Imam AGP slot i nikad necu menjati plocu! Zasto? Da skrati pricu, trebam da menjam plocu, memoriju, graficku, pa eventualno jos po nesto oko toga, i to ce da me kosta kao ceo novi komp! E tako! Sto se tice mog pitanja: Imam GAINWARD GeForce 7600GT Golden Sample 256MB 128bit - Tip : GDDR3 Takt : 1500 MHz, GPU Takt : 560 MHz, ..... dakle, relativno dobra i fabricki poprilicno over-klokovana graficka, i sve mi je mnogo lepo radilo (cak i CRYSiS) ali sve do Assassins Creed, dada.... Sve moram na LOW da stavim da bi lepo islo, sto cini igricu po izgledu jako ruznom! Na koju AGP graficku da se upgrade-ujem, ne mogu da se odlucim izmedju: XFX NVIDIA GeForce 7900GS, 512MB GDDR3 256bit, AGP (model: PV-T71K-YDF3) XFX NVIDIA GeForce 7900GS, AGP 8x 256MB GDDR3 256bit (model: PV-T71K-UDF3) Club3D HD 3850 ATI 512MB AGP Edition (http://www.club3d.nl/index.php/products/graphics/item/320) kojeg nema kod nas vec neko vreme da se nadje... Predpostavljam ovu ATI ali moram da pitam zato sto sa NVIDIA-ac od SAMOG POCETKA njihovog postojanja! ATI ne poznajem uopste! A za XFX NIKOG ZIVOG ne znam ko ima niti imam POJMA kakvi su!
XFX su odlične grafičke kartice. Razlika između YDF3 i UDF3 je što `U` model ima 256 MD memorija na 1.32 GHz, a `Y` ima 512 na 1.2 GHz. Ja bi ipak uzeo model sa 512 MB, jer današnje igre proždiru VRAM. Čip obe kartice radi na 450 MHz.
ATI 3850 je brži i ima prednost u DirectX podršci, možda bi ga prestigo 7900 u nekoj starijoj igrici. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Ima par matorih igrica kojima nije baš jasan novi hardver. To je beznačajna razlika. Svakako da je bolje da uzme 3850, jer je on za AGP the best. A što se tiče navike na nVidia-u, moraćeš da pređeš preko toga. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
U tvom primeru definitivno je ATI najbrza..Samo sto ti imas od nVidie i 7950GT u AGP pa sad ne znam nisam pratio postoji li nesto jos jace...Izguglaj jos malo,mislim da ima u AGP i nesto od ovih G80.. chipset-ova!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
Dragi `pwner`, hvala ti na `konstruktivnom` i kratkom odgovoru ali tvoje misljenje definitivno nije na mestu, iz 2 krajnje ocita razloga! Prvi: nemas pojma koju konfiguraciju imam! (cim mi CRYSIS radi odlicno, mozda bi mogao prvo da probas da predpostavis sta imam, a ne odmah da s***s!) Drugi: od kad, majke ti, graficke imaju `System Requirements`????? Svakako da imaju neku baznu zahtevnost, ali to je toliko mizarno da cak i sami proizvodjaci nekad ne pomenu! Ti mora da si neki zesci ATI-jevac!!
SkyFire, ko je proizvodjac te 7950GT AGP graficke???? Koliko li i kosta....
Procitaj jos jednom sta je covek napisao. Uopste nije spominjao `requirements`, niti sta slicno.
Mozes ti ubosti ATI 3850 na koju god AGP plocu hoces i sa kojim god procesorom hoces i - radice. Samo, slabiji procesori nece iskoristiti mogucnosti kartice u potpunosti. Za nju bi minimum bio neki Athlon X2 4000+ ili Intel ekvivalent sa 2GB RAM-a. Mozda cak i nesto jace bi trebalo za punokrvni juris ATI 3850.
Jos jedan ATI-jevac, svaka cast! Ala`vas je mnooogoooo.....
Vidi, kao prvo nisam satanista, to je samo ``USER NAME``! Bez vredjanja molim!
Drugo, imam druze moj BataCele 3GB DDR400 Transcend JetRam memorije, kao i Intel Pentium 4 Northwood 800MHz 1MB 3.06GHz ORIGINAL BOX (platio sam ga STRAVICNO MNOGO pre 3/4 godine kada sam ga kupio) i MSI 875P Neo-FIS2R plocu (i nju sam platio bio MNOGO)! Ako na ovakvoj masini nece da radi ta ATI 3850 kako valja, onda je vala za djubre, ne za komp! Sta oni iz ATI misle da jedan AGP-ovac moze da ima od masine, kada je ogranicen do bola jer je sve uveliko preslo kako na PCI-E slot, tako i na DDR2 1066MHz (u svetu vec DDR3) i razne druge socket-e za DUAL/QUAD-CORE CPU-e! Jako ruzno od ATI da napravi (da kazemo, jer jos uvek nisam dobio potvrdu ni od koga) `STRASNU` graficku za AGP slot a pritom trazi da imas 2xSTRASNU masinu, sto je NEIZVODLJIVO zbog gore pomenutih ogranicenja jedne starije AGP ploce...!
Bio mi je neobican tvoj nadimak, ali - nikom nista.
Inace, tvoj CPU je nekada bio veoma dobar, ali je ipak u rangu Athlon 3000/3200 procesora. Sto bi znacilo, uz njega ima smisla staviti 7900GS, ali bi 3850 bila klasican `overkill` zbog uskog grla na procesoru.
P.S. Procitaj jos jednom svoj nadimak: Hell Master (gospodar pakla) je - satana, djavo.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.