Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
novo napajanje VOL.2
STRANA 1 OD 1
mile23 novo napajanje VOL.2 02.07.2008. 02:48 T10750

status: user
broj poruka: 20

Eeee eto mene opet...resio sam definitivno izmedju ova dva cooler masteer m700 real power i corsair 620...kopka me samo jedno na corsair sajtu gledam noise leve

http://www.corsair.com/_images/charts/hx620w_noise.jpg

provaljujete da se pri opterecenju penje i do 36db sto priznacete i nije tako tiho....

a ovaj CM u specifikaciji sam mu nasao da je tu negde oko 16db aaa da evo i toga...

http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=eu&act=detail&tbcate=251&id=2625.....i sta sada?:) sta predlazete?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 02.07.2008. 02:59 #61140

broj poruka: 12794
Mislim da je nebitno kompletno koliko buke stvara napajanje. Oba napajanja su jako kvalitetna, ali ja bih pre uzeo CM jer sam uvek uzimao njihova napajanja i nijedno mi nije crklo do sada...

SkyFire Re: novo napajanje VOL.2 02.07.2008. 03:08 #61141

broj poruka: 18472
Nadam se da si procitao sve moje postove koje sam ti uputio???Razmisli dobro sta ti je ciniti...Ja ti skracujem muku na duze staze...CM jeste dobar ali TT za te pare je BEST BUY!

Model W0131
Maximum Power 850 Watts
Color Black
Switches ATX Logic on-off additional power rocker switch
PFC (Power Factor Correction) Active PFC
Cooling System 14 cm Fan
SPEED: 2300 RPM (±10%)
DIMENSION: 140 X 140 X 25 mm
BEARING TYPE: Two ball-bearing
AIR FLOW: 105 CFM
TEMP. AUTO CONTROL
Noise 16dB at 1300RPM
P. G. Signal 100-500 ms
Over Voltage Protection Recycle AC to Reset +5V 7.0 Vmax
+3.3V 4.5 Vmax
+12V 15.6 Vmax
Dimensions 16cm(L)x15cm(W)x8.5cm(H)
Net Weight 2.4 kg
Input Voltage 100 VAC~240 VAC
Input Frequency Range 47 ~ 63 Hz
Input Current 115VAC / 12A max
100VAC / 6A max
Hold-up Time 16ms
Efficiency up to 87%

Sa tom konfiguracijom nikad neces moci da opteretis 850w da bi se nivo buke podigao i da bi tu bilo na uho `bucno` !!! Ej..850w je 850w i to je mocna spravica...

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

::
:: Eeee eto mene opet...resio sam definitivno izmedju ova dva cooler masteer m700 real power i corsair 620...kopka me samo jedno na corsair sajtu gledam noise lev
:: http://www.corsair.com/_images/charts/hx620w_noise.jpg
:: provaljujete da se pri opterecenju penje i do 36db sto priznacete i nije tako tiho...
:: a ovaj CM u specifikaciji sam mu nasao da je tu negde oko 16db aaa da evo i toga..
:: http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=eu&act=detail&tbcate=251&id=2625.....i sta sada?:) sta predlazete?
Saske ... 02.07.2008. 03:12 #61143

broj poruka: 1117
Corsair su najbolja napajanja koja mogu da se kupe kod nas...to sto pise da je 36db to je mereno ko zna kako i to ti nista ne znaci...napajanje sigurno neces cuti dok ga ne opteretis bar 100w preko maksimuma .-)
a to sto kuler master kaze da je 16db, to slobodno macku o rep...kolko sam njihovih ventilatora imao koji su bili ``17db``
pa brate, ako im je ono 17db...pa gluv bi ono cuo zapusenih usiju...
Corsair je pravi izbor...

Overclocking is the way of life!!!

SkyFire Re: ... 02.07.2008. 03:15 #61144

Kad kazes najbolja napajanja moras i da kategorises u kom segmentu tj gde pripadaju...Daleko od toga da su najbolja,jesu dobra tj. extra ali u svojoj klasi...Da vidis samo koliko je HX 620 nemocan kad dodje kvalitetno napajanje od 850w!Ovo govorim generalno nevezano sto coveku predlazem nesto najbolje za te pare!

