Pentium D 920 (95W) HDD 80GB FX 5200 NEC DVD-RW Firewire karticu USB karticu Modem 56k
Kolika je mogucnost da zbog lose (labavo) povezanog POWER LED kabla (kuciste je takodje Blueberry) sistem nece da se dize?! Vec samo vrti cooler na CPU.
Probao sam i drugo napajanje i kada sam taman pomislio da je bilo do Blueberry-ija, jutros nije hteo da se digne sistem ni sa napajanjem koje je provereno ispravno, vec tek kada sam cacnuo oko POWER LED kabla - poce da startuje sistem.
Koliko se mogu pouzdati da ce mi sa Blueberry-ijem komp raditi? Sta mi preporucujete kao najjeftiniju alternativu?
Mozda je zez do neke druge komponente - ili sto bi mi bila najbolja varijanta - jednostavno POWER LED kabal nisam dobro pricvrstio!
To napajanje je vrlo sumnjivo bez obzira da li je konkretan problem uzrokovan njim. Neki chieftec od 450w, ako ga još ima u prodaji, je ok. LC je malo jeftiniji i ja imam dobra iskustva sa njim, ali neki na ovom forumu ga ne vole. Power LED kabl ne bi smeo da ometa ploču, sem ako ne pravi kratak spoj (skoro nikakva verovatnoća). Isključi ga sa ploče i digni sistem- ako neće znaćeš da nije do kabla. Proveri i učvrsti sve spojeve na ploči (kartice, memorija). Ako je sve u redu verovatno je ploča pri kraju.
Ma nije kabl sigurno, to ja više teorijski. Power ON je nešto drugo ali svejedno - isključi ga i daj kontakt šrafcigerom da uključiš ploču i javi šta biva. To što ploča dobro radi kad se digne ne znači da ne pravi probleme pri dizanju. MB ostaje najverovatniji krivac. Standardna procedura je ponovljena ovde mnogo puta - učitaj bios defaults, povadi sve kartice osim VGA, sve mem module osim jednog i probaj. Ako neće menjaj jedno po jedno - stavi drugu VGA, memoriju, napajanje itd. Ako ništa ne pomogne onda je sigurno ploča.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.