Vrlo rano jutros, sasvim iznenada, probudilo me strahovito tandrkanje iz računara. Potpuno bunovan, samo sam ga isključio, očekivajući najgore (iznenada crkao disk...iznenada crkao disk, pao i počeo da krlja po ploči...iznenada crkao disk, pao i počeo da krlja po ploči, usput isekavši grafičku...iznenada...da ne dužim). Kada sam se rasanio, otvorio sam kućište, škljocnuo power button i zahvaljujući svom istančanom sluhu sam utvrdio da ta buka avionskog motora i komadići raspadnute plastike dolaze spreda, sa ventilatora koji je hladio hard diskove. Ničim izazvano, plastično telo ventilatora se rascepilo na nekoliko delova, uspešno satirući elipse. `Ništa strašno` pomislio sam `imam par 12-ica, nije problem...ali avaj. Krepani ventilator je Spire od 14cm, a nema ni teoretske šanse da 12-icu namestim na to mesto...čak ni blizu. LM, rešim da potražim u mom %$`&%#$ gradu ventilator tog gabarita, ali niko od vlasnika prodavnica nema to u svom asortimanu. Bacim se na pregled naših velikih distributera i preko interneta vidim isti slučaj. I onda mi ostaje samo da pitam Vas, forumaši vrli, da li znate da li negde ima ventilator obima 14cm. Vmarc, znam da se ti baviš sa tim, ima li gde da se nađe tako nešto. Unapred hvala na odgovorima i izvinjavam se za podugačko objašnjenje, ali mojim vrelim diskovima prosto `gori pod nogama`.
Pa de bas 14tica da se raspadne :) Tt ima 14ticu ali je nema kod nas u prodaji, Scythe ima onaj Zipang cpu cooler al to kosta 50+e, ne isplati se dati toliko samo da bi mu skinuo 14ticu :)
Mozda ne bi bila losa fora da probas recimo da nadjes negde nekog LC Powera 6550GP spaljenog, pa da mu ukrades 14ticu... eventualno neko drugo napajanje koje ima 14cm fan da potrazis po servisima.. ili da ti neko donese iz inostranstva :)
a sto ne bi odradio sirotinjsku verziju i prikacio tu dvanesticu na mesto cetrnestice pomocu par zica...ili sa malo izolirke...sve se moze opraviti izolirkom, verovatno i sidu leci, samo sto to jos nismo provalili... :P
Imtel je bio, verovatno, jedina veća firma čiji sajt nisam obišao. Sad sam video i ja. Hvala na podatku, sutra šaljem ortaka po to.
Što se tiče lepljenja, to jednostavno nije moglo da se izvede. Da nakačim 12-icu na kostur nisam dovoljno spretan. A to što se iz čista mira raspao (bilo oko šest ujutru, svi pajke, samo komp radi usamljeno...) i ja prvi put (jako dobro i glasno) čuo, ali desilo se. Hvala svima na predlozima...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.