Znam da postoji jako mnogo misljenja oko kvaliteta dvd-rw uredjaja, ali moj NEC 4571A je poceo da brljavi. jednostavno koju god instalaciju windowsa da narezem, ni jedna ne moze da se podigne. Probao sam na drugom rezacu i sve je bilo ok.
Dugo se nisam informisao oko tih uredjaja i ne znam sta sada vazi za kvalitet (koliko toliko, svi su 20-ak e). Naravno da Plextor ne dolazi u obzir :)
Da li da uzmem Pioneer DVR-215D, Samsung SH-S203D/BEBE ili neki asus?
Ja imam Lite=on rezac i stavrno je ok, citao je do sada sve diskove koje sam mu ubacio i nije pravio probleme, a reze ko lud.. Sto se tice asus-a, imam i njihov rezac, ali malo stariji, i za njega mogu isto reci reci hvale, ali asus-ove ranije verzije su bile prakticno kopije pioneer-ovih rezaca, a ne znam da li je to jos uvek tako.. Od ova dva kore koja si naveo, Samsung mi se cini kao pouzdaniji, mada bih ti ja predlozio Lite ON jer znam da je pouzdan iz prve ruke...pozz
Moja preporuka ide za ASUS DVR2014L1T a evo i razloga: DL medije reze odlicno, cita sve sto mu podmetnes i odlicno se snalazi sa RW medijima. DL Verbatime deklarisane na 2,4x reze sa 8x uz ocuvanje odlicnog kvaliteta. Koji god medijum da mu podmetnes i koju god brzinu da mu zadas disk ce uvek biti uredno narezan (sam koriguje brzinu ukoliko je medijum los i tako izvlaci najvecu brzinu bez gubitka kvaliteta rezanja). Daleko manje gresaka (i nizeg nivoa) od recimo Pioneer 215, NEC7191 i Liteon 20tica na istim medijumima (Verbatim 8x, Verbatim 16x, Verbatim 16x @ 20, Verbatim 2,4x @ 8x, HP LightStribe DVD i Verbatim LightStribe CD medijima) Dobijas ga u Retail pakovanju sa Nerom i sa belom rezervnom maskom. Reze LightStribe diskove za razliku od Pioneer-a i NEC-a (LabelFlash), LightStribe diskove mozes naci i nisu nesto skuplji od obicnih dok LabelFlash neces naci nigde, cak je i ostali proizvodjaci napustaju. Do sada sam narezao dosta diskova i nijedan nije pukao a deo diskova koje sam testirao (dok mi nije dosadilo) pokazuje veoma nizak nivo gresaka.
Nemoj slucajno da uzimas neki od onih AD kapi... Imao sam 1693s, sada imam LH-20a1s i nemam primedbi sem sto se ne mirise sa maxel diskovima, zasto reci mi da ti kazem.
Maxel je u svađi sam sa sobom i vs Pioneer, vs ex Nec, vs LiteOn, vs ASUS Svakako beži od tih Maxela i reži ovim LiteOn-om što ti Dyca i ja savetujemo i lovely jubbly, _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Nijedan od današnjih rezača te neće u potpunosti zadovoljiti. @ Vaskev:
L Verbatime deklarisane na 2,4x reze sa 8x uz ocuvanje odlicnog kvaliteta - to neverujem, jer sam probao sa svim modelima koji su mi pali šaka. Nisam uspeo niti jedan da naražem brže od 4x, a praktično svaki 3-4 je radio duže od 2-3 meseca. Koristio sam Nero 6.6.0.14,6.6.1.15,8.1.1.4,8.3.3.0, Ashampoo 6 free,7 itd. Neverujem dok neprobam. Otkrij mi nešto novo. Sada statistika: -ASUS prodato 438 kom. ostalo ispravno( nije vraćeno na reklamaciju) 201 kom -LiteOn LH-20A1H prodato 36 vraćeno 11 -NEC nisam prodao ni jedan, ali od kolega saznao prodato 768 vraćeno 511 -Pioneer 215 prodato 1892 vraćeno 111, ali nije ni blizu kao 108D, koji je neprikosnoven. Tačno neradi narezivanje DVDRW8x-16x, DL 8x, ali za ono što treba prosečnom kupcu za DVD i CD je najbolji. Imam i sada jedan u mašini i kad nemogu da pročitam disk bilo CD,DVD,DVDRW, DL samo ga ubacim u Pioneer 108 i pročita ga, dok bilo koji drugi bilo Pioneer ili ini nije to u stanju. Izbor DVD rezača i trajnosti i pouzdanosti je stvar više sreće nego bilo čega drugog. Više se neodržava spisak faličnih serija od različitih proizvođača za DVD rezače, već samo za Blu, pa je i imaginarno o tome i raspravljati. Reference ti mogu biti da se i Pioneer i NEC i LiteOn i LG rade u istim fabrikama. Sa poslednjim ASUS-om nisam siguran, pa proveri. Imaju samo 2 mehanizma i to je to. Što se tiče optičkih medija samo Verbatim, bar još uvek. Najtrajniji su. Što se tiče grešaka prilikom snimanja Nerov prg za proveru nije više pouzdan. DVD INfo Pro brljavi, pa ni jedan ozbiljniji alat osim Plextor-ovog nije više pouzdan. Vreme je plavih zraka.
L Verbatime deklarisane na 2,4x reze sa 8x uz ocuvanje odlicnog kvaliteta - to neverujem, jer sam probao sa svim modelima koji su mi pali šaka. Nisam uspeo niti jedan da naražem brže od 4x, a praktično svaki 3-4 je radio duže od 2-3 meseca. Koristio sam Nero 6.6.0.14,6.6.1.15,8.1.1.4,8.3.3.0, Ashampoo 6 free,7 itd. Neverujem dok neprobam. Otkrij mi nešto novo.
Verovao - ne verovao, tvoja stvar, nemam razloga da te lazem. Isti diskovi su mi sa NEC-om 7173AS pucali na drugom sloju pri brzini 2,4x. Jos jednom kazem ako verujes veruj ako neces, nemoj.
ASUS 438 LiteOn 36 Pioneer 1892 NEC 768 ____________
Vala si ih se naprodavao ali i nasetao do magacina za reklamaciju (ili si mozda te vracene prosledjivao dalje) (e sala, mala sala)
Porazavajuci procenat nekvalitetnih uredjaja, ali sta reci kad sada kostaju ispod 20E komad, logicno je da nije moguce postici neki kvalitet. Jedino mi taj 215D ima neki cudan procenat skartova ali ako nista drugo nov je ima vremena i oni ce krenuti da otkazuju.
Isti poseduje sve karakteristike koje si naveo i dosta je kvalitetniji od ostatka. Reklamacija skoro i da nema. Reze i cita sve zivo, jedino je slabo zastupljen kod nas sto ne znaci da je manje kvalitetan od ostatka punude. LiteOn se razlikuje od serije do serije. Definitivno TSS!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.