Klincima je riknulo napajanje, a posto je racunar prilicno star nekih (7 godina) resih da sve to prepakujem u novo kuciste. Nisam hteo da za to izdvojim puno para nakon duze merkanja i nerviranja odlucih se za kuciste iz naslova.
Na oko nije tako lose ali samo dok ga ne vidite uzivo, na slikama je do kesice no kao sto sam rekao kad ga vidite uzivo ne ulica poverenje. Taj utisak je jos gori kad nakon stvarno prisojnog Centurion 5 kucista pogledate CM 332 Elite. Materijal je najgori moguci `PLEK`, jeste ono kao srafless ali je izradjeno od lima vise nego ocajnog kvaliteta, kad sam pricvrstio plocu i krenuo da kacim delove sacekalo me iznenadjenje prilikom vadjenja limcica gde treba utaknuti kartice. Kakav je to fuseraj kuku lele. No nema veze to nekako i napakovah, a kad sam dodavao memoriju covece cela ploca sa sve stranicom za koju je bila zasrafljena se ugibala pod pritiskom par prstiju da memorija legne u leziste. Tu sam se vec prepao da kuciste kasnije ne izgleda ko burence. Namestanje optike mi je uzelo bar pola sata jer je prava umetnost skinuti prednju masku da bi se skinuli mrezasti poklopci koj pokrivaju 5.25` lezista za optiku. HDD sam vala lagano namestio ali sam pre toga morao da skinem i desnu stranu kucista da bi ga pricvrstio sa obe strane, mesta za 3.5` ima koliko hoces i jos vise mesta za ventilaciju. Napajanje nema veze sa firmom CM, jeste nekih 420W i ima veliki ventilator ali je potpisano od neke firme Thermal Master (ko je cuo za ovu firmu svaka mu se dala). Cini mi se da je jedina svetla tacka kucista 120mm ventilator na zadnjoj strani kucista koji se dobija u kompletu sa limarijom.
Sve u svemu cini mi se da je sad kad je sve spakovano daleko bucnije od prethodnog Leadman kucista i ANS napajanja, sta tandrce da li stari titan kuler ili je buka proizvod vibracije samom pleha ni sam ne mogu da ustanovim.
Eto ja ukratko iznesoh prve utiske, reko da se jos neko ne zajebe ko ja ucite na tudjim greskama a ne na svojim, budite pametniji srbi od proseka u ovoj zemlji.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
P.S. Mislim da je ovo do sada najveca bruka za robnu marku CM, ovo zaista nisam ocekivao od takve firme.
Eh, pa iz napajanja izlazi vasduh sobne temperature tako da nije do napajanja. Pre ce bidi da je u pitanju stari dobri titan moracu da zamenim cincilator na kuleru, ionako imam jedan cm 80mm viska sa starog kucista.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: zakloni dlanom izduv toplog vazduha iz napajanja :: Da li se nesto promenilo :: :: :: :: vIRUS cOMPUTERS miskovozik.r :: ::
nema veze sa temperaturom, ako cujes buku a nije do ventilatora na procesoru, zakloni necim bilo cime izlaz vazduha iz napajanja (fora je da prekines strujanje vazduha kroz napajanje za par sekundi-nista strasno) i poslusaj da li je buka prestala.
Uzmi u Veru (mozda ima i na drugim mestima) `Prostirka za kampovanje`. Cvrst sundjer debljine 5mm za 300 kinti. Kupi i dvostrano lepljivu traku i oblozi stranice kucista iznutra. Smanjice ti buku i virbracije bar za nekoliko decibela.
Pozz.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Super zvuci ali...koliko ce se temperatura povecati zbog smanjenog prostora i kolicina vazduha unutra?
Ajd uzdravlje :)
:: Uzmi u Veru (mozda ima i na drugim mestima) `Prostirka za kampovanje`. Cvrst sundjer debljine 5mm za 300 kinti. Kupi i dvostrano lepljivu traku i oblozi stranice kucista iznutra. Smanjice ti buku i virbracije bar za nekoliko decibela :: :: Pozz :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: ::
Ja sam to pokupio sa jednog overklokerskog sajta pre nekoliko godina. Ako ti je Midi, a tek Big Tower, 1cm manje prostora (po 5mm sa obe strane) ti minimalno smanjuje prostor. Pretpostavka je da imas bar 2 ventilatora, jedan napred i jedan nazad (prednji duva, zadnji izvlaci), koji poboljsavaju i protok i hladjenje.
Ja sam na starom kucistu nalepio iskrojene podloge za misa (one stare, od 4mm), a sad se spremam da na Centurionu zamenim ovo sto imam (materijal od koga privatnici budze filtere za usisivace) sa ovim sundjerom sto sam kupio u Veru.
Pozz.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Super zvuci ali...koliko ce se temperatura povecati zbog smanjenog prostora i kolicina vazduha unutra :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: Uzmi u Veru (mozda ima i na drugim mestima) `Prostirka za kampovanje`. Cvrst sundjer debljine 5mm za 300 kinti. Kupi i dvostrano lepljivu traku i oblozi stranice kucista iznutra. Smanjice ti buku i virbracije bar za nekoliko decibela :: :: :: :: Pozz :: :: :: :: Nightbird :: :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: :: :: ::
Znaci na buvi uzmem filc za aspirator i nema da me bole usi... Ma ne bole one ni ovako samo me nervira sto je tako bucno, mozda zato sto je moj racunar nisko pored stola a klincima je na stolu pa je u nivou sa usima.
:: Ja sam to pokupio sa jednog overklokerskog sajta pre nekoliko godina. Ako ti je Midi, a tek Big Tower, 1cm manje prostora (po 5mm sa obe strane) ti minimalno smanjuje prostor. Pretpostavka je da imas bar 2 ventilatora, jedan napred i jedan nazad (prednji duva, zadnji izvlaci), koji poboljsavaju i protok i hladjenje. :: :: Ja sam na starom kucistu nalepio iskrojene podloge za misa (one stare, od 4mm), a sad se spremam da na Centurionu zamenim ovo sto imam (materijal od koga privatnici budze filtere za usisivace) sa ovim sundjerom sto sam kupio u Veru :: :: Pozz :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: :: :: Super zvuci ali...koliko ce se temperatura povecati zbog smanjenog prostora i kolicina vazduha unutra :: :: :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: :: :: Uzmi u Veru (mozda ima i na drugim mestima) `Prostirka za kampovanje`. Cvrst sundjer debljine 5mm za 300 kinti. Kupi i dvostrano lepljivu traku i oblozi stranice kucista iznutra. Smanjice ti buku i virbracije bar za nekoliko decibela :: :: :: :: :: :: Pozz :: :: :: :: :: :: Nightbird :: :: :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: :: :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: :: :: :: :: ::
Filc bi trebalo da ti vrsi posao. Na onom sajtu su momci preporucivali gumirani materijal slican onom na podlogama za misa. Samo, kod njih se to kupuje na metar a ovde mozes da ga nadjes al` u q**.
:: Znaci na buvi uzmem filc za aspirator i nema da me bole usi.. :: Ma ne bole one ni ovako samo me nervira sto je tako bucno, mozda zato sto je moj racunar nisko pored stola a klincima je na stolu pa je u nivou sa usima :: :: Generalno mi se dopada varijanta sa filcom :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !! :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.