Ljudi hocu da na bocnu stranu nabodem cetiri 12-stice i odlucio sam se za Noctua NF-S12-1200...Vrlo rado bih uzeo sa ovakvim kvalitetom i specifikacijama neki blue led ali nisam nasao...Nego ono sto me interesuje...Da li da ta 4 fan-a stavim da sva 4 izvlace vazduh sto mi je i logicnije zbog ovih toplih dana ili pak da stavim da uvlace..E sad posto jos nisam instalirao klimu u sobu mislim da je bolje da stavim da izvlace...Sta vi mislite?
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
Ništa nemaš od toga ako ti neki ventilatori izvlače vazduh, poenta je u pramaji, odnosno u protoku ulazećeg svežeš i izlazećeg toplog vazduha. Šteta što stacker nije višlji da ima 2 ventilatora pozadi, to bi bilo idealno.
U svakom slučaju ja bi ih okreno da duvaju ka komponentama, a ovaj pozadi naravno da izvlači. ako ti i pozadi i ova 4 napre budu izvlačili vazduh, mislim da efekat neće biti kao da četvorke hlade ploču i ostalo. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Sa ova 4 fana Stacker ima ukupno 7!Znaci pozadi jedan koji izvlaci,napred jedan koji uvlaci i odozgo jedan koji izvlaci~!Jasno je meni da je bitan protok,na Chief-u GX01BW sam napravio jednosmerni protok prva liga...Ovde je malo teze izvesti kruzni sistem!Po tvojoj teoriji cu uvlaciti topao vazduh i napraviti kuvanje u kucistu...Naspram te 4 dvanaestice koje bi uvlacile samo dve dvanaestice nebi mogle da postignu da izvuku vazduh!Jedino sto bi oborio temperaturu CPU-a na takav nacin jer ce direktno da duvaju u CM GeminII sa dva CM Led Blue fan koji ce da dobijaju bolji protok vazduha
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: :: Ništa nemaš od toga ako ti neki ventilatori izvlače vazduh, poenta je u pramaji, odnosno u protoku ulazećeg svežeš i izlazećeg toplog vazduha. Šteta što stacker nije višlji da ima 2 ventilatora pozadi, to bi bilo idealno. :: :: U svakom slučaju ja bi ih okreno da duvaju ka komponentama, a ovaj pozadi naravno da izvlači :: ako ti i pozadi i ova 4 napre budu izvlačili vazduh, mislim da efekat neće biti kao da četvorke hlade ploču i ostalo :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
Ti onda ostavi buđav vazduh u kućištu., neki ti sveš uvlači onaj sam jadničak sa zadnje strane. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Kakav si smesan lik...Pa nisam postavio temu zato sto sam siguran sta da uradim nego zato sto nisam...Sto se odmah nesto ljutis?Vidi ovako...Bilo bi 5:2 u odnosu na uvlacenje i izvlacenje...Onda bi imao 5 koji uvlace i 2 koji izvlace...Jel mislis da je to dobra proporcija?Ja sam u dilemi jer mi je toplo u sobi pa smatram da ce da napravi jos vecu temperaturu u kucistu ako bude vazduh iz sobe uvlacio unutra!Zato mi to stvara dilemu!Inace da je zimsko vreme nebi razmisljao!
:: :: Ti onda ostavi buđav vazduh u kućištu., neki ti sveš uvlači onaj sam jadničak sa zadnje strane :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
Bolje ih stavi da uvlače vazduh, topliji je vaduh sigurno unutra nego u sobi.