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

:: Corsair su najbolja napajanja koja mogu da se kupe kod nas...to sto pise da je 36db to je mereno ko zna kako i to ti nista ne znaci...napajanje sigurno neces cuti dok ga ne opteretis bar 100w preko maksimuma .-
:: a to sto kuler master kaze da je 16db, to slobodno macku o rep...kolko sam njihovih ventilatora imao koji su bili ``17db`
:: pa brate, ako im je ono 17db...pa gluv bi ono cuo zapusenih usiju..
:: Corsair je pravi izbor..
:: Overclocking is the way of life!!!
marke ... 02.07.2008. 04:01 #61146

broj poruka: 384
corsair dize brzinu ventilatora u odnosu na protok struje kroz njega. Imam 8800gtx koja srce struju i necujan je. ne znam sta bih ti vise rekao.

SkyFire Sema-Dilema... 02.07.2008. 04:22 #61147

Sad vise nije dilema o cujnosti samog napajanja vec o samoj snazi i kvalitetu..

620w vs 700w vs 850w ...Ako je pametan znace sta treba da uzme jer ja znam sta bih uzeo da sam na njegovom mestu...

@marke@ Nemoj misliti da 8800 GTS G92 ne srce struju...Dobro OC-ovan GTS moze da potrosi i do 250w a mozda i jace... Minimum preporucljivo napajanje je 500w i to se odnosi na kvalitet!OC-uj CPU i uracunaj sve komponente pa ces da vidis koliko to izadje...Uvek treba imati lufta i ne dozvoliti da napajanje bude prenategnuto...Imao sam priliku da vidim kako se napajanje u full load-u muchi i cvili..

@PCBeast@

mikruli Svakako Corsair ili PC Power & Cooling 02.07.2008. 06:28 #61148

broj poruka: 56
Pre nekog vremena Alti je poceo da uvozi najkvalitetnija svetska napajanja PC Power & Cooling. Trenutno imaju samo model PC Power & Cooling Silencer 750. Ako imas para svakako ga uzmi. Imas ga u WinWin Computers ili u A-maze-u. Ako se ne odlusic za njega svakako uzmi Corsair (HX, VX ili TX), jer je klasa za sva ostala napajanja na nasem trzistu. Druga stvar o kojoj treba da razmislis je dali ti uopste treba modularno napajanje. Moras da znas da je standardno napajanje iste snage snage uvek bolje od modularnog napajanja. Ovo ti je veoma vazno zbog najnovijih grafickih kartica koje su gladne struje. Modularno lepo zvuci, ali je daleko efikasnije standardno napajanje.

Pozdrav

psyman Re: Svakako Corsair ili PC Power & Cooling 02.07.2008. 07:40 #61150

broj poruka: 1046
nisam ni znao za ovu finu novinu.definitivno mozes uzetu u razmatranje i PC Power & Cooling Silencer 750 koji je uz cors modele jedan od najprodavanijih napajanja na zapadu.poz

:: Pre nekog vremena Alti je poceo da uvozi najkvalitetnija svetska napajanja PC Power & Cooling. Trenutno imaju samo model PC Power & Cooling Silencer 750. Ako imas para svakako ga uzmi. Imas ga u WinWin Computers ili u A-maze-u. Ako se ne odlusic za njega svakako uzmi Corsair (HX, VX ili TX), jer je klasa za sva ostala napajanja na nasem trzistu. Druga stvar o kojoj treba da razmislis je dali ti uopste treba modularno napajanje. Moras da znas da je standardno napajanje iste snage snage uvek bolje od modularnog napajanja. Ovo ti je veoma vazno zbog najnovijih grafickih kartica koje su gladne struje. Modularno lepo zvuci, ali je daleko efikasnije standardno napajanje
:: Pozdra
VMARC Corsair ili sta...? 02.07.2008. 08:27 #61152

broj poruka: 9420
Salu na stranu, ne cenim nesto posebno CM napajanja. Iako je 700W, nebih ga uzimao uopste u razmatranje pored Corsair, OCZ, Chieftec... Ovaj TT zvuci primamljivo, ali bih ja opet Corsair...

