Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Po vama najbolje kuciste je: (nastavak)
STRANA 1 OD 2  
stefanon Po vama najbolje kuciste je: (nastavak) 01.06.2008. 19:03 T10150

status: user
broj poruka: 268
Po dosadasnjim glasovima kuciste koje ima ubedljivo najvise glasova (duplo vise od svih do sad) je: http://www.chieftec.com/ba-02b-b-sl.html glasali : bax2003 i maghty
Ostalih 10 kucista se nalaze na drugoj poziciji.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 01.06.2008. 19:25 #56776

broj poruka: 12057

Zaista je kvalitetno urađeno, prostrano, sa zadnje strane imaš mesta za dva velika 12cm ventilatora, na desnoj strani kačiš 3 x 92mm da zuvaju u hdd-ove koji su u fiokama okrenutim za 90 stepeni tako da se lakše vade. NA levoj strani su još mesta za 2 kom 92mm koju peglaju po karticama. Svi se jednostavno kače i šrafe u poznate Chieftec-ove kalupe, samo škljoc.
6 x 5.25` mesta za CD/DVD/panel itd.
2x 3.5` mesta
8 mesta za HDD-ove, sve škljoc varinata sa šinicama
Možete da uđete u kućište i onda stavite ploču.
Pozadi su na vratima veliki šrafovi koje rukom zatežete bez problema.....ma sjajno kućište.
Kupite to bez napajanja i zabodete neki zverinu, Antec, CoolerMaster, Termaltake, Choeftec CFT...
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

markopvict ja imam chiftec dragon 01.06.2008. 19:38 #56777

broj poruka: 4515
nije lose ...
nego... jel ima negde da se kupe neki kuleri >12 cm ???
posao bi zavrsio neki 25cm ... kao onaj u armoru.. . :)
ili moze big daddy iz Anteca :)

ocu da malo sechem bochnu stranicu :)

Eagle 8500GT = zlo

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 01.06.2008. 19:41 #56778

Equinoxe Re: 01.06.2008. 19:43 #56779

Ja ću morati da sečem bočnu stranicujer mi se zapalio 8800 GTS u ovim toplim danima, ima da stavim jedno 5 komada na bočnoj strani da ga peglaju. Na Maximusu bar ima konektora za vetilatore.

-ShonE- Re 01.06.2008. 19:51 #56781

broj poruka: 3529
Evo i moj glas za kuciste, stvarno extra, ja posedujem prakticno isto samo iz LBX serije, malko lepse na oko.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Misim sta da ti kazem... 01.06.2008. 19:55 #56783

broj poruka: 7769
GIGABYTE 3D Aurora 570 GZ-FA1CA, sve ostalo je smejurija, kad ukalkulises dodatne cincilatore nikakav Chifut ne moze da se meri sa totalno aluminijumskim kucistem kao sto je pomenuta Aurora, da ne spominjem koferce sa alatom koje ide uz njega, prostranost i pristupacnost, ergonomiju itd...

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Equinoxe Pojede ga Chieftec za doručak 01.06.2008. 19:58 #56785

....stane Aurora u Chieftec i ne zna gde će, zbunjena. U Chieftec ti ne treba alat zato i ne dolazi uz kućište.

OCz re 01.06.2008. 20:00 #56787

broj poruka: 2900
Ili ubacimo i Chief-a i Auroru u 5.25` bay od Armor Plus-a :)

marke heh 01.06.2008. 20:44 #56789

broj poruka: 384

Najbolje? najbolje `fensersko`, cm cosmos, za `entuzijaste` CM stacker 832, a ja sam opet prezadovoljan sa mojim CM 690, na-pajanje na dnu kucista, mesta za 7 12-ica i jednu 8-icu. dizajn odlican, kvalitet solidan :). Takodje mi se svidja i antec p182 se. od jeftinijih, centurion 590... Za svakoga ponesto :)
Erestun re: 01.06.2008. 20:53 #56791

broj poruka: 1797
Imam i Chieftec-a Dragon unutra je isti ko i ovo koje bax hvali (samo je malo manje). Mogu da kazem da ga Antec 182 JEDE. Pa sam SkyFire je rekao da je kuciste neobicno i nesvakidasnje. Ti uz chief ne dobijas ni jedan kuler, dok uz Antec-a dobijes 3 TriCool 120-ice (sa tri brzine bla bla),a da ne govorim o tome sto kuciste ne zveci ko chieftec, sve lezi na silikonima, hdd-ovi se zavrcu kroz silikon tako da uopste ne leze na metalu...itd itd. Pogledajte na sajtu njihovom ima review koji traje 10tak minuta.

stefanon Re: Armor + 01.06.2008. 21:13 #56792

Po cemu je Armor + bolji od proslog, koliko sam vedeo sa slike kod proslog si mogao da uguras Hdd-ove kod napajanja, tako da je prednja strana vazdusno prohodnija za 3x12-ice, i stari je imao donji 5.25 u koji se pretvarao u mali skladisni prostor.

:: Ili ubacimo i Chief-a i Auroru u 5.25` bay od Armor Plus-a :
::
OCz re 01.06.2008. 21:20 #56793

1. Ima 10 slota za kartice ( mozes da imas 4 kartice unutra, znaci revolucija )
2. Mozes bez problema da stavis 2x12 radijator za vodeno dole, takodje moze da stane i 3x12 radijator.
3. Bolje hladjenje, dole 2x14 ili 2x12cm, gore 1x14 ili 1x12cm, sa strane 23cm fan duva na karticu/ce i celu plocu, napred 1x14 ili 1x12cm takodje odma iza HDD-a moze jos jedan da se stavi ( 12 ili 14cm opet ) pa mozes da imas push-pull ili oba push i tako odlicno hladis diskove.
Pozadi takodje 14 ili 12cm fan ide, a mogu se jos nabudziti.
4. Kod starog onaj HDD cage kod napajanja je samo smetao fanu od napajanja da uzima vazduh, ovde toga nema.
5. Mozes da mrdas podlogu za napajanje ( mozes da stavis jako dugacko napjanje bez problema i da je stabilno )
6. Tray za plocu se vadi ( lakse se stavljaju komponente )
7. Tray za plocu ima 3 praugone `rupe` gde se mogu staviti kablovi iza ploce ( jako bitna stavka kod ovakih kucista ) znaci cable management.
8. Malo je veci, ima jos par novih stvari, i izgleda fenomenalo.

stoler NE znam da li je najbolje... 01.06.2008. 21:26 #56795

broj poruka: 324
....ali je jedno od najlepših! JA sam prezadovoljan...

http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&id=43

OCz re 01.06.2008. 21:28 #56796

Ima sam ranije Mystique 631, razlikuje se od 632 po prednjoj masci, nije lose i moze se lepo uklopiti za hladnjenje, a i kablovi su se davali skloniti lepo.
Jedino sto je unutra malo krcato..

Zmajko Re: re 01.06.2008. 21:33 #56798

broj poruka: 1228
Lepo objasnjenje. Iako nemam ovo kuciste neka i moj glas ide za Armor+... Imam Chieftec BX-02B-B-B i zadovoljan sam ali nista spektakularno. Voleo bih da ima mogucnost da nekako iskipujem plocu sa sve stranicom kao Pininfarina, a ovaj Armor+ ima nesto slicno kao opciju sto je sasvim zadovoljavajuce. Samo da dodam da mi Pininfarina deluje neozbiljno u odnosu na Armor+.

Dakle - Aromr+

Pozdrav!

:: 1. Ima 10 slota za kartice ( mozes da imas 4 kartice unutra, znaci revolucija
:: 2. Mozes bez problema da stavis 2x12 radijator za vodeno dole, takodje moze da stane i 3x12 radijator
:: 3. Bolje hladjenje, dole 2x14 ili 2x12cm, gore 1x14 ili 1x12cm, sa strane 23cm fan duva na karticu/ce i celu plocu, napred 1x14 ili 1x12cm takodje odma iza HDD-a moze jos jedan da se stavi ( 12 ili 14cm opet ) pa mozes da imas push-pull ili oba push i tako odlicno hladis diskove
:: Pozadi takodje 14 ili 12cm fan ide, a mogu se jos nabudziti
:: 4. Kod starog onaj HDD cage kod napajanja je samo smetao fanu od napajanja da uzima vazduh, ovde toga nema
:: 5. Mozes da mrdas podlogu za napajanje ( mozes da stavis jako dugacko napjanje bez problema i da je stabilno
:: 6. Tray za plocu se vadi ( lakse se stavljaju komponente
:: 7. Tray za plocu ima 3 praugone `rupe` gde se mogu staviti kablovi iza ploce ( jako bitna stavka kod ovakih kucista ) znaci cable management
:: 8. Malo je veci, ima jos par novih stvari, i izgleda fenomenalo
doncocos Re: 01.06.2008. 22:34 #56803

broj poruka: 417
Lian Li PC-V2000B + II
http://www.neowin.net/forum/lofiversion/index.php/t441243.html

lllo Re: Re: 01.06.2008. 22:54 #56806

broj poruka: 319

:: Lian Li PC-V2000B + I
:: http://www.neowin.net/forum/lofiversion/index.php/t441243.htm

Blizu :>

Lian Li PC-V2100B

http://scasp.webnow.biz/upload/a0000010/en_US/prd_1209.jpg

Podjeca na monolit iz `2001`.
OCz re 01.06.2008. 22:57 #56807

Lian Li-ev TYR PC-X2000

http://www.dvhardware.net/article27547.html

Vaskev re 02.06.2008. 00:32 #56813

broj poruka: 1673
To je tako relativna stvar da je apsolutno nemoguce reci u jednoj reci koje je kuciste najbolje. Prvo estetika je toliko nemerljiva stvar da svako ima neki svoj stav o tome. Naravno prema tome svako i treba da izabere svog lepotana. Druga, vaznija stvar je funkcionalnost samog kucista. Protok vazduha nije isti u svakoj konfiguraciji i prema tome treba i birati kuciste. Jedna stvar koja je jako vazna je i tip CPU kulera koji se koristi i njegova orijentacija. Recimo na nekim plocama recimo tipa P4P800 u kombinaciji sa Spire Heatpipe kulerom montaza napajanja sa ventilatorom 12 ili 14 inca dovodi obavezno do kolizije u strujanju vazduha dok recimo sa plocom P4T-E je to bila najbolja kombinacija. Razlika je samo u tome sto je CPU socket rotiran za 90 stepeni. Kod novih Preskota se kasnije kao najbolja varijanta hladjenja pokazao tunel koji dovodi na CPU kuler hladan vazduh spolja i isti se izvlaci ili preko napajanja 12-14cm ili preko zadnjeg ventilatora, varijanta sa kulerima koji su vukli `hladan` vazduh iz kucista je dosta losija nego kad isti ide direktno od spolja. Recimo varijanta Zalman 9700 vuce hladan vazduh sa vrele graficke i gura je na napajanje pa ako je napajanje sa klasicnim 80-ticama tu nema strujanja vazduha, dakle mora napajanje sa velikim ventilatorom. Zalman 7700 recimo preko tunela uvlaci hladan vazduh spolja i deo lepo odvodi preko napajanja i preko zadnjeg ventilatora koji treba sve to da izvlaci. U tom slucaju dodatni ventilatori su pozeljni sa donje strane negde u pravcu PCI slotova da ubacuju hladan vazduh za hladjenje graficke a vruc se izbacuje preko zadnjeg ventilatora (pozeljno da je veci). Najveca glupost na nekim kucistima je ubacivanje prednjeg ventilatora koji treba da duva na nosac HDD-ova koji je pritom postavljen poprecno u kucistu, tu nema skoro nikakvog protoka vazduha. Nadam se da ce se svako snaci u odabiru najboljeg kucista za njegovu konfiguraciju vodeci racuna o svim bitnim parametrima a ne samo o estetici. Sa dzidzabidzama tipa silikonski podmetaci antivibracione gumice itd, pa to mozete i sami resiti na toliko puno nacina. Stiropor je odlican u apsorbovanju vibracija a ima ga gde god hocete a o razlicitim gumama da i ne govorimo. Umesto fancy kucista je bolja investicija kvalitetno napajanje. Aj` u zdravlje.

Daum COOLER MASTER COSMOS 02.06.2008. 04:00 #56827

broj poruka: 12794
-Tower format
-kompletno od aluminijuma
-zvucna izolacija
-odvojene fijoke za HDD sa gumenim osloncima za smanjenje vibracija
-poseban otvor na dnu za napajanje zbog boljeg hladjenja sa filterom za prashinu
-poseban otvor na vrhu sa dva 12cm ventilatora koji izvlaci vazduh iz kucista
i jos jedan na dnu/prednjoj strani koji uvlaci vazduh u kuciste i posebno u odeljke za HDD
-pripremljeni otvori za vodeno hladjenje na zadnjem delu
-tunel za graficku kartu koji odvodi vreo vazduh napolje
-2.5` drajvovi se zadrzavaju na dugme
-nepotreban bilo kakav alat za celo kuciste
-gomila proreza za bolji raspored kablova
-Jako kvalitetna izrada

Ne znam nijedno kuciste koje po mogucnostima moze da parira ovom...

...svako ko je video kod mene prvi put kuciste se odusevljavao. Kako izgledom tako i cinjenicom koliko je tiho kuciste u radu...

Jedino ga je*e cena, mada nikad nisam zazalio te pare...

sosone Antec 900 02.06.2008. 08:33 #56828

broj poruka: 17

Najbolje po meni.Dva 12cm ventilatora sa prednje uvlace vazduh, jedan 12cm pozadi izbacuje vreli vazduh, jedan 12cm sa strane da hladi gpu cpu i memu i jedan 20cm na vrhu. Za svaki ventilator postoji potenciometar kojim odredjujes brzinu rada u 3 moda. Extra kuciste i nije mnogo skupo.
Dyca Re: Antec 900 02.06.2008. 08:52 #56829

broj poruka: 1574
:: Najbolje po meni.Dva 12cm ventilatora sa prednje uvlace vazduh, jedan 12cm pozadi izbacuje vreli vazduh, jedan 12cm sa strane da hladi gpu cpu i memu i jedan 20cm na vrhu. Za svaki ventilator postoji potenciometar kojim odredjujes brzinu rada u 3 moda. Extra kuciste i nije mnogo skupo

Jeste dobro, ali ne i najbolje.. Ja imam ovo kuciste i mogu reci da odlicno hladi sistem, ali zato je kao magnet za prasinu... Znaci posle nedelju dana koriscenja kompa bez prestanka, ja na njemu imam prasine za izvoz..to nije normalno.. Sve u svemu, dobio sam i vise za onolko koliko kosta..ja sam zadovoljan...pozz
doncocos Re: Re: Re: 02.06.2008. 10:05 #56833

broj poruka: 417

:: :: Lian Li PC-V2000B + I
:: :: http://www.neowin.net/forum/lofiversion/index.php/t441243.htm
:: Blizu :
:: Lian Li PC-V2100
:: http://scasp.webnow.biz/upload/a0000010/en_US/prd_1209.jp
:: Podjeca na monolit iz `2001`

U pravu si, ali posto je u postu bilo reci o kucistima koja se mogu kupiti u Srbiji ja sam naveo onaj model.
psyman evo moje omiljeno! 02.06.2008. 12:25 #56837

broj poruka: 1046
review

http://www.hexus.net/content/item.php?item=12726&page=2

trenutno sam na cm rc690 sa kojim sam prezadovoljan.

stefanon novi TT Armor Jr 02.06.2008. 12:36 #56838

ima da se kupi, (neko je pitao i kosta manje od 100e) a FullTower se ceka jos ga nema ali bice...

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs