Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Mini 2-pin u 3-pin adapter?
STRANA 1 OD 1
Vlaovicm Mini 2-pin u 3-pin adapter? 18.06.2008. 11:50 T10505

status: user
broj poruka: 359
Da li neko zna gde ima da se kupi ovakav adapter?

http://www.scythe-usa.com/product/acc/016/images/sy124010l-acc_400.jpg
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Ako hoces da zakacis VGA kuler 18.06.2008. 11:59 #59363

broj poruka: 9420
Na 3 PIN na maticnoj ploci, mozes to slobodno da uradis direktno, bez adaptera. Samo proveri koja dva pina odgovaraju. To mozes raditi na zivo, dok je komjuter ukljucen, slobodno, bez ikakvih posledica.

Za adapter ne znam gde moze da se uzme, meni nije do sada trebao, a ugradio sem veliki broj ventilatora sa kulera za VGA na north i south bridgeve maticnih ploca.

Vlaovicm Re: >..> 18.06.2008. 12:38 #59370

Necu da ubadam direktno u MB jer onda nemam potenciometar za regulaciju broja obrtaja. Sutra uzimam Zalman Fan Mate 2 koji ima 3-pinski ulaz, a ovaj sa kulera od graficke taj mini 2-pinski, pa mi zato treba taj adapter. Znam da moze i bez njega, ali onda bih morao da modifikujem mini 2-pinski konektor sa graficke jer ne moze lepo da legne u taj 3-pinski Fan Mate-u.

VMARC Re: Re: >..> 18.06.2008. 13:24 #59372

broj poruka: 9420
Ne, ne moras da modifikujes, ali nema veze. Vazno je da si zavrsio posao .-)

:: Necu da ubadam direktno u MB jer onda nemam potenciometar za regulaciju broja obrtaja. Sutra uzimam Zalman Fan Mate 2 koji ima 3-pinski ulaz, a ovaj sa kulera od graficke taj mini 2-pinski, pa mi zato treba taj adapter. Znam da moze i bez njega, ali onda bih morao da modifikujem mini 2-pinski konektor sa graficke jer ne moze lepo da legne u taj 3-pinski Fan Mate-u
::
Vlaovicm Re: Re: Re: >..> 18.06.2008. 13:50 #59375

:: Ne, ne moras da modifikujes, ali nema veze. Vazno je da si zavrsio posao .-
:: :: Necu da ubadam direktno u MB jer onda nemam potenciometar za regulaciju broja obrtaja. Sutra uzimam Zalman Fan Mate 2 koji ima 3-pinski ulaz, a ovaj sa kulera od graficke taj mini 2-pinski, pa mi zato treba taj adapter. Znam da moze i bez njega, ali onda bih morao da modifikujem mini 2-pinski konektor sa graficke jer ne moze lepo da legne u taj 3-pinski Fan Mate-u
:: ::

Mora malo da se secne ona plastika na konektoru od venta da bih onda lepo legao na onaj Fan Mate 2, a meni se nesto ne secka taj konektor zbog garancije. Zato mi treba taj adapter.
Vlaovicm Re: >..> 18.06.2008. 18:27 #59404

Je li moguce da niko ne zna gde ima da se kupi taj adapter?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs