Treba mi neko napajanje od jeftinijih za staru msinu 450 do 500W. Vidim da ima neko KME kinesko za 10-tak eur. Vredi li uzimati to ili mozda ima neko `` bolje`` u toj klasi!?
ma to je sve njesra u toj klasi...mada, ne znam...kad bi morao da uzmem nesto od tih jeftinih junkova, pre bi uzo neko Vito...mislim, verovatno ni njihova nisu nista bolja, ali meni je fino radilo godinu dana sve dok ga skoro nije sprzio grom...je_eni eps i njihova mreza...
Moj ortak je uzeo pre 2-3 meseca MSI 550W, mislim da je oko 1300-1400din bilo ne secam se.. Tera ok 1950Pro, 1GB, 2 HDD-a i nekog celerona kojeg ima ne znam tacno.. Pa eto nije da ima nekog iskustva posto ga nema toliko dugo ali cisto da znas..
*edit* sad ovde vidim da je to napajnje ~2000din, a mogu da se zakunem da ga je on uzeo za tih ~1300din ...
Neznam zasto svi kukaju na JNS, KME ... za neku prosecnu masinu nece praviti smetnje Ja sam kupio JNC napajanje od 400w jos pre 5 godina od tad sam menjao ploce Cpu grafike ali njega nisam tek posle 5 godina je crklo ali zbog prenapona i u komsiluku bio pokolj elektricnih uredjaja Tada sam kupio neki foxcon 400w i neosecam neku razliku kupio sam ga jedino zbog kucista inace bi opet uzeo JNC. A i napajanje ce bira prema potrosacima ako ti ni jedna komponenta nije skuplja od 100e slobodno uzmi KME ili JNC,
Moja preporuka je Napajanje 450W ATX Linkworld malo su skuplja a kazu da nisu losa
Tu nema šta da se bira. Samo odeš u prodavnicu i kažeš - Dajte mi napajanje za (lupam) hiljadu dinara. Koje god da uzmeš iz te klase može da bude `ok` (tj. da radi), a može da bude i totalni otpad i isto ti se `vata, bez obzira na `brend`...
Lično, imam jedno ANS napajanje od `350` W i radi dobro, iako je staro. Imam neko `no name` (zaista nema nikakve oznake na njemu, osim da je `400` W) i ono takođe radi dobro. Od tih sranja imam i Mercury, isto dobro, ali imam i Linkworld od `400` W koje je najgore sranje koje sam u životu probao , ono radi, ali mislim da više od 100 W ne isporučuje ni na Marsu. Ostali su realno tu negde oko 200-250W, po slobodnoj proceni prema komponentama koje napajaju.
Uzmi Frontier... Niza je klasa ali bar osigurac lepo radi (namerno sam spalio jedan da bih proverio)
Sto se tice JNC mom ortaku je sj*balo 3 ploce (sreca pa su ih sve prihvatili na reklamaciju) pre nego sto se smilovao da ga promeni :) Ubijalo ih je isporucivanjem nedovoljnih napona i struje :)
ono sto najvise ostecuje komponente kod tih low-end krs napajanja je takozvani ripple ili sum u naponu...maksimalan dozvoljen ripple po atx standardu je mislim oko 120mV...bas me zanima koliki je kod JNC-a i slicnih...ima neko osciloskop da proveri... :P
Imas u DE*KU ovo napajanje inace to je napajanje iz kucista Elite 332 Cooler master ja mislim da je oko 1600 dinara 350w, sigurno je bolje od bilo kog jeftinog.
Dobio ga ja sa sve tim plokom od CM Elite332 samo sto moje ima nalepnicu 420w pa kosta nesto vise, a ima i veci cincilator sa donje strane i sacastu resetku pozadi sa sve 0/I prekidacem. Ta napajanja su ti losa ali ako je za stariji tj. slabiji racunar koji nikad nece povuci preko 250w misljenja sam da je potpuno svejedno da li je firmirano ili je kosooka konfekcija.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: :: :: :: Imas u DE*KU ovo napajanje inace to je napajanje iz kucista Elite 332 Cooler master ja mislim da je oko 1600 dinara 350w, sigurno je bolje od bilo kog jeftinog.
Kad smo vec kod toga, jel mozes da napises koja je to stara masina.. jer ako je stara tebi ne treba napajanje od 450w, vec ce ti i neko kinez sa manje w odraditi posao...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.