:: Kakav si smesan lik...Pa nisam postavio temu zato sto sam siguran sta da uradim nego zato sto nisam...Sto se odmah nesto ljutis?Vidi ovako...Bilo bi 5:2 u odnosu na uvlacenje i izvlacenje...Onda bi imao 5 koji uvlace i 2 koji izvlace...Jel mislis da je to dobra proporcija?Ja sam u dilemi jer mi je toplo u sobi pa smatram da ce da napravi jos vecu temperaturu u kucistu ako bude vazduh iz sobe uvlacio unutra!Zato mi to stvara dilemu!Inace da je zimsko vreme nebi razmisljao :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: Ti onda ostavi buđav vazduh u kućištu., neki ti sveš uvlači onaj sam jadničak sa zadnje strane :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: :: :: ::
:: Bolje ih stavi da uvlače vazduh, topliji je vaduh sigurno unutra nego u sobi :: :: :: :: Kakav si smesan lik...Pa nisam postavio temu zato sto sam siguran sta da uradim nego zato sto nisam...Sto se odmah nesto ljutis?Vidi ovako...Bilo bi 5:2 u odnosu na uvlacenje i izvlacenje...Onda bi imao 5 koji uvlace i 2 koji izvlace...Jel mislis da je to dobra proporcija?Ja sam u dilemi jer mi je toplo u sobi pa smatram da ce da napravi jos vecu temperaturu u kucistu ako bude vazduh iz sobe uvlacio unutra!Zato mi to stvara dilemu!Inace da je zimsko vreme nebi razmisljao :: :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: :: :: :: Ti onda ostavi buđav vazduh u kućištu., neki ti sveš uvlači onaj sam jadničak sa zadnje strane :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: :: :: :: :: ::
Apsoltuno, jasno ko dan, topao vazduh gubi neka toplotna svojstva kada se ubrza. To je kao kad bi očekivao da te sobni ventilator greje ako je u sobi toplo. I nemam ja potrebe da se ljutim, ja sam dao predlog, odluka je na tebi. Iskreno, za proporcije ulačenje - izvlačenje je kriv sam CoolerMaster, šteta što nema napred ventilatora da poguraju taj vazduh ka zadnjem panelu i tako naprave struju koja svakako odlazi iz kućišta. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: Bolje ih stavi da uvlače vazduh, topliji je vaduh sigurno unutra nego u sobi.
:: :: Apsoltuno, jasno ko dan, topao vazduh gubi neka toplotna svojstva kada se ubrza. To je kao kad bi očekivao da te sobni ventilator greje ako je u sobi toplo. :: I nemam ja potrebe da se ljutim, ja sam dao predlog, odluka je na tebi. Iskreno, za proporcije ulačenje - izvlačenje je kriv sam CoolerMaster, šteta što nema napred ventilatora da poguraju taj vazduh ka zadnjem panelu i tako naprave struju koja svakako odlazi iz kućišta :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: :: :: Bolje ih stavi da uvlače vazduh, topliji je vaduh sigurno unutra nego u sobi.
:: :: To bi bio pun pogodak, mada imao bi problem, počao bi na komponentama da ti se hvata led :: :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: :: :: Ima opcija i za to...Mogu da stavim jos jednu ili dve 12-estice napred pa da i one uvlace vazduh i guraju ka zadnjem delu :: ::
Na žalost, nisam, ali bih baš voleo. Moram da priznam da ti ipak nikad ne bi radio sa svojim komponentama, ne zato što sr plašim oštećenja, već mislim da je ne praktično džati komp OC-ovan ako se normalnih hlađenjem ne može ohladiti nego mu treba azot. Ali kao u experiment-u, za testiranje i ceđenje svakog atoma i CPU-a, bi svakako voleo da učetsvujem. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Ma to ne radim ni ja sa mojim komponentama koje imam trenutno u kuci mada se nebi ni puno dvoumio da to uradim ..Nista strasno sto moze da se desi...Ako se uskoro organizujem da napravim sam sesiju bices pozvan!P.S.Sa LN2 se samo benchuje i traze rezultati za test,niko ne drzi CPU na azotu za svaki dan niti je to fizicki moguce izvesti!
:: :: Na žalost, nisam, ali bih baš voleo. Moram da priznam da ti ipak nikad ne bi radio sa svojim komponentama, ne zato što sr plašim oštećenja, već mislim da je ne praktično džati komp OC-ovan ako se normalnih hlađenjem ne može ohladiti nego mu treba azot :: Ali kao u experiment-u, za testiranje i ceđenje svakog atoma i CPU-a, bi svakako voleo da učetsvujem :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
Hvala na pozivu, vrlo rado ću doći, i da naučim i da pomognem i da asistiram. Uvek sam za nova iskustva, naročito kad je OC u pitanju. Inače, ja ne vidim problem da mi cisterna sa azotom bude u garaži.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
E bre i ti pitas pitanja na koja ne postoji tacan odgovor, sve je teorija. Stavi sve da ubacuju, pogledas temp posle 10min. Stavis sve da izbacuju pogledas temp posle 10min, i dodjes samo do nekog zakljucka. Pa onda kombinujes da gornja dva izbacuju a donja dva ubacuju ili tako nesto pa opet vidis da li ima razlike. Ja sam vec sr*o o ovome u drugim temama na drugim forumuma.. Zavisi od fanova i samog kucista, tj. polozaja idt. znaci probas pa vidis :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.