Da li je neko imao bilo kakva iskustva sa ovim napajanjem i sta mi uopste preporucujete od napajanja srednje klase, tj. do nekih 30e? Bilo bi dobro da ima bar 350W.
Tesko cesh naci za te pare napajanje od (pravih) 350 W sa aktivnim PFCom.Shto se tice Codegena on spada u kvalitetnije no-name brendove ali je opet no-name.Imao sam prilike da vidim Codegen 400W ali je daleko od pravih 400W pa ga ne bih bash preporucio.Za 30e mozesh da kupish DTK 300W PFC napajanje koje je odlicnog kvaliteta.Napajanja od 350-360W su neshto skuplja 35-40e.
Prvo, ne kupuj ništa ispod 50 eura, pa ma kako se zvalo. A što se tiče "no name brenda" codegen, svakako nećeš pogrešiti. Drugar se verovatno šalio, jer nešto je ili brand ili no-name, nema sredine. A ovaj proizvodjač je iz Nemačke - naravno da se sama proizvodnja obavlja u Kini - i itekako zna svoj posao. Dobićeš, osim dobrog napajanja, gotovo bešumno kućište, dodatni ventilator, odlično hladjenje...i atraktivan izgled, što ti sigurno takodje nešto znači. Ako hoćeš konkretno: codegen 6210L će ti biti sasvim ok, a košta oko 45 eura.
Ne, nisam se shalio.Svako kucishte i napajanje imaju brand npr. Supercase kucishta (jedna od najjeftinijih),JNC , ANS i ostali shitovi.Pod pojmom no-name se podrazumeva najniza klasa.Dobro , Codegen nije najniza klasa ali je daleko od Chiefteca ,DTK ,ASUSa i sl. Kakve veze ima shto je Codegen iz Nemacke?I Eurocase je iz Ceske pa nije neki brend.Ostajem pri tome da Codegen napajanje nema vati koliko je deklarisano.Bolje kupiti npr. ASUS TA210 kucishte sa ASUS napajanjem od pravih 360W ,sve za nekih 55e (dodatni ventilator i atraktivan izgled se podrazumevaju).Po kvalitetu ovo kucishte i napajanje dobrano "shiju" pomenuti Codegen.Ako si ogranicen sa pomenutih 30e ostaje preporuka za DTK 300W PFC.
Meni, Garsone, treba samo napajanje. Kuciste kao kuciste koje ja imam nije pobednik za mis kucista ali za mene ono vrsi ulogu za koju je i namenjeno - drzi sve komponente racunara na okupu. I napajanje ne bih menjao ali moram. U kucistu imam Seprona 2300 na 200FSB, Asus A7N8X-X, 768Rama, Ati 9600se 350/450 (OC), Voodoo2, DVD Rezac MSI, Obican rezac, HDD 80GB, Modem. Problem se javio kada sam ubacio jos jedan HDD od 80GB. Kada radi rezac i kopiram nesto s harda na hard hard disk kao da se iskljuci i komp se ukopa. Ta kombinacija hardvera je i ranije radila ali bez Voodoo2 ali izgleda da je bas ona prelila casu. Kada izvadim jedan 80GB ili Voodoo2 sve radi perfektno. Znaci napajanje do 30e, ne treba mi vise.
cooler master imas u imtelu a takodje i dtk pa vidi kada ga uymes u ruku kada osetis koliko je tesko znaces da je ok napajanje, a i 3 god garancije nije na bacanje...imas 380w i 420w pa ih okreni i vidi...ja ga imam nisam se pokajao,...radi mi bolje nego chieftec prosli od 360w sto sam imao...nadam se da sam ti bar malo otezao kao svi sto preporucuju neke svoje brendove :)
Da, i Cooler Master Extreme Power 380W je oko 30e.Napajanje je dobro mada nema pravih 380W (Kao Real Power serija) vec 300W.Shta god da uzmesh (CM ili DTK) necesh pogreshiti.
Neko je spomenuo na ovom forumu , ja mislim neku stepenicu vislje, da za 30 evra imas MS Ind. od 550W pa makar i laznih to je po meni povoljno a i vise nego dovoljno za sve te komponente.Moje MS od 350W gura dobro nove komponente , ali sledece po mom izboru ce biti ovo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.