Pozdrav! Sastavio sam novu konfiguraciju uz pomoc dobrih posetilaca ovog foruma i celom mashinom sam prezadovoljan! Standardno, prvo cu vam izneti konfiguraciju, a onda vam izloziti i problem. :)
Core2Duo 2.66Mhz E8200 ASUS P5K 2GB RAM ASUS GeForce8800GT 1GB ...i ostalo je nebitno za ovu temu. Cini mi se...
Dakle, sve je ovo spakovano u Cooler Master Centurion 534 kuciste sa LC5550 napajanjem. Radi k`o sat i s obzirom da je konfiguracija namenjena igrama, mogu reci da po prvi put u zivotu sve igre mogu da igram kako hocu tj. kako treba :) ...za sada. Medjutim, kada igram Crisis, recimo, graficka se toliko zagreva da je to ludilo! ASUS Smartdoctor ocitava i do 72 stepena kada izadjem iz igre! Petljao sam po stranim forumima i mahom tvrde da je to normalno za 8800GT, ali ja nesto nisam siguran u to... Osim toga, ide leto a ja vec osecam kako mi komp greje sobu. :) Sta mi je ciniti???
normalna pojava.mozes nabaciti neki aftermarket cooler.
:: Pozdrav! Sastavio sam novu konfiguraciju uz pomoc dobrih posetilaca ovog foruma i celom mashinom sam prezadovoljan! Standardno, prvo cu vam izneti konfiguraciju, a onda vam izloziti i problem. : :: :: Core2Duo 2.66Mhz E820 :: ASUS P5 :: 2GB RA :: ASUS GeForce8800GT 1G :: ...i ostalo je nebitno za ovu temu. Cini mi se.. :: :: Dakle, sve je ovo spakovano u Cooler Master Centurion 534 kuciste sa LC5550 napajanjem :: Radi k`o sat i s obzirom da je konfiguracija namenjena igrama, mogu reci da po prvi put u zivotu sve igre mogu da igram kako hocu tj. kako treba :) ...za sada. Medjutim, kada igram Crisis, recimo, graficka se toliko zagreva da je to ludilo! ASUS Smartdoctor ocitava i do 72 stepena kada izadjem iz igre! Petljao sam po stranim forumima i mahom tvrde da je to normalno za 8800GT, ali ja nesto nisam siguran u to... Osim toga, ide leto a ja vec osecam kako mi komp greje sobu. :) Sta mi je ciniti?? :: :: Unapred zahvalan :: :: - - - :: I was cured alright...
Samo povecaj broj obrtaja u smartdoktoru imao sam isti problem sa asus kartom, po defaultu radi na 15-20% koliko vec...e da, zestoko si se zeznuo uzimajuci tu sa 1 gb...em je sporija od 512 mb verzije em je skuplja...ali sad je kasno
Ajd uzdravlje :)
:: Pozdrav! Sastavio sam novu konfiguraciju uz pomoc dobrih posetilaca ovog foruma i celom mashinom sam prezadovoljan! Standardno, prvo cu vam izneti konfiguraciju, a onda vam izloziti i problem. : :: :: Core2Duo 2.66Mhz E820 :: ASUS P5 :: 2GB RA :: ASUS GeForce8800GT 1G :: ...i ostalo je nebitno za ovu temu. Cini mi se.. :: :: Dakle, sve je ovo spakovano u Cooler Master Centurion 534 kuciste sa LC5550 napajanjem :: Radi k`o sat i s obzirom da je konfiguracija namenjena igrama, mogu reci da po prvi put u zivotu sve igre mogu da igram kako hocu tj. kako treba :) ...za sada. Medjutim, kada igram Crisis, recimo, graficka se toliko zagreva da je to ludilo! ASUS Smartdoctor ocitava i do 72 stepena kada izadjem iz igre! Petljao sam po stranim forumima i mahom tvrde da je to normalno za 8800GT, ali ja nesto nisam siguran u to... Osim toga, ide leto a ja vec osecam kako mi komp greje sobu. :) Sta mi je ciniti?? :: :: Unapred zahvalan :: :: - - - :: I was cured alright...
Ok ako tako kazete! SkyFire, nazalost, ne razumem se dovoljno u graficke, clock-ove i sl., kako da pogledam koji je clock??? Nista nisam dirao, tako da je sve na default-u. Pufi, 72 stepena pokazuje cim izadjem iz igre. SmartDoctor nesto nece da mi pop up-uje kada se putem ALT TAB vratim na desktop u toku igre... Mozda i stavim jos jedan kuler sa strane kucista, ako mi se nadje nekih 500,600din ili koliko vec vishka od sledece plate. :)) Hvala na odgovorima!
Ognjeni, mada mi je tesko da poverujem u to, sad je stvarno kasno.... Bitno je da radi kako treba. Sto se SmartDoctor-a tice, ne mogu nigde da povecam broj obrtaja, sve sem GPU temperature stoji `zamagljeno` tj. jednostavno ne moze da se podesava... Valjda ima veze sa nekim enhanced driver-om koji nisam instalirao... ??? Ne kapiram u potpunosti....
Onda je i normalno sto ti se pregreva jer je vec toplo a po def-u karta radi na 25% za fan...Instaliraj Rivu i podesi Fan na 85%,taj Asus-ov vent nije bucan a oborice dosta temp!Probaj malo i da je kloknes...Imaces jos bolje performanse,vise FPS-a!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: Ok ako tako kazete! SkyFire, nazalost, ne razumem se dovoljno u graficke, clock-ove i sl., kako da pogledam koji je clock??? Nista nisam dirao, tako da je sve na default-u. Pufi, 72 stepena pokazuje cim izadjem iz igre. SmartDoctor nesto nece da mi pop up-uje kada se putem ALT TAB vratim na desktop u toku igre... :: Mozda i stavim jos jedan kuler sa strane kucista, ako mi se nadje nekih 500,600din ili koliko vec vishka od sledece plate. :)) :: Hvala na odgovorima :: :: - - - :: I was cured alright.. :: ::
Ne zamlacuj se nekim programima koji nemaju nikakvu tradiciju i u tvom slucaju su beskorisni!Zna se sta je Riva i lepo tu sve imas,sve je prosto,ne razumem zasto bi koristio nesto drugo?!100 Baba corava deca!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: Ognjeni, mada mi je tesko da poverujem u to, sad je stvarno kasno.... Bitno je da radi kako treba. Sto se SmartDoctor-a tice, ne mogu nigde da povecam broj obrtaja, sve sem GPU temperature stoji `zamagljeno` tj. jednostavno ne moze da se podesava... Valjda ima veze sa nekim enhanced driver-om koji nisam instalirao... ??? Ne kapiram u potpunosti... :: :: :: - - - :: I was cured alright.. :: ::
Nema sta da mi verujes ili ne, oznake 6 gb memorije, ultra giga mega riba graficka, turbo ultra memory su za neupucene korisnike da bi ih lakse privukli jer se ne razumeju...kao sto si i sam rekao da se ne razumes previse.Precesljaj malo ovde po forumu i pogledaj koliko ima korisnika koji su sklapali konfiguraciju i dobijali savete koji imaju bilo koju karticu sa 1 gb memorije ( ne racunam crossfire, sli i ostali mumbo jumbo .) )...i sve to mozes lako proveriti pitajuci ove dobre ljude ovde ili jednostavno pretraziti po googlu gde ces se i sam uveriti, da su 1 gb modeli sporiji 5-15% u 95 %aplikacija i rezolucija od 512 modela.
p.s. ne slusaj ovog milojka iznad, nije spavao duze vreme :).Milojko vidis da se covek ne razume a ti mu govoris klokni to jos malo, lako je reci a posle kad zabrlja onda je kasno. Imas dobru karticu i ne diraj nista, ako imas druga koji se u to razume ili kad procitas dosta tema o tome i informises se onda to radi.
:: Ognjeni, mada mi je tesko da poverujem u to, sad je stvarno kasno.... Bitno je da radi kako treba. Sto se SmartDoctor-a tice, ne mogu nigde da povecam broj obrtaja, sve sem GPU temperature stoji `zamagljeno` tj. jednostavno ne moze da se podesava... Valjda ima veze sa nekim enhanced driver-om koji nisam instalirao... ??? Ne kapiram u potpunosti... :: :: :: - - - :: I was cured alright.. :: ::
Sve je to lepo jos samo kad bi ti znao zasto je karta sa manje memorije brza od one sa vecom... Lako je utvrditi da je brza ali treba znati koji je proces u pitanju i zbog cega je to tako...Hehehhehe...Moj Ognjenko,samo napadas ljude,pusti bre decka,karta je extra i u velikim rezolucijama sa full efektima dace bolje performanse od one sa manjom memroijom...Tu im je jedina prednost...Mislim na one extremne rezolucije koje malo korisnika i koristi...22` pa na dalje...
:: Nema sta da mi verujes ili ne, oznake 6 gb memorije, ultra giga mega riba graficka, turbo ultra memory su za neupucene korisnike da bi ih lakse privukli jer se ne razumeju...kao sto si i sam rekao da se ne razumes previse.Precesljaj malo ovde po forumu i pogledaj koliko ima korisnika koji su sklapali konfiguraciju i dobijali savete koji imaju bilo koju karticu sa 1 gb memorije ( ne racunam crossfire, sli i ostali mumbo jumbo .) )...i sve to mozes lako proveriti pitajuci ove dobre ljude ovde ili jednostavno pretraziti po googlu gde ces se i sam uveriti, da su 1 gb modeli sporiji 5-15% u 95 %aplikacija i rezolucija od 512 modela :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: Ognjeni, mada mi je tesko da poverujem u to, sad je stvarno kasno.... Bitno je da radi kako treba. Sto se SmartDoctor-a tice, ne mogu nigde da povecam broj obrtaja, sve sem GPU temperature stoji `zamagljeno` tj. jednostavno ne moze da se podesava... Valjda ima veze sa nekim enhanced driver-om koji nisam instalirao... ??? Ne kapiram u potpunosti... :: :: :: :: :: :: - - - :: :: I was cured alright.. :: :: :: ::
zato sto se u 90 % karti sa vise memorije ugradjuju sporiji cipov,secam se jos moj matori 7950 gt je radio 1.4 ns gdd3 memorije dok je bilo modela sa manje i brze memorije na 1.3 ns koji su bili bolji pri skoro svim rezolucijama( uglavnom do 1600 x 1200 a ko normalan igra preko toga ? ) i a ti Milojko nisi popio svu pamet ovog sveta ako si kloknuo 2 karte tako da ne zajebavaj.
:: Sve je to lepo jos samo kad bi ti znao zasto je karta sa manje memorije brza od one sa vecom... Lako je utvrditi da je brza ali treba znati koji je proces u pitanju i zbog cega je to tako...Hehehhehe...Moj Ognjenko,samo napadas ljude,pusti bre decka,karta je extra i u velikim rezolucijama sa full efektima dace bolje performanse od one sa manjom memroijom...Tu im je jedina prednost.. :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: @PCBeast@ :: :: http://www.sx-team.com/forum/ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: Nema sta da mi verujes ili ne, oznake 6 gb memorije, ultra giga mega riba graficka, turbo ultra memory su za neupucene korisnike da bi ih lakse privukli jer se ne razumeju...kao sto si i sam rekao da se ne razumes previse.Precesljaj malo ovde po forumu i pogledaj koliko ima korisnika koji su sklapali konfiguraciju i dobijali savete koji imaju bilo koju karticu sa 1 gb memorije ( ne racunam crossfire, sli i ostali mumbo jumbo .) )...i sve to mozes lako proveriti pitajuci ove dobre ljude ovde ili jednostavno pretraziti po googlu gde ces se i sam uveriti, da su 1 gb modeli sporiji 5-15% u 95 %aplikacija i rezolucija od 512 modela :: :: :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: :: :: Ognjeni, mada mi je tesko da poverujem u to, sad je stvarno kasno.... Bitno je da radi kako treba. Sto se SmartDoctor-a tice, ne mogu nigde da povecam broj obrtaja, sve sem GPU temperature stoji `zamagljeno` tj. jednostavno ne moze da se podesava... Valjda ima veze sa nekim enhanced driver-om koji nisam instalirao... ??? Ne kapiram u potpunosti... :: :: :: :: :: :: :: :: :: - - - :: :: :: I was cured alright.. :: :: :: :: :: ::
:: Pozdrav! Sastavio sam novu konfiguraciju uz pomoc dobrih posetilaca ovog foruma i celom mashinom sam prezadovoljan! Standardno, prvo cu vam izneti konfiguraciju, a onda vam izloziti i problem. :
cemu zadovoljstvo & prezadovoljstvo ako imas problem? :)
E moj Melvudine...Ti si verovatno jos vukao loncice po pesku kad sam ja kloknuo prvu karticu...Ima jos da nabijas staza i da jedes sarmice da bi mogao sa mnom ravnopravno da polemises...Heheheheheh...E Radosave,bas si neki smesan momcic...P.S.Kad sam te zvao na mob bio sam u NS-u pa rekoh da se vidimo...Nema veze,drugi put!
:: zato sto se u 90 % karti sa vise memorije ugradjuju sporiji cipov,secam se jos moj matori 7950 gt je radio 1.4 ns gdd3 memorije dok je bilo modela sa manje i brze memorije na 1.3 ns koji su bili bolji pri skoro svim rezolucijama( uglavnom do 1600 x 1200 a ko normalan igra preko toga ? ) i a ti Milojko nisi popio svu pamet ovog sveta ako si kloknuo 2 karte tako da ne zajebavaj :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: Sve je to lepo jos samo kad bi ti znao zasto je karta sa manje memorije brza od one sa vecom... Lako je utvrditi da je brza ali treba znati koji je proces u pitanju i zbog cega je to tako...Hehehhehe...Moj Ognjenko,samo napadas ljude,pusti bre decka,karta je extra i u velikim rezolucijama sa full efektima dace bolje performanse od one sa manjom memroijom...Tu im je jedina prednost.. :: :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: http://www.sx-team.com/forum/ :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: Nema sta da mi verujes ili ne, oznake 6 gb memorije, ultra giga mega riba graficka, turbo ultra memory su za neupucene korisnike da bi ih lakse privukli jer se ne razumeju...kao sto si i sam rekao da se ne razumes previse.Precesljaj malo ovde po forumu i pogledaj koliko ima korisnika koji su sklapali konfiguraciju i dobijali savete koji imaju bilo koju karticu sa 1 gb memorije ( ne racunam crossfire, sli i ostali mumbo jumbo .) )...i sve to mozes lako proveriti pitajuci ove dobre ljude ovde ili jednostavno pretraziti po googlu gde ces se i sam uveriti, da su 1 gb modeli sporiji 5-15% u 95 %aplikacija i rezolucija od 512 modela :: :: :: :: :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: :: :: :: :: Ognjeni, mada mi je tesko da poverujem u to, sad je stvarno kasno.... Bitno je da radi kako treba. Sto se SmartDoctor-a tice, ne mogu nigde da povecam broj obrtaja, sve sem GPU temperature stoji `zamagljeno` tj. jednostavno ne moze da se podesava... Valjda ima veze sa nekim enhanced driver-om koji nisam instalirao... ??? Ne kapiram u potpunosti... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: - - - :: :: :: :: I was cured alright.. :: :: :: :: :: :: :: ::
Nije poenta ko skime moze da se poredi niti sam to zeleo da kazem, iskusniji si ti dosta sto se klokovanja tice i tu nema price, ali poenta je da nisi jedini koji nesto zna i da nema razloga da mi odmah prigovaras sta ti znas ovo, ono,2 zeca -3 zeca.Bio sam u Bg tad, drugi put Milojko
:: E moj Melvudine...Ti si verovatno jos vukao loncice po pesku kad sam ja kloknuo prvu karticu...Ima jos da nabijas staza i da jedes sarmice da bi mogao sa mnom ravnopravno da polemises...Heheheheheh...E Radosave,bas si neki smesan momcic...P.S.Kad sam te zvao na mob bio sam u NS-u pa rekoh da se vidimo...Nema veze,drugi put :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: @PCBeast@ :: :: http://www.sx-team.com/forum/ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: zato sto se u 90 % karti sa vise memorije ugradjuju sporiji cipov,secam se jos moj matori 7950 gt je radio 1.4 ns gdd3 memorije dok je bilo modela sa manje i brze memorije na 1.3 ns koji su bili bolji pri skoro svim rezolucijama( uglavnom do 1600 x 1200 a ko normalan igra preko toga ? ) i a ti Milojko nisi popio svu pamet ovog sveta ako si kloknuo 2 karte tako da ne zajebavaj :: :: :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: :: :: Sve je to lepo jos samo kad bi ti znao zasto je karta sa manje memorije brza od one sa vecom... Lako je utvrditi da je brza ali treba znati koji je proces u pitanju i zbog cega je to tako...Hehehhehe...Moj Ognjenko,samo napadas ljude,pusti bre decka,karta je extra i u velikim rezolucijama sa full efektima dace bolje performanse od one sa manjom memroijom...Tu im je jedina prednost.. :: :: :: :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: :: :: http://www.sx-team.com/forum/ :: :: :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: :: :: Nema sta da mi verujes ili ne, oznake 6 gb memorije, ultra giga mega riba graficka, turbo ultra memory su za neupucene korisnike da bi ih lakse privukli jer se ne razumeju...kao sto si i sam rekao da se ne razumes previse.Precesljaj malo ovde po forumu i pogledaj koliko ima korisnika koji su sklapali konfiguraciju i dobijali savete koji imaju bilo koju karticu sa 1 gb memorije ( ne racunam crossfire, sli i ostali mumbo jumbo .) )...i sve to mozes lako proveriti pitajuci ove dobre ljude ovde ili jednostavno pretraziti po googlu gde ces se i sam uveriti, da su 1 gb modeli sporiji 5-15% u 95 %aplikacija i rezolucija od 512 modela :: :: :: :: :: :: :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ognjeni, mada mi je tesko da poverujem u to, sad je stvarno kasno.... Bitno je da radi kako treba. Sto se SmartDoctor-a tice, ne mogu nigde da povecam broj obrtaja, sve sem GPU temperature stoji `zamagljeno` tj. jednostavno ne moze da se podesava... Valjda ima veze sa nekim enhanced driver-om koji nisam instalirao... ??? Ne kapiram u potpunosti... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: - - - :: :: :: :: :: I was cured alright.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: Nije poenta ko skime moze da se poredi niti sam to zeleo da kazem, iskusniji si ti dosta sto se klokovanja tice i tu nema price, ali poenta je da nisi jedini koji nesto zna i da nema razloga da mi odmah prigovaras sta ti znas ovo, ono,2 zeca -3 zeca.Bio sam u Bg tad, drugi put Milojko :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: E moj Melvudine...Ti si verovatno jos vukao loncice po pesku kad sam ja kloknuo prvu karticu...Ima jos da nabijas staza i da jedes sarmice da bi mogao sa mnom ravnopravno da polemises...Heheheheheh...E Radosave,bas si neki smesan momcic...P.S.Kad sam te zvao na mob bio sam u NS-u pa rekoh da se vidimo...Nema veze,drugi put :: :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: http://www.sx-team.com/forum/ :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: zato sto se u 90 % karti sa vise memorije ugradjuju sporiji cipov,secam se jos moj matori 7950 gt je radio 1.4 ns gdd3 memorije dok je bilo modela sa manje i brze memorije na 1.3 ns koji su bili bolji pri skoro svim rezolucijama( uglavnom do 1600 x 1200 a ko normalan igra preko toga ? ) i a ti Milojko nisi popio svu pamet ovog sveta ako si kloknuo 2 karte tako da ne zajebavaj :: :: :: :: :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: :: :: :: :: Sve je to lepo jos samo kad bi ti znao zasto je karta sa manje memorije brza od one sa vecom... Lako je utvrditi da je brza ali treba znati koji je proces u pitanju i zbog cega je to tako...Hehehhehe...Moj Ognjenko,samo napadas ljude,pusti bre decka,karta je extra i u velikim rezolucijama sa full efektima dace bolje performanse od one sa manjom memroijom...Tu im je jedina prednost.. :: :: :: :: :: :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: :: :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.sx-team.com/forum/ :: :: :: :: :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: :: :: :: :: Nema sta da mi verujes ili ne, oznake 6 gb memorije, ultra giga mega riba graficka, turbo ultra memory su za neupucene korisnike da bi ih lakse privukli jer se ne razumeju...kao sto si i sam rekao da se ne razumes previse.Precesljaj malo ovde po forumu i pogledaj koliko ima korisnika koji su sklapali konfiguraciju i dobijali savete koji imaju bilo koju karticu sa 1 gb memorije ( ne racunam crossfire, sli i ostali mumbo jumbo .) )...i sve to mozes lako proveriti pitajuci ove dobre ljude ovde ili jednostavno pretraziti po googlu gde ces se i sam uveriti, da su 1 gb modeli sporiji 5-15% u 95 %aplikacija i rezolucija od 512 modela :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ognjeni, mada mi je tesko da poverujem u to, sad je stvarno kasno.... Bitno je da radi kako treba. Sto se SmartDoctor-a tice, ne mogu nigde da povecam broj obrtaja, sve sem GPU temperature stoji `zamagljeno` tj. jednostavno ne moze da se podesava... Valjda ima veze sa nekim enhanced driver-om koji nisam instalirao... ??? Ne kapiram u potpunosti... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: - - - :: :: :: :: :: :: I was cured alright.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: Opusteno momce,bez przenja molim...Izgoreces koliko si se primio...Ljudi dajte kofu vode da polijemo Ognjenog :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: @PCBeast@ :: :: http://www.sx-team.com/forum/ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: Nije poenta ko skime moze da se poredi niti sam to zeleo da kazem, iskusniji si ti dosta sto se klokovanja tice i tu nema price, ali poenta je da nisi jedini koji nesto zna i da nema razloga da mi odmah prigovaras sta ti znas ovo, ono,2 zeca -3 zeca.Bio sam u Bg tad, drugi put Milojko :: :: :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: :: :: E moj Melvudine...Ti si verovatno jos vukao loncice po pesku kad sam ja kloknuo prvu karticu...Ima jos da nabijas staza i da jedes sarmice da bi mogao sa mnom ravnopravno da polemises...Heheheheheh...E Radosave,bas si neki smesan momcic...P.S.Kad sam te zvao na mob bio sam u NS-u pa rekoh da se vidimo...Nema veze,drugi put :: :: :: :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: :: :: http://www.sx-team.com/forum/ :: :: :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: :: :: zato sto se u 90 % karti sa vise memorije ugradjuju sporiji cipov,secam se jos moj matori 7950 gt je radio 1.4 ns gdd3 memorije dok je bilo modela sa manje i brze memorije na 1.3 ns koji su bili bolji pri skoro svim rezolucijama( uglavnom do 1600 x 1200 a ko normalan igra preko toga ? ) i a ti Milojko nisi popio svu pamet ovog sveta ako si kloknuo 2 karte tako da ne zajebavaj :: :: :: :: :: :: :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sve je to lepo jos samo kad bi ti znao zasto je karta sa manje memorije brza od one sa vecom... Lako je utvrditi da je brza ali treba znati koji je proces u pitanju i zbog cega je to tako...Hehehhehe...Moj Ognjenko,samo napadas ljude,pusti bre decka,karta je extra i u velikim rezolucijama sa full efektima dace bolje performanse od one sa manjom memroijom...Tu im je jedina prednost.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: :: :: :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.sx-team.com/forum/ :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Nema sta da mi verujes ili ne, oznake 6 gb memorije, ultra giga mega riba graficka, turbo ultra memory su za neupucene korisnike da bi ih lakse privukli jer se ne razumeju...kao sto si i sam rekao da se ne razumes previse.Precesljaj malo ovde po forumu i pogledaj koliko ima korisnika koji su sklapali konfiguraciju i dobijali savete koji imaju bilo koju karticu sa 1 gb memorije ( ne racunam crossfire, sli i ostali mumbo jumbo .) )...i sve to mozes lako proveriti pitajuci ove dobre ljude ovde ili jednostavno pretraziti po googlu gde ces se i sam uveriti, da su 1 gb modeli sporiji 5-15% u 95 %aplikacija i rezolucija od 512 modela :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ognjeni, mada mi je tesko da poverujem u to, sad je stvarno kasno.... Bitno je da radi kako treba. Sto se SmartDoctor-a tice, ne mogu nigde da povecam broj obrtaja, sve sem GPU temperature stoji `zamagljeno` tj. jednostavno ne moze da se podesava... Valjda ima veze sa nekim enhanced driver-om koji nisam instalirao... ??? Ne kapiram u potpunosti... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: - - - :: :: :: :: :: :: :: I was cured alright.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: Ma sisaj mi sisu :P :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: Opusteno momce,bez przenja molim...Izgoreces koliko si se primio...Ljudi dajte kofu vode da polijemo Ognjenog :: :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: http://www.sx-team.com/forum/ :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: Nije poenta ko skime moze da se poredi niti sam to zeleo da kazem, iskusniji si ti dosta sto se klokovanja tice i tu nema price, ali poenta je da nisi jedini koji nesto zna i da nema razloga da mi odmah prigovaras sta ti znas ovo, ono,2 zeca -3 zeca.Bio sam u Bg tad, drugi put Milojko :: :: :: :: :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: :: :: :: :: E moj Melvudine...Ti si verovatno jos vukao loncice po pesku kad sam ja kloknuo prvu karticu...Ima jos da nabijas staza i da jedes sarmice da bi mogao sa mnom ravnopravno da polemises...Heheheheheh...E Radosave,bas si neki smesan momcic...P.S.Kad sam te zvao na mob bio sam u NS-u pa rekoh da se vidimo...Nema veze,drugi put :: :: :: :: :: :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: :: :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.sx-team.com/forum/ :: :: :: :: :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: :: :: :: :: zato sto se u 90 % karti sa vise memorije ugradjuju sporiji cipov,secam se jos moj matori 7950 gt je radio 1.4 ns gdd3 memorije dok je bilo modela sa manje i brze memorije na 1.3 ns koji su bili bolji pri skoro svim rezolucijama( uglavnom do 1600 x 1200 a ko normalan igra preko toga ? ) i a ti Milojko nisi popio svu pamet ovog sveta ako si kloknuo 2 karte tako da ne zajebavaj :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sve je to lepo jos samo kad bi ti znao zasto je karta sa manje memorije brza od one sa vecom... Lako je utvrditi da je brza ali treba znati koji je proces u pitanju i zbog cega je to tako...Hehehhehe...Moj Ognjenko,samo napadas ljude,pusti bre decka,karta je extra i u velikim rezolucijama sa full efektima dace bolje performanse od one sa manjom memroijom...Tu im je jedina prednost.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: :: :: :: :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.sx-team.com/forum/ :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Nema sta da mi verujes ili ne, oznake 6 gb memorije, ultra giga mega riba graficka, turbo ultra memory su za neupucene korisnike da bi ih lakse privukli jer se ne razumeju...kao sto si i sam rekao da se ne razumes previse.Precesljaj malo ovde po forumu i pogledaj koliko ima korisnika koji su sklapali konfiguraciju i dobijali savete koji imaju bilo koju karticu sa 1 gb memorije ( ne racunam crossfire, sli i ostali mumbo jumbo .) )...i sve to mozes lako proveriti pitajuci ove dobre ljude ovde ili jednostavno pretraziti po googlu gde ces se i sam uveriti, da su 1 gb modeli sporiji 5-15% u 95 %aplikacija i rezolucija od 512 modela :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ognjeni, mada mi je tesko da poverujem u to, sad je stvarno kasno.... Bitno je da radi kako treba. Sto se SmartDoctor-a tice, ne mogu nigde da povecam broj obrtaja, sve sem GPU temperature stoji `zamagljeno` tj. jednostavno ne moze da se podesava... Valjda ima veze sa nekim enhanced driver-om koji nisam instalirao... ??? Ne kapiram u potpunosti... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: - - - :: :: :: :: :: :: :: :: I was cured alright.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Eh...nisi me impresionirao...Ipak cu se odluciti za Pamelu...Vise volim plavuse sa egzoticnim dudama Jbte..Odosmo u erotiku...Ognjeni otvaraj drugu temu u PC Berza Caffe...
1. Ne razumem se kao vi, i to sam odmah rekao. Da je suprotno, ne verujem da bih sedeo sada ovde na forumu muceci sebe i vas ovakvim temama. 2. Kartica je kupljena, da je vracam ne nameravam. 3. Ima li, dakle, potrebe da nesto petljam oko kartice ili ne? Optimalni savet.
Da ti skratim muke...NEMAS!Samo uradi ono sto je neophodno a to je da povecas broj obrtaja za vent u Rivi i to je to...Mozes da klokujes ako zelis i nemas vise nikakve mudrolije...Eto imas dve stvari...Uradi kako sam ti rekao i nelupaj glavu dzabe!
:: Dobro, ljudi, `ajde da sumiramo diskusiju... :: :: 1. Ne razumem se kao vi, i to sam odmah rekao. Da je suprotno, ne verujem da bih sedeo sada ovde na forumu muceci sebe i vas ovakvim temama :: 2. Kartica je kupljena, da je vracam ne nameravam :: 3. Ima li, dakle, potrebe da nesto petljam oko kartice ili ne? Optimalni savet :: :: :: - - - - :: I was cured alright.. :: ::
Posto vec imas ASUS karticu kao i ja i instaliran program ASUS SMART DOCTOR udji lepo u program, pojavice ti se mali plavi ekran, u donjem desnom uglu prozora izaberi SETTINGS zatim FAN CONTROL i zatim izaberi MANUAL MODE i sam podesi zeljenu vrednost obrtaja kulera na grafickoj. Mozas izabrati i SMART COOLING (kuler sam ubrzava po potrebi) ili AUTO FAN. Ja na ATI Asus HD3870 lepo drzim obrtaje kulera na samo 40% i pogodi sta? Na kartici je 35 stepeni, a pri igrama ubrzam kuler npr. na 60-70% i to hladi kao ludo, 100% ne stavljam jer je bucno a pri tom nema potrebe. Moja karta bez SMART DOCTOR-a radi na default setovanjima na oko 55 stepeni. U 3D marku je isla i oko 80C. Ali ovaj programcic je istinski spas. Kad poteram kuler preko 70% i nakon 3D marka je temperatura na kartici smejurija (oko 45C) cak i kad je klokujem bude slicno jer je hladnjak odlican, valjda je nVIDIA odradila i bolje posao po tom pitanju, ako ne bolje ono bar priblizno. Ne bitno, samo uradi kako sam ti rekao i UZIVAJ!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.