Na jednom forumu sam video da chieftec napajanja iz smart serije nisu bas najbolje ocenjena, odnosno ispljuvana su. Zabrinut sam da li sam pogresio sto sam kupio napajanje koje imam od pocetka nove godine. To je Chieftec GPS-550W AB A koje pripada toj seriji. Ja se poradovah sto je 2,5 kg tesko i pomisleh da mora da vredi nesto. Rimovanja mi nisu specijalnost, ovo mi slucajno izletelo.
Konfiguracija : amd x2 4000+, asus 9600gt, Ga-ma78gm-s2h, 4x1gb ddr2 800 Apacer, Seagate baracuda 160gb sata II, WD 640bg sata II, Pionir 215d, Leadtek Winfast tv2000 xp expert, procesor hladi Cooler Master Hyper 212, Chieftec 550W, ostalo je standardno i nebitno. Ozbiljno planiram investiciju u Phenom 9750 sto sam vec i pisao u nekom postu ali sada nisam siguran u izdrzljivost napajanja. Na zvanicnom sajtu Chieftec pise da moje napajanje ima efikasnost od 76 procenata sto je nekih 418W. Stabilnost sistema je dobra, nista nije overklokovano, nema nikakvih problema ali bitno mi je da znam na cemu sam i da li ce problemi da se pojave kad zamenim proc ukoliko napajanje ostane isto.
Ne kažem da ćeš imati problema, samo kažem da ćeš imati kvalitetniji ispravljač i mirniju savest sa CFT modelom. Pod velikim opterećejnem i lošoj instalaciji u kući / stanu GSP modeli znaju da bace kašiku. GPS 550W je dovoljan, ali ne i dovoljno kvalitetan. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Znam za CFT model. U jednom casopisu je pisalo da biti najbrzi je stvar prestiza, a od jeftinijih modela kompanije zive. Za struju kod mene nema frke. Taj detalj me ne brine. Inace hvala na dobrom savetu.
imao sam chiefteca iz gps serije i u tom cenovnom rangu je solidan, samo sto ne radi sa UPSevima koji daju nazubljenu sinusoidu (citaj ups jeftiniji od 300eur)
extra je tih. bio sam zadovoljniji nego sa sadasnjim CM Devize devize bonda elema
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.