Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
HITNO, WINDOWS NE MOŽE DA POKRENE DVD-REZAČ
STRANA 1 OD 1
Starcevac HITNO, WINDOWS NE MOŽE DA POKRENE DVD-REZAČ 19.07.2008. 14:50 T11006

status: user
broj poruka: 318
Ja ne znam šta je ovo. Mora da me poterao neki maler. Pojavio mi se novi problem.

Juče sam narezao DVD sa 6 DIVX i sve je bilo u redu. Danas pogledao na kompu koje ću filmove na režem kad se u My Computer-u uopšte ne vidi CD-ROM (ne znam da li sam pogrešio, u svakom slučaju u My Computer-u se ne vidi ikonica za DVD), stoje samo ona dva foldera sa dokumentima i dve particije hard diska.

Kada sam otišao u Device menager piše ovo: Windows cannot start this hardware device because its configuration information (in the registry) is incomplete or damaged. (Code 19).

Šta se dešava, nije valjda crkao DVD-rezač???

U pitanju je OPTIARC DVD RW AD-7170A.

Unapred hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: HITNO, WINDOWS NE MOŽE DA POKRENE DVD-REZAČ 19.07.2008. 14:56 #63187

broj poruka: 18472
Obicno pomogne Restart wina...Ako imas dva ide porta zameni mesta...Probaj da skines driver..I na kraju reinstal wina!!!

OC House - May the Force Be With You!
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

:: Ja ne znam šta je ovo. Mora da me poterao neki maler. Pojavio mi se novi problem
::
:: Juče sam narezao DVD sa 6 DIVX i sve je bilo u redu. Danas pogledao na kompu koje ću filmove na režem kad se u My Computer-u uopšte ne vidi CD-ROM (ne znam da li sam pogrešio, u svakom slučaju u My Computer-u se ne vidi ikonica za DVD), stoje samo ona dva foldera sa dokumentima i dve particije hard diska
:: Kada sam otišao u Device menager piše ovo: Windows cannot start this hardware device because its configuration information (in the registry) is incomplete or damaged. (Code 19)
:: Šta se dešava, nije valjda crkao DVD-rezač??
:: U pitanju je OPTIARC DVD RW AD-7170A
:: Unapred hvala.
Miletic ??? 19.07.2008. 14:57 #63188

broj poruka: 221
probaj u cevice manageru da ides na update driver (kliknes na taj rezac desnim klikom da bi izabrao opciju), pojavi se neki wizard, prvo kazes no, pa onda u sledecem prozoru izaberes da automatski nadje i instalira driver, i trebalo bi da profunkcionise...
Starcevac re 19.07.2008. 15:01 #63190

A, nije valjda da treba reinstal WIN-a?????

Ne mogu da apdetujem drajver, jer šta mi vredi što ubacim neki CD kad on ne može da ga učita.

Nego SkyFire, aj mi malo pojasni šta treba da radim jer se u hardver baš i ne razumem mnogo.

banep RE 19.07.2008. 15:09 #63192

broj poruka: 537
Pocupas sve kablove i probaj prvo da ih vratis na mesto. Onda ako imas jos jedan IDE port ukljuci na njega. A ako ni tad nece onda reinstal. Mislim da je Sky na ovo mislio

nenika CODE 19 19.07.2008. 16:39 #63198

broj poruka: 1133

WINDOWS ZNA DA TI JE TU DVD.ALI NEMOZE DA UPRAVLJA SA NJIM JEL NESTO NEVALJA. A STA NE VALJA. STAVI NOV ISPRAVAN IDE KABEL I PAZLJIVO RUKUJ SA NJIME (NE VUCI KABEL NEGO SA 2 SRAFCIGERA VADI KABEL)
nenika CODE 19 19.07.2008. 16:39 #63199

WINDOWS ZNA DA TI JE TU DVD.ALI NEMOZE DA UPRAVLJA SA NJIM JEL NESTO NEVALJA. A STA NE VALJA. STAVI NOV ISPRAVAN IDE KABEL I PAZLJIVO RUKUJ SA NJIME (NE VUCI KABEL NEGO SA 2 SRAFCIGERA VADI KABEL)
Equinoxe Re: ... 19.07.2008. 17:13 #63200

broj poruka: 12057

Iz Device Manager-a uninstaliraj granu na koju je zakačen rezač i resetuj komp, i pusti da on sam ponovo nađe uređaj i drajvere.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Starcevac Re: Re: ... 19.07.2008. 18:26 #63202

Bax2003 uradio sam to i kada sam ga restartovao, pojavilo se onaj oblačić nov hardver, sve on to uradio i na kraju opet izbacio da postoji neki problem prilikom instalacije i da Windows ne može njim da upravlja.

Nego, jel može bilo šta drugo samo da ne rušim sisitem, bar dok ne narežem sve što mi treba.

Nenika, ti mi predlažeš da kupim nov ide kabal??Ako si siguran da je to, onda jedino da ga kupim u ponedeljak, jer sutra niko ne radi.

:: Iz Device Manager-a uninstaliraj granu na koju je zakačen rezač i resetuj komp, i pusti da on sam ponovo nađe uređaj i drajvere
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Equinoxe Re: ... 19.07.2008. 18:43 #63204

Zameni kabl, to može da bude rešenje.

nenika CODE 19 19.07.2008. 19:05 #63206

Code 1,Code 9,Code 10, Code19.To WINDOWS prijavljuje kada DRAVERA NEMA ILI SU NEISPRAVNI(neodgovaraju ili su osteceni).Za DVD su WINDOWSOVI DRAJVERI.AKO SI URADIO STO JE JE BAX REKAO A NIJE POMOGLO ONDA SAMO NOV KABEL. JA SAM SE NAMENJO KABELA ZA OVIH OSAM GODINA PA ZNAM STA ZNACI KAD NAPISE NEKI KODE DA FALI.

Stripy Probaj prvo 19.07.2008. 21:12 #63210

broj poruka: 4163
tvoju pržilicu kod nekog drugara (zajedno s kablom). Ukoliko kod njega sve funkcioniše problem ti je do operativnog sistema. Obavezno ga reinstaliraj. Kada win krene da drnda na ovaj način zreo je za reinstalaciju. A drugo pitanje glasi jel ti bios prepoznaje rezač

Starcevac Re: Probaj prvo 19.07.2008. 21:43 #63212

E, sad sigurno neće da ga prepozna jer sam iščupao kabal iz kućišta.
Otvarao sam i zatvarao kućište 6-7 puta tako da mi je muka da ga ponovo otvaram da bih video da li ga vidi u biosu.
Poslušaću nenika, videću ako sutra nađem kabal, ako ne onda u ponedeljak, pa ću da vam javim šta se dešava.

Hvala vam još jednom svima, valjda ćemo da rešimo problem bez rušenja sistema.

:: tvoju pržilicu kod nekog drugara (zajedno s kablom). Ukoliko kod njega sve funkcioniše problem ti je do operativnog sistema. Obavezno ga reinstaliraj. Kada win krene da drnda na ovaj način zreo je za reinstalaciju. A drugo pitanje glasi jel ti bios prepoznaje reza
Equinoxe ??????????????????????????????????????????????????????????? 20.07.2008. 01:09 #63221

Otvarao sam i zatvarao kućište 6-7 puta tako da mi je muka da ga ponovo otvaram da bih video da li ga vidi u biosu.

?!?!?!?!?
Pa ne treba da otvaraš kučište da bi pristupio BIOS-u. Jel ti poznati ono kad pališ i resetuješ komp: `Press del to enter setup (BIOS)` ?

Starcevac Re: ??????????????????????????????????????????????????????????? 20.07.2008. 12:40 #63234

Bax2003, vidim kad si pisao poruku pa ti je možda nešto promaklo.

Napisao sam da sam iščupao kabal iz kućišta (misleći na ide kabal koji povezuje dvd rezač i matičnu ploču), kapiraš?????

Nisam baš najjasnije napisao, al nisam toliko glup da ne znam da uđem u bios.

Čim nabavim u ponedeljak kabl, stavljam ga da ga isporobam pa ću da vam javim šta sam uradio.

:: Otvarao sam i zatvarao kućište 6-7 puta tako da mi je muka da ga ponovo otvaram da bih video da li ga vidi u biosu.
:: ?!?!?!?!
:: Pa ne treba da otvaraš kučište da bi pristupio BIOS-u. Jel ti poznati ono kad pališ i resetuješ komp: `Press del to enter setup (BIOS)`
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Equinoxe To sam i pomislio 20.07.2008. 13:17 #63244

Reko mora da se čovek zbunio, zato toliki upitnici.....no hard feelings.

Starcevac Re: CODE 19 24.07.2008. 12:21 #63814

SVAKA ČAST NENIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Evo tek sam se danas uklopio da odemi kupim kabal i DVD-REZAČ RADI!!!!!!!!1
Mnogo ste mi pomogli, jer da nije bilo vas, morao bi da ga nosim kod servisera, pa da on vidi šta je i ostalo....A ovako, sam uz pomoć vas rešio problem.

HVALA VAM MNOGO JOŠ JEDNOM!!!!!!!!!1

:: Code 1,Code 9,Code 10, Code19.To WINDOWS prijavljuje kada DRAVERA NEMA ILI SU NEISPRAVNI(neodgovaraju ili su osteceni).Za DVD su WINDOWSOVI DRAJVERI.AKO SI URADIO STO JE JE BAX REKAO A NIJE POMOGLO ONDA SAMO NOV KABEL. JA SAM SE NAMENJO KABELA ZA OVIH OSAM GODINA PA ZNAM STA ZNACI KAD NAPISE NEKI KODE DA FALI
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs