Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Enermax tastature???
STRANA 1 OD 1
mdvukotic Enermax tastature??? 16.07.2008. 14:27 T10966

status: user
broj poruka: 24
Da li se u Srbiji mogu nabaviti Enermax tastature?

http://www.enermax.com.tw/english/product_peripherals.asp

Procitao sam odlicna misljenja o tim aluminijumskim tastaturama i njihovim performansama. No, nisam uspeo da ih nadjem ni na jednom srpskom sajtu osim jedne vesti da je izasao novi model na Tajvanu....

Thx for your time!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Pališ se... 16.07.2008. 14:48 #62817

broj poruka: 6645
Šta bre performanse? Za ono što treba pravoj tastaturi nije bitno da li je plastika ili metal (osim što duva cenu), već kvalitet i zvuk tastera, štampane folije i kontaktnih gumica koje su postavili a za više cene i: subjektivni osećaj kad kljucaš - a tu su već u pitanju ukusi, njihova veličina, oznake.... itd. a po meni i ergonomija - a te su tastature koje si video ravne ko` daska. Predlažem ti Microsoft ili Logitech (skoro isto, al` skuplje) ergonomske tastature, ako ti je stalo do zglobova i ruku. Posle kraćeg perioda prilagođavanja, nema ti povratka na `daščare`. Po meni bi bila vest da iz tastature izlazi oljuštena čokoladna bananica ili mlaz djusa ili slamka, možga fuka sa šlagom, a sve ovo ostalo....
P.S. Možda tastatura troši 400-500W? Pa se bolje hladi preko aluminijumskog tela... pa zato.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

mdvukotic .. 16.07.2008. 14:55 #62819

Dobro sad, znam ja da estetika ne spada u performanse ali to vec zavisi od toga koja ti je filozofija :P . Mozda se palim, no ne znaci da sam se dzabe napalio jer zaista mislim da tastatura izgleda super i procitao sam da je super za kucanje (zvuk, odziv dugmica...).

Sto se tice onih ergonomskih tastatura... hmmm! ne znam nisam ih nikada koristio ali vec dugo koristim flat tastature i sasvim mi odgovara. Mada zaista bi trebalo da probam i neku ergonomsku pa da kazem.

U svakom slucaju hvala na savetu .)
Pisko Ha, mekano 16.07.2008. 15:10 #62826

broj poruka: 6645
Uzmi ergonomsku, uzmi ergonomsku, uzmi....
Mislim sa: ne pali se previše, da si čitao neki review koji je možda plaćen - verovatno plaćen iz reklamnog fonda firme...a kod tastatura je relevantno samo ono što sam probaš i to često na duži rok, a vrlo malo tuđa iskustva - osim da li se učestalo kvare ili kratko traju... a, izgled tastature ipak spada u performanse jer je - kao i kućište i monitor, bitna za osećaj vlasnika i odnos prema bilo kojoj stvari... npr. u ovim novim bankama retko kome pada na pamet da baci pikavac na pod ili puši zato što je pod ko` ogledalo i sve je čisto i lepo, tako da... u ovom slučaju i izgled igra ulogu. Mislim, treba na to da staviš ruke i držiš ih tu satima, a ako imaš osećaj da je to... ono u šta se ne gleda.... katastrofa. Pa se slažem s tobom da, ako ti se baš toliko sviđa izgled, onda može ponešto i da se zanemari... npr. što je ravna ko` daska. Bolje i to nego silikoni.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Daum ... 16.07.2008. 15:47 #62832

broj poruka: 12794
Imas potpuno slicnu tastaturu od Cooler Mastera, i mozes kod nas da je nadjes... za 30 evra.

http://www.pcberza.rs/komponente/detail.php?id=34896

Daum ... 16.07.2008. 15:52 #62835

Bolje uzmi Logitech wave ili neku Microsoft Ergo tastaturu, ovo ti kazem iz iskustva...
NastyB Re: ... 16.07.2008. 17:25 #62838

broj poruka: 729
:: Bolje uzmi Logitech wave ili neku Microsoft Ergo tastaturu, ovo ti kazem iz iskustva..

Sasvim se slažem sa ovim. Ja sam se dugo dvoumio između ove dve, ali je presudilo to što wave ima sa našim slovima, a Ergo ne i više se nikada ne vraćam na `obične` tastature, a, koliko vidim, više nijednu osim wave neću ni koristiti...fenomenalna je...
Daum Re: Re: ... 16.07.2008. 17:30 #62839

Za duzi rad nema bolje od Wave-a...

:: Sasvim se slažem sa ovim. Ja sam se dugo dvoumio između ove dve, ali je presudilo to što wave ima sa našim slovima, a Ergo ne i više se nikada ne vraćam na `obične` tastature, a, koliko vidim, više nijednu osim wave neću ni koristiti...fenomenalna je...
mdvukotic re 16.07.2008. 19:54 #62854

Definitivno moram da probam neku ergo tastaturu.. Ok, hvala na savetima ljudi. No ipak ako neko cuje za Enermaxove i dalje sam zainteresovan! :))

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs