Izvini sto te moram ovo da te pitam ,jel ti nosis naocare,pa ne vidis dobro ? Ja tebe pitam da li ti dajes garanciju na GPU godinu dana kada ga przis sa 250 C ? Meni sa ovom metodom nije upalilo samo kod jedne AGP karte ,sve PCI E su prosle ,nisam brojao ,ali oko 7 komada.Imas na YT razne metode ,pa pogledaj malo ,ne pricaj napamet.Ja sam to radio iz radoznalosti ,ne da bi prodavao na KP.Nisu dugog veka slazem se.
:: 250 C na duvaljci, a ne unutar GPU. :: Nikada nisam merio na GPU :: :: Deset komada sam popravio. Od deset pokusaja :: :: Ti dajes garancuju godinu dana? :: Vrlo hrabro :: :: Ljudi koji rade sa profesionalnom opremom daju garancuju 6 meseci ::
Hvala Pisko i ostali na sugestiji, to je jedino ostalo da probam. Imam digitalni pištolj za temperaturu, ima malo odstupanja ali biće dovoljno. Ako uspem javljam ako ne, ide kao cooler ili na zid :) Nisam se nadao ovolikom broju odgovora. Ali old school je uvek tu :)
Najjaci su saveti da se `malo produva, pa uvalja nekom sa KP`.. Meni to nekako dodje isto kao kad bi rekao `ako vidis da ne gleda, uzmi mu novcanik`.. Da ides u q... Otislo sve u out
Ne kazem da ovde nema ljudi koji to rade (uvaljuju), malo si izvukao iz konteksta, ali realno niko nije predlozio:`Produvaj, pa uvaljaj na kp`?. Koliko vidim samo su mu predlozili da je produva, ja sam shvatio ako uspe, da je ostavi za rezervu. Licno mislim da nece pomoci duvaljka u ovom slucaju. Ovakvu graficku kartu da produvas i da proradi, ravno je 1:1000000000 da to uspe.
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: Najjaci su saveti da se `malo produva, pa uvalja nekom sa KP`.. Meni to nekako dodje isto kao kad bi rekao `ako vidis da ne gleda, uzmi mu novcanik`. :: Da ides u q... Otislo sve u out
Zato sto mora podjednako da predje preko svakog elementa jer ne zna koji je skršio ali ne kosta ga nista da proba, ubijena je svakako.
lllest
:: Ne kazem da ovde nema ljudi koji to rade (uvaljuju), malo si izvukao iz konteksta, ali realno niko nije predlozio:`Produvaj, pa uvaljaj na kp`?. Koliko vidim samo su mu predlozili da je produva, ja sam shvatio ako uspe, da je ostavi za rezervu. Licno mislim da nece pomoci duvaljka u ovom slucaju. Ovakvu graficku kartu da produvas i da proradi, ravno je 1:1000000000 da to uspe. :: :: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”. :: :: :: Najjaci su saveti da se `malo produva, pa uvalja nekom sa KP`.. Meni to nekako dodje isto kao kad bi rekao `ako vidis da ne gleda, uzmi mu novcanik`. :: :: Da ides u q... Otislo sve u out
Dugorocno gledano nije mu to resenje,ako profi daju garanciju 6 meseci ,jasno je o cemu se radi.Kupovao sam ja na KP par grafickih ,jeftino su me kostale ,nisam imao problem sa njima,primeti se to kad je koriscena duvaljka.Na kraju krajeva takav dobije negativne poene sto lako moze da se proveri.Cuo sam da sada prodaju hdd jeftino na KP koji su bili korisceni za rudarenje. Ja sam uvek pre nego sam kupovao gledao istoriju prodaje clana KP.
:: :: Zato sto mora podjednako da predje preko svakog elementa jer ne zna koji je skršio ali ne kosta ga nista da proba, ubijena je svakako. :: :: llles :: :: :: Ne kazem da ovde nema ljudi koji to rade (uvaljuju), malo si izvukao iz konteksta, ali realno niko nije predlozio:`Produvaj, pa uvaljaj na kp`?. Koliko vidim samo su mu predlozili da je produva, ja sam shvatio ako uspe, da je ostavi za rezervu. Licno mislim da nece pomoci duvaljka u ovom slucaju. Ovakvu graficku kartu da produvas i da proradi, ravno je 1:1000000000 da to uspe. :: :: :: :: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”. :: :: :: :: :: Najjaci su saveti da se `malo produva, pa uvalja nekom sa KP`.. Meni to nekako dodje isto kao kad bi rekao `ako vidis da ne gleda, uzmi mu novcanik`. :: :: :: Da ides u q... Otislo sve u out
Izgleda da sam stvarno izvukao iz konteksta. Kolega je na prethodnoj strani samo rekao da:`Jedini da je ugreje, stavi na kupujem-varam sajt i zavali nekome. Ništa ispod 700 evra`. Napisao sam `zavali` umesto `uvalja`. Izvinjavam se jos jednom.
Ima jedan koji je duvao u zavaljivao i to je islo neko vreme. Pa je jednom tako zavalio pogresnom liku, pa ga je ovaj sacekao ispred zgrade i zvalio ga, hocu recu kulturno ga je zamolio da mu vrati pare.
:: Izgleda da sam stvarno izvukao iz konteksta. Kolega je na prethodnoj strani samo rekao da:`Jedini da je ugreje, stavi na kupujem-varam sajt i zavali nekome :: Ništa ispod 700 evra`. :: Napisao sam `zavali` umesto `uvalja`. Izvinjavam se jos jednom :: :: ::
Aha, procitao sam sada, izvini nisam odmah video. Taj koji je to napisao je nazalost jedan od `uvaljivaca`/`zavaljivaca`, treba ignorisati njegove savete.
@zmajBg, i ja sam to cuo za jednog sa foruma, ali vidim da vise to ne radi od tada Sve se to neverovatno prosiri i sazna kad-tad.
:: Izgleda da sam stvarno izvukao iz konteksta. Kolega je na prethodnoj strani samo rekao da:`Jedini da je ugreje, stavi na kupujem-varam sajt i zavali nekome :: Ništa ispod 700 evra`. :: Napisao sam `zavali` umesto `uvalja`. Izvinjavam se jos jednom :: :: ::
Verujem da si sve prodavao preko Limunda, tamo se viđa zanimljiv hardware, poput Quantum Bigfoot, koga priznajem nisam video .
:: Ne znam odakle ti zaključak da sam ja uvaljivač-zavaljivač :: :: Nikada nikome nisam prodao neispravan hardver :: :: A prodao sam hardvera više nego što si ti video :: :: Namam nalog na sajtu Kupujem-pa-preprodajem :: ::
:: Ne ulazim u to čime se baviš, niti me zanima. :: :: Verujem da si sve prodavao preko Limunda, tamo se viđa zanimljiv hardware, poput Quantum Bigfoot, koga priznajem nisam video . :: :: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”. :: :: :: Ne znam odakle ti zaključak da sam ja uvaljivač-zavaljivač :: :: :: :: Nikada nikome nisam prodao neispravan hardver :: :: :: :: A prodao sam hardvera više nego što si ti video :: :: :: :: Namam nalog na sajtu Kupujem-pa-preprodajem :: :: :: ::
KO god da ti je prodao kartu i kaze ti da nije rudarila lazee... Ili taj koji ti je prodao nije znao da je ona raudairila za drugog u njegovom racuanru!
Ma rudarenje je korisno za kartu, rudari paze svoje karte, nema veze sto rade 24h/7 neprestano to je isto kao i gaming, gaming je gore nego mining... A oni smanje klok za nesto malo tako da kao da ni ne rade karte uopste.
Ne kupujte iz rudnika nista nikada osim ako ne dobijete pisanu garanciju i racun.
@rasa007 Od koga si kupio, imas racun i garanciju?
Da, da... rudarenje je korisno za GPU kako da ne...