Koje god od predlozenog da uzmes sigurno neces pogresiti. To sto ja ne cenim CM je stvar licnih afimiteta, iz cega proizilazi da i ne znam puno o njima... i tako to... da... bas... idem na kafu... rano je...

NastyB Moje lično iskustvo... 02.07.2008. 09:11 #61156

broj poruka: 729
...kaže da su Corsair i Antec ubedljivo najkvalitetnija napajanja kod nas. Ne znam kakva su PC Power & Cooling, jer ih nisam lično isprobao. Znam nekoliko ljudi koji se žale na CM napajanja, ali to ne mora da bude slučaj sa svakim, jer ovi koji se žale su kupovali ona jeftinija. Ja sam sebi, po preporuci, uzeo Antec TP Trio 550 i veoma sam zadovoljan. Čak sam dobio i 5-godišnju garanciju. Ej, koja to normalna firma daje 5-godišnju garanciju pored živog EPS-a???
Ali opet žalim što nisam imao tada para za Corsair...kad budeš video šumu kablova u računaru, zažalićeš za onim modularnim...
SkyFire ... 02.07.2008. 15:55 #61197

Stvarno niste realni...Navalili ste na Corsair ko mutav na telefon...Dal je vama svima jasno da je Corsair dobar u klasi napajanja tek sa istim kapacitetom...Ako je 620w onda je bolji od konkurencije od 620w...Evo recimo,mozda,posto sam oba imao kod sebe bi uzeo pre 620w Corsair od CM 620W ...Vec sve preko toga nije realno...On nema sta da trazi sa TT 850W ,poredjenje bi bilo zaista smesno...Pominjete neke tu firme...Najbolja napajanja jos uvek su generalno Enermax...Pogotovu serija Galaxi...E sad,poznavajuci mene,znate da uzimam samo provereni kvalitet i moram ovo reci posto me terate na to...Enermax Galaxi 1000 w je proglaseno kao najbolje napajanje a u testu sa Cooler Master M1000 je izgubilo trku jer je generalno M1000 bolje odradjen...To je samo glupav primer...Ne svidja mi se sto neupuceno blatite CM a imaju trenutno jedna od najboljih napajanja i svakim danom su sve bolji...Neko rece da su se pokazala lose ali ona jeftinija...Pa naravno..Postoje klase za svakog kupca pa do samih entuzijasta...Moram pohvaliti i Thermaltake koji se zaista trudi da da kvalitet i sve je takodje bolji i bolji...Pominjete tu neki OCZ,Chieftec...Ljudi ne gadjajte se firmama i nestavljajte u isti kosh nesto sto ne pripada...OCZ je nesto u rangu za neke osredjnje kupce ali ne u HI End tehnologiji...Chieftec,svako ke je pametan sada ga nece uzeti jer je takoooo los da ja nemam reci...Ni traga od nekadasnjeg starog chieftec-a!

Da ne duzim,mogao bi do sutra da pricam...Uzmite se se za ozbiljno!Predlazete coveku da uzme slabije napajanje kad moze jace kvalitetno napajanje za iste pare!Ja tu ne vidim nikakvu logiku!!!

Da nebude svaki cigo svoga konja hvali i da nisam realan svako ko procita post videce da coveku ne nudim CM vec Thermaltake Ja gledam odnos cena i kvalitet-performanse i napominjem,treba biti realan!@mile23@Druze nemoj da pogresis bez razloga kad uvek moze bolje,ne treba se oslanjati na ime vec trazi sta se tebi vise isplati za onoliko para koje mozes da izdvojis!

@PCBeast@

psyman ja bih 02.07.2008. 16:47 #61220

se recimo zadovoljio sa nekim silverstone zeus modelom.
SkyFire Re: ja bih 02.07.2008. 16:51 #61223

A sta bi sa SilverStone Olympia 1000w ?

@PCBeast@

:: se recimo zadovoljio sa nekim silverstone zeus modelom.
psyman Re: Re: ja bih 02.07.2008. 19:21 #61244

dobro onda neka bude zeus ili olympia 1200w.poz

:: A sta bi sa SilverStone Olympia 1000w ?
:: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
:: @PCBeast@
:: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049
:: :: se recimo zadovoljio sa nekim silverstone zeus modelom.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs