Iako preferiram ATI-AMD rešenja, naravno, kada je to normalno ili bar podjednako sa rivalima, nikako u suprotnom, treba biti hladne glave. Baš kod ATI-ja često se novinari i ostali `prikazivači` napecaju na broj shadera, pixela, tranzistora na čipu, širini magistrale.... itd. koji izbledaju impresivno, duplo - troduplo veći, ali u stvarnosti ili je prednost mala ili je nema. Ne potcenjujte moć nVidije da potkupi razvojne timove mnogih igara (it`s meant to...) i anulira mnoge arhitekturalne prednosti suparnika, uspori ga i tako stekne nešto na kvarnjaka. Čak i po cenu da danas i nVidija ima problema sa nekim igrama i nekim (starijim) grafama, - jer su igre optimizovane za jedan hardver i usko vezane za optimizovane drajvere... A o ceni, daj bože!
GeForce GTX 260: 448-Bit 896MB GDDR3 192 Stream Processors PhysX Ready CUDA Technology PureVideo HD technology Full MS DirectX 10 Support Open GL 2.1, SLI, PCIe 2.0 Support
GeForce GTX 280: 512-Bit 1GB GDDR3 240 Stream Processors PhysX Ready CUDA Technology PureVideo HD technology Full MS DirectX 10 Support Open GL 2.1, SLI, PCIe 2.0 Support 2nd gen. Unified architecture delivers 50% more gaming performance over 1st gen. through 240 shader processors
Mislim da je za sada veoma neizvesno ko ce da ga zukne ...
Koji su to delovi zarulje!!! Jel ima neko da okaci link da vidimo gde se nalazi ova HD4780 u odnosu na te Nvidiine gtx260 i gtx280. Ati i Nvidia se bas kolju zivo me zanima ko ce biti ovaj put brzi i ludji a sta ti ja znam...
:: :: A ti si mislio ?! :: :: :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
`55nm TSMC process Single chip with `dual G92b like` cores 330-350mm2 die size 900M+ transistors 512-bit memory interface 32 ROP 192SP (24X8) 6+8 Pin 550~600W PSU min 9900GTX SLI runs Crysis 2560x1600 VH 4XAA smoothly`
Instead of dual GPUs like the 9800G2X, this will be a dual-core GPU similar to dual-core CPUs. Additional rumors state 1GB DDR3 with a 512mb memory interface
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.