Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
4x print port to usb?
STRANA 1 OD 1
stefanon 4x print port to usb? 06.06.2008. 19:21 T10255

status: user
broj poruka: 268
Hteo bih povezati 4 printera sa standardnim print portom, na jedan racunar.
Koji mi adapter treba i da li je to izvodljivo?
Hvala unapred!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
lllo 06.06.2008. 19:49 #57667

broj poruka: 319

Mislim da je moguca kombinacija pojedinacnog povezivanja stampaca na PC,a ne vise uredjaja preko jednog adaptera,iz prostog razloga sto takav adapter ne postoji (multiple print-to-usb).Potrebno je pronaci 4 USB/parallel kabla/adaptera.

Ne znam da li to moze da se kupi kod nas,vjerovatno ces morati da narucis,ali mene interesuje - zasto 4 stampaca na jedan PC?

http://www.kvmgear.com/productdetails1.cfm?sku=USBG-LPT25&cats=596

http://www.abcd.com.au/accessories/usb-lpt-cable.htm
Equinoxe Re: 06.06.2008. 20:47 #57679

broj poruka: 12057

Mislim da je to nemoguće, ne verujem da Print port može da dodeli resurse tako da svi mogu da rade.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Vaskev re 06.06.2008. 22:25 #57697

broj poruka: 1673
Postoji vise resenja ali je pitanje koliko se to isplati.
1. Kupis Rotronic PCI to 2x Parallel Port adapter (ukupno dobijas 2 porta) plus 2x USB to Printer adapter.
2. Pokusas da nadjes switch koji se nakada davno prodavao u Radio Klubu i imali su razne varijante 2PC-2LPT, 4PC-1LPT, 1PC-4LPT ali nisu bili jeftini, mehanicko prebacivanje pomocu preklopnika i mislim da je davno povucen iz prodaje.
3. 4x USB to LPT kabla pa jos dodas jedan razdelnik 1-4USB i sva 4 stampaca ti zauzmu samo jedan USB.
A koliko ce to da kosta, to je druga prica, nisi ni pitao koliko bi to kostalo vec da li je izvodljivo.
Dakle odgovor je da jeste.

stefanon >..> 06.06.2008. 22:53 #57700

broj poruka: 268
@ llo Imam par starih 5-ica HP, a koristim ih za veliku stampu skoro pa se negase pa bi mi najvise odgovaralo kad bi ih povezao na jedan racunar.
@ Vaskev bar usb portova u racunaru ima dosta probacu da nadjem ovaj print to usb ili taj switch kod nas pa cu videti....

Vaskev re 07.06.2008. 11:15 #57755

I ja imam HP5P i upravo je povezan preko USB-LPT, kupljen je u Sampro a proizvodi ga firma Swex i radi odlicno. Inace stampaci su odlicni i razumem te sto ih cuvas. Ove danasnje igracke nece potrajati ni polovinu radnog veka tih starih mrga. Moj je odstampao oko 50.000 stranica i stampa kao prvog dana bez ikakvog servisa, cak sam skoro stampao knjigu od nekih 200 strana kolegi obostrano da nije zaglavio nijedan list, samo pustis neparne pa okrenes i vratis u fijoku i dodjes kad sve bude gotovo. Sa novim stampacima moras da organizujes dezurstvo jer zaglavljuju obavezno.

Vaskev re 07.06.2008. 11:21 #57756

Sad se nesto setih, HP5P serija ima IC port, zasto ne probas sa IRDA adapterom koji bi mogao da salje podatke na svaki stampac, mislim da bi to radilo jer ce Win naci 4 stampaca ali ce ih lepo razgraniciti pomocu serijskog broja. Tebi ostaje samo da im das imena i prilikom stampe odredis na kome zelis da stampas. Onda ti je trosak daleko manji jer ti treba samo jedan predajnik koji je sada vec skoro dzabe. Da si ranije rekao koji su stampaci u pitanju mogao si vec da imas resenje. Naravno ako ti nisu svi u istoj prostoriji onda ces morati da koristis vise predajnika koje ces vezati preko USB produznog kabla a ako ih mozes smestiti jedan pored drugog onda nema zime.

laca12 re 4x print port to usb 07.06.2008. 12:41 #57763

broj poruka: 65
Treba ti print server. Mozda ovako nesto moze da pomogne jer ima mesta za 3 printera kroz mrezu a cetvrti spojis direktno na racunara,
http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=52&pl1_id=7&pl2_id=34
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs