes.
::
:: p.s. Meni komp radi na def-u sve vreme i jedino je grafa fabricki klokovana...poz
shkomi samo 13.08.2008. 18:26 #66096

broj poruka: 852
samo imaj jedno u vidu da chieftec gps serija ne saradjuje sa UPSevima, ako imas UPS na uzimaj GPS seriju
Devize devize bonda elema

dzena86 Hvala svima....... 13.08.2008. 20:35 #66106

Ej, drugari, hvala svima na savetima.......

Uzecu ga.......

I javicu kako funkcionise sve.......

Veliki pozdrav
zandarm Re: samo 13.08.2008. 20:36 #66107

broj poruka: 1454
Moram te demantovati, s obzirom da imam baš ovo napajanje i Mustek PowerMust 1000 UPS, sve radi bez problema.

:: samo imaj jedno u vidu da chieftec gps serija ne saradjuje sa UPSevima, ako imas UPS na uzimaj GPS serij
:: Devize devize bonda elem
shkomi Re: Re: samo 13.08.2008. 21:11 #66113

broj poruka: 852
Meni bas to napajanje nije radilo sa APC upsom, objasnjenenje tehnicke podrske APCa je bilo da GPS serija radi samo na cistu sinusoidu, i da meni treba UPS koji daje cistu sinusoidu, a ne nazubljenu, u to vreme u beogradu najjeftiniji UPS koji je davao cistu sinusoidu koji sdam ja uspeo da nadjem je bio oko 300eur

simptomi su bili, na self testu se gasi, kad ga iskljucim iz struje gasi se, na hladnom startu pisti da je preopterecen, sa promeneom napajanja sam resio problem

pozdrav
Devize devize bonda elema

:: Moram te demantovati, s obzirom da imam baš ovo napajanje i Mustek PowerMust 1000 UPS, sve radi bez problema
:: :: samo imaj jedno u vidu da chieftec gps serija ne saradjuje sa UPSevima, ako imas UPS na uzimaj GPS serij
:: :: Devize devize bonda elem
:: ::
zandarm Re: Re: Re: samo 14.08.2008. 00:55 #66151

broj poruka: 1454
Iskreno, nijedan od tih simptoma ili problema nisam imao, čak sam namerno vadio UPS iz struje da vidim kako radi. Držao je mašinu nekih 20 minuta bez problema, sa sve Company Of Heroes.

:: Meni bas to napajanje nije radilo sa APC upsom, objasnjenenje tehnicke podrske APCa je bilo da GPS serija radi samo na cistu sinusoidu, i da meni treba UPS koji daje cistu sinusoidu, a ne nazubljenu, u to vreme u beogradu najjeftiniji UPS koji je davao cistu sinusoidu koji sdam ja uspeo da nadjem je bio oko 300eu
:: simptomi su bili, na self testu se gasi, kad ga iskljucim iz struje gasi se, na hladnom startu pisti da je preopterecen, sa promeneom napajanja sam resio proble
:: pozdra
:: Devize devize bonda elem
:: :: Moram te demantovati, s obzirom da imam baš ovo napajanje i Mustek PowerMust 1000 UPS, sve radi bez problema
:: :: :: samo imaj jedno u vidu da chieftec gps serija ne saradjuje sa UPSevima, ako imas UPS na uzimaj GPS serij
:: :: :: Devize devize bonda elem
:: :: ::
:: :: ::
Panta019 Jos jedan dokaz da radi 14.08.2008. 11:13 #66180

broj poruka: 1583
Sertifikovana napajanja za jednu ati 4870 ili 4850.

http://ati.amd.com/products/certified/powersupplies.html

Klikni na napajanje Delta. Izbacice GPS-550AB A (550W). To je Chieftec.

Sertifikovana napajanja za crossfire.

http://game.amd.com/us-en/crossfirex_components.aspx?p=3

Taj Chieftec nije za crossfire.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs