:: Valjda si se šalio i za onaj kod i programere ali ako je neko shvatio ozbiljno: kvalitet slike nema :: veze sa kodom ni drajverima, to je čista stvar elektronike (ne odnosi se na kvalitet filtriranja u
Da bi prosli HD verziju HQV benchmarka morali su da softverski peglaju sliku cime ona postaje mutnija ali nema suma... Zbog toga volim ATI... Nisu najbrzi, ali je slika uvek perfektna, a brzina u 3D se ionako povecava sa svakom novom verzijuom drajvera :) Mislio sam da menjam moju prastaru X800 za 2600XT GDDR4, ali cu sacekati jos malo za 2900Pro :)
:: :: Lepo je covek rekao da je 2900XT brzi u DX 10 TESTOVIMA koji ako pogladate datum su od pre par dana a da je u dx9 sporiji od 8800 sto je svima poznato i ne znam sta se svi primate toliko odjednom...verovatno zato sto ste svi pokupovali 8800 pa vam je sad `vatra` sto vas tuce `neki tamo ` radeon u dx 10 :: :: Taj neki tamo radeon kosta 100 eura vise..i za takvu cenu bi trebao da tuce 8800gts u svim aplikacijama,a ne samo u dx10..sar ne??Ja se uopste ne kajem sto sam kupio 8800gts jer znam da ce mi trajati bar jos 2 godine, a onda ide upgrade...Takodje mislim da ovi testovi nisu 100 posto sigurni jer jos nema dovoljno aplikacija koje koriste dx10..Sve dok se dx10 ne bude prosirio necemo znati pravo stanje medju grafama..poz
i ja imam 8800 i ne kajem se sto sam uzeo, znao sam sta uzimam,sta dobijam i sta gubim i na vistu necu preci bar narednih godinu dana ali samo realno govorim...da je 100e skuplji preterao si, razlika je sto je radeonu ostala ista cena a nvidia pala ..bilo 50e razlike kad su tek izasli ALI isto tako taj raden radi bolji 6 x u dx10 od kartica koje su skuplje od njega oko 200e ......
Lepo zamoli inzinjere asusa da ti naprave plocu sa nvidia i ati cipovima pa udeni i jednu i drugu i gotovo......................... Mislim stvarno sta ti znaci ono pa zar je moguce da nema atijevaca pa naravno ima bud@l@ koje se loze,a tebi donosi samo neizvesnost.Ako imas manje para uzmi 8800gts, ako hoces dx10 definitivno sacekaj.Najavljivali su da ce iduca generacija x-box-a da bude kompatibilna sa vistom tako da ce ista igrica moci da se igra i na x-box-u i na visti,to je rekao Bili licno pre nekoliko meseci.E tu je moguce da ati bude bolji posto ima slicnu arhitekturu tesko ce ti neko reci e sigurno je to i to dok ne bude testova videcemo ko je bolji u dx10.Sada 8800gts je sasvim dobra kupovina,za sada.....
Ati definitivno po vama daje lepsu sliku, a 2900XT je bolji u DX10 igricama. OK. Jedini problem je sto na 20` ili 22` monitorima u native rezoluciji, koja je za nijansu manje zahtevnija od 1600x1200, ni jedna od tih kartica ne moze da izvuce potrebna 24 fps. E onda je*i ga! :) ...Ma dzaba sve, ne mogu da treaju to ni na 1280x1024.
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647629. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.