To je kao kad kazu za polovni auto ma malo preso baba ga vozila nedeljom do crkve ali nigde ne kazu kojim putevima...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: Ma rudarenje je korisno za kartu, rudari paze svoje karte, nema veze sto rade 24h/7 neprestano to je isto kao i gaming, gaming je gore nego mining... :: A oni smanje klok za nesto malo tako da kao da ni ne rade karte uopste :: :: Ne kupujte iz rudnika nista nikada osim ako ne dobijete pisanu garanciju i racun :: :: @rasa00 :: Od koga si kupio, imas racun i garanciju :: :: Cpu:Ryzen3600 4ghz+CM v8GTS :: GPU:RTX 2070 Gigabyt :: Ram:16 Gb :: SSD:Crucial 500gb+HDD500g :: MBO:Asus b350 :: Case:MASTERCASE H50 :: PSU:Corsair 850 :: Keyboard: NatecRX2 :: Mouse:Logitech Hyperio :: Screen:ViewSonic 32 :: ::
Ono što nije niko spomenuo da se dešava da grafička kartica bude pretegnuta za kuler i da dobije minimalnu rezoluciju. Dešava se dosta na 3060ti i 3080 kad se stavi vodeni blok na karticu. Jedno od rješenja je da se skine blok i uključi grafička 20 sekundi. Potom se stavi druga grafička isto Nvidia i obrišu svi drajveri, ne samo za grafičku već i za čipset. Sada vratite grafičku sa vodenim blokom ili aftermarket kuleromi u 99% slučajeva ćete instalirati drajver najnormalnije. Samo jednu imam sprženu 3080 do sada. One što su crkavale MSI i Asus je zbog drajvera. Ako ti je takva uvaljena, onda mi je žao. Samo da napomenem da se dešava i kad napajanje oslabi da neće veću rezoluciju. Desilo mi se 2 puta, ali jeste. Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
:: Ono što nije niko spomenuo da se dešava da grafička kartica bude pretegnuta za kuler i da dobije minimalnu rezoluciju. Dešava se dosta na 3060ti i 3080 kad se stavi vodeni blok na karticu. Jedno od rješenja je da se skine blok i uključi grafička 20 sekundi. Potom se stavi druga grafička isto Nvidia i obrišu svi drajveri, ne samo za grafičku već i za čipset. Sada vratite grafičku sa vodenim blokom ili aftermarket kuleromi u 99% slučajeva ćete instalirati drajver najnormalnije. Samo jednu imam sprženu 3080 do sada. One što su crkavale MSI i Asus je zbog drajvera. Ako ti je takva uvaljena, onda mi je žao. Samo da napomenem da se dešava i kad napajanje oslabi da neće veću rezoluciju. Desilo mi se 2 puta, ali jeste :: Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću :: ::
Te karte ne crkavaju zbog vozaca nego zbog stednje na ugradjenim komponentama pogotovu onim tik do GPU...
nVidia kaze jedno vendori naruce drugo i eto belaja... krecu reklamacije i profitna margina pada pa se sve to manifestuje u spiralu loseg sto ne koristi nikome...
Ne mozes ustedeti 100$ ako komponentu od 1$ zamenis onom od 0.8$ ili ako od preporucenih osam komada ugradis 6 i proizvod nazoves superklokerom...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: Ono što nije niko spomenuo da se dešava da grafička kartica bude pretegnuta za kuler i da dobije minimalnu rezoluciju. Dešava se dosta na 3060ti i 3080 kad se stavi vodeni blok na karticu. Jedno od rješenja je da se skine blok i uključi grafička 20 sekundi. Potom se stavi druga grafička isto Nvidia i obrišu svi drajveri, ne samo za grafičku već i za čipset. Sada vratite grafičku sa vodenim blokom ili aftermarket kuleromi u 99% slučajeva ćete instalirati drajver najnormalnije. Samo jednu imam sprženu 3080 do sada. One što su crkavale MSI i Asus je zbog drajvera. Ako ti je takva uvaljena, onda mi je žao. Samo da napomenem da se dešava i kad napajanje oslabi da neće veću rezoluciju. Desilo mi se 2 puta, ali jeste :: Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću :: ::
Kupio sam je novu u nemačkoj, garancija od 2 godine je istekla, ali uspeo sam da je prodam ovde u de preko oglasa kao neispravnu za 150 e :) Taman za memaru. J..eš pečenje.
Broj postavljenih tema: 60414. Broj poslatih odgovora: 647599. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.