kupio sam chieftec napajanje od 350w i on ima konektor za plochu 24-pinski, a moja plocha podrzhawa 20-pinski, ali postoji konektor koji ima ulaz 24 a izlaz 20 pina . meni je potrebno da mi neko kazhe gde to mogu da nabavim, ili ako neko ima !! Taj konektor se dobija uz neke ploche pa bih molio nekog ako ima a ne-sluzhi mu da mi proda !!! Ako neko ima neka me kontaktira preko @maila !!! Unapred hvala !!!!!!
Ne treba ti nista. Samo nabodi konektor na plocu i ostavi 4 konekcije da "vise". Ne mozes da pogresis, jer to moze da se uradi na samo 1 nacin (konektori su asimetricni). Nemoj da sumnjas u ovo, vec sam dve konfig sastavio ovako i radi bez trzaja.
Ako sam te dobro razumeo tebi treba neka vrsta adaptera koji ce sa 24-pinskog konektora da ti prebaci na 20-pinski!?!! Ovako: ako sam u pravu za gore navedeno, ne treba ti nista, posto 24-pinski konektori su napravljeni tako da mogu napajati i jedne i druge ploce! E sad se ti pitas kako kada nisu isti, lepo, zato na tim konektorima sluze one oborene ivice sa odredjenih strana, dea ne bi pogresio prilikom montiranja, ne mozes da pogresis! Dakle imas samo jedan nacin na koji mozes ubosti konektor u plocu, ostala 4 pina viska treba da ti ostano sa spoljne strane tvog konektora na tvojoj ploci! Neka napajanja cak imaju i 24-pinski konektor koji je iz dva dela, tako da uvek mozes odvoji ti ostala 4 pina od standardnih 20! Znaci uspeces samo pod uslovom da imas mesta na ploci oko konektora, naravno ako ne mozes da razdvojis konektor na chifteku!!!
Ja sam kod mog 360W (CT360D2) mogao da odvojim poslednja 4 pina, oni su nekim malim plastičnim kukicama pričvršećni za ostale pinove. Verovatno je tako i kod tebe. Ako ti neće praviti smetnju na ploči, ne moraš ih ni otkačiti, nek ostanu da "vise" pored.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.