Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
CRT 19` ili 21`
STRANA 1 OD 1
Slavuj CRT 19` ili 21` 08.07.2008. 23:09 T10868

status: user
broj poruka: 2236
Imam Samsung 755DFX i zadovoljan sam kvalitetom prikaza.
Mnogima smeta tzv. `disanje slike` prilikom minimiziranja vecih prozora, ali meni ne.
Kupio bih neki monitor od 19 ili 21`, koji ima `istu sliku`, odnosno istog kvaliteta, pa ako imate predloge, primedbe i utiske, pisite, svakako ce mi biti od koristi. Hvala unazad.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 08.07.2008. 23:23 #62002

broj poruka: 12794
Slabo ces naci neki novi, posto nema logike koristiti CRT monitore pored TFT-a...
Ako ti ne treba CRT za neki precizan rad (mada je i to kompletno glup izgovor), veruj mi da ce ti se oci mnogo vise odmarati sa TFT-om.

Ja sam 5 godina koristio Samsung 1200NF CRT od 23 incha, i skoro svaki dan sam dobijao glavobolje cak i ako je podesen bio na 1280x1024 na 100 herza...
Ni tih 100 herza me nije postedelo glavobolje. Nista vise tada nisam koristio komp, u proseku 10 sati najmanje...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni ... 08.07.2008. 23:24 #62003

broj poruka: 4518
zar se to jos proizvodi :P...lepo ti reci koliko love imas da smisljamo za neki dobar tft....

Ajd uzdravlje :)

Stripy Novih nema 08.07.2008. 23:36 #62005

broj poruka: 4163
Od polovnih jedino da upecaš neki koji nema veliku kilometražu i da je što mlađi. Video sam na oglasime Filips 109P sa trinitron cevima i zaštitnom emulzijom protiv zračenja. Korektni su. Najbolje rešenje je da pogledaš, slika govori za sebe.

Equinoxe Re: 08.07.2008. 23:44 #62006

broj poruka: 12057

Važno je da ti ne padne na pamet Samsung 997 MB koji je takvo đubre raspalo da ja nemam reči. Gori je čak od 753s ako je to uopšte moguće. Posle 957MB (inače jako dobar monitor) čiji je naslednik 997 MB je izrod.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

pajsgudgud Re: Re: 09.07.2008. 00:02 #62010

broj poruka: 3742
xex nije moguće, tako nešto se neće ponoviti...
a sta ti ja znam...

::
:: Važno je da ti ne padne na pamet Samsung 997 MB koji je takvo đubre raspalo da ja nemam reči. Gori je čak od 753s ako je to uopšte moguće. Posle 957MB (inače jako dobar monitor) čiji je naslednik 997 MB je izrod
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Jebivetar Eizo 09.07.2008. 01:03 #62014

broj poruka: 2386
Nadjesh Eizo 21 za max 50 evra i vozi. Svaki CRT mnogo zrachi i to sigurno znash. Eizo je shto se kvaliteta tiche vrlo dobar, ali je problem shto su modeli koji se najcheshce susrecu stari po 6-7 godina. Probaj da nadjesh shto mladji.

gile23 ... 09.07.2008. 08:33 #62023

broj poruka: 9121
U Beogradu, covek prodao CRT monitor 17` za 400 din!

Pozdrav!!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
jumperjack kad smo vec kod monitora.... 09.07.2008. 09:53 #62031

broj poruka: 497
da ne otvaram novu temu, treba mi TFT sa sto vernijim prikazom boja za rad samo u Photoshopu a pretrazio sam PC berzu i video preporuku za samsung T220, ima li jos neka preporuka???????

Slavuj suze i sline, isti salinitet 09.07.2008. 10:18 #62034

broj poruka: 2236
Sto se tice glavobolje, nemam ama bas nikakvih problema, niti sam imao od kad se secam, skoro sam 1m udaljen od monitora.

Hvala za savet u vezi 997MB i 957.
753s je i iz mog iskustva tesko djubre.

Meni treba monitor `sa slikom` ovog 755DFX, samo na dijagonali od 19` ili 21`, a sto se tice para, sumnjam da bilo koji CRT 21` u `izmisljenom` stanju kosta preko 100 eura, sto je dzabe u odnosu na potencijalni kvalitet, a i zato sto se mnogi danas pale na `novo je novo`, a `polovno je po defaultu pokvareno, osim ako ga sam ne popravis`-sto naravno nema nikakve veze sa zdravim razumom i bilo kojom vrstom logike, a jos manje sa praksom i iskustvom bilo koga ko je sposoban da ga se seti, pa je TFT, verujem, samo zato jos uvek `na glasu`, a i uvek fali neko ko ce ovce da osisa, jer je to prljav pos`o.

Eizo ima sliku kao LG, dakle shit. Slova na ikonicama u uglovima se pomeraju po 1mm levo-desno, to im je boljka posle odredjenog broja radnih sati.

Secam se da sam se pre nekoliko godina odusevljavao ostrinom i ukupnim kvalitetom prikaza, monitora Siemens/Nixdorf, a ne secam se oznake modela. Uglavnom su bili do bola kockasti spolja, sa ogromnim kucistem, ali npr na 17` max rez je bila 1600x1200 70Hz, na 19` proporcionalno jaca,veca itd.

Ne svidja mi se prikaz bilo cega na TFT monitorima. Do sada mi se nije svidelo bas nista, ni na jednom.
Nekako je sve fluoroscentno i mnogo mnogo plasticno izgleda. Ostrinom i kvalitetom prikaza nicega se do sada nisam `odusevio`, kamoli `zbunio`. Cesto mi ostavljaju los utisak mrtvi pixeli i one zamagljene vertikalne linije sto bolduju slova ispod `sebe`, krive fontove i izbledjuju fotografije. A jos jedna stvar, pretpostavljam vesto smisljena u Srbiji, procitao sam u Metrou jednom prilikom, pre oko mesec dana:
za monitore do 15`, DOZVOLJENA SU npr. 4 mrtva pixela, 2 bela i 2 u boji
.................do 17, DOZVOLJENO JE npr. 6-9 mrtvih pixela, preko 4 treba da budu beli da bi `uvazili garanciju,
za 19`, 21`, 22` i 23` su neke nebulozne cifre, tipa 18, od kojih 13 treba da je belo, i da su pod uglom od 79.86 stepeni i da pevaju Druze Tito mi ti se kunemo...`

Srpska svercerska stoka.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: suze i sline, isti salinitet 09.07.2008. 10:51 #62037

broj poruka: 7769
Zemljace bas si me razveselio...
Kad na PCBerzi potrazis CRT monitore bilo 19` ili 21` pise nema u ponudi.

Pa ti sad vidi sta ti je ciniti, ja u svakom slucaju ne bih kupovao polovno (jednom u zivotu sam kupio polovnu stvar 512mb memorije) i nikad vise, pogotovu nesto sto je u stalnom kontaktu sa ocima. Kad sam poceo da koristim racunar bila je prica kao racunar kupi sta god mozes ali monitor je uvek bilo kupi dobar jer jedino u njega buljis sve vreme.

Koji sam ja srecnik sto mi je i na poslu i kuci isti monitor LG L204wt, a mogu samo da sanjam da budem jos sretniji pa da mi na stolu sto na poslu sto kuci stoji jedan TFT od 30`.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Sto se tice glavobolje, nemam ama bas nikakvih problema, niti sam imao od kad se secam, skoro sam 1m udaljen od monitora
:: Hvala za savet u vezi 997MB i 957
:: 753s je i iz mog iskustva tesko djubre
:: Meni treba monitor `sa slikom` ovog 755DFX, samo na dijagonali od 19` ili 21`, a sto se tice para, sumnjam da bilo koji CRT 21` u `izmisljenom` stanju kosta preko 100 eura, sto je dzabe u odnosu na potencijalni kvalitet, a i zato sto se mnogi danas pale na `novo je novo`, a `polovno je po defaultu pokvareno, osim ako ga sam ne popravis`-sto naravno nema nikakve veze sa zdravim razumom i bilo kojom vrstom logike, a jos manje sa praksom i iskustvom bilo koga ko je sposoban da ga se seti, pa je TFT, verujem, samo zato jos uvek `na glasu`, a i uvek fali neko ko ce ovce da osisa, jer je to prljav pos`o
:: Eizo ima sliku kao LG, dakle shit. Slova na ikonicama u uglovima se pomeraju po 1mm levo-desno, to im je boljka posle odredjenog broja radnih sati
:: Secam se da sam se pre nekoliko godina odusevljavao ostrinom i ukupnim kvalitetom prikaza, monitora Siemens/Nixdorf, a ne secam se oznake modela. Uglavnom su bili do bola kockasti spolja, sa ogromnim kucistem, ali npr na 17` max rez je bila 1600x1200 70Hz, na 19` proporcionalno jaca,veca itd
:: Ne svidja mi se prikaz bilo cega na TFT monitorima. Do sada mi se nije svidelo bas nista, ni na jednom
:: Nekako je sve fluoroscentno i mnogo mnogo plasticno izgleda. Ostrinom i kvalitetom prikaza nicega se do sada nisam `odusevio`, kamoli `zbunio`. Cesto mi ostavljaju los utisak mrtvi pixeli i one zamagljene vertikalne linije sto bolduju slova ispod `sebe`, krive fontove i izbledjuju fotografije. A jos jedna stvar, pretpostavljam vesto smisljena u Srbiji, procitao sam u Metrou jednom prilikom, pre oko mesec dana
:: za monitore do 15`, DOZVOLJENA SU npr. 4 mrtva pixela, 2 bela i 2 u boj
:: .................do 17, DOZVOLJENO JE npr. 6-9 mrtvih pixela, preko 4 treba da budu beli da bi `uvazili garanciju
:: za 19`, 21`, 22` i 23` su neke nebulozne cifre, tipa 18, od kojih 13 treba da je belo, i da su pod uglom od 79.86 stepeni i da pevaju Druze Tito mi ti se kunemo...
:: Srpska svercerska stoka.
Daum Re: suze i sline, isti salinitet 09.07.2008. 15:28 #62066

broj poruka: 12794
Ocigledno nisi imao prilike da vidis Dell 2407WFP, 3007WFP ili Benq FP241WZ, jer da jesi, ne bi tako pricao...

:: Ne svidja mi se prikaz bilo cega na TFT monitorima. Do sada mi se nije svidelo bas nista, ni na jednom
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs