Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Kuler od grafike i fan speed controler!!!
STRANA 1 OD 1
urosk Kuler od grafike i fan speed controler!!! 13.05.2008. 17:02 T9794

status: user
broj poruka: 462
Nedavno sam postavio temu o doticnoj grafici, gigabyte 8800gt, i njenom feleru koji je zakucao kuler na 100% obrtaja i nikako ne moze da se obori preko rive i bilo kg programa, pa je jedino resenje bilo da se kupi neki fan speed controler! Sto sam ja naravno uradio, i sad jedini problem je sto na svim tim potenciometrima sto mogu da se kupi kablovi su svi 3-pinski a moj kabl sto ide iz kulera(zalman) na grafickoj je 2-pinski!!! Da li mogu da ovaj dvopinski utaknem u tropiski i kako, i da li je to bezbedno?!! CUo sam da moze, pa bih zeleo da mi neko objasni kako, sve samo da utisam ovaj glupi kuler cuje se kao avion!!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 13.05.2008. 17:15 #54294

broj poruka: 12057

Što jednostavno ne presećeš žicu od napajanja ventilatora i staviš potenciometar između samog ventilatora na kartici i konektora za napajanje ?

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

SkyFire Re: Kuler od grafike i fan speed controler!!! 13.05.2008. 17:16 #54295

broj poruka: 18472
Brate pa Flash-uj bios karte sa drugacijim parametrima i to to je to...Stavis kad je u 3D-u na nekih 80% za ove tople dane a u 2D-u stavis 35-45% i to ti je to!

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

http://www.sx-team.com/forum/

:: Nedavno sam postavio temu o doticnoj grafici, gigabyte 8800gt, i njenom feleru koji je zakucao kuler na 100% obrtaja i nikako ne moze da se obori preko rive i bilo kg programa, pa je jedino resenje bilo da se kupi neki fan speed controler! Sto sam ja naravno uradio, i sad jedini problem je sto na svim tim potenciometrima sto mogu da se kupi kablovi su svi 3-pinski a moj kabl sto ide iz kulera(zalman) na grafickoj je 2-pinski!!! Da li mogu da ovaj dvopinski utaknem u tropiski i kako, i da li je to bezbedno?!! CUo sam da moze, pa bih zeleo da mi neko objasni kako, sve samo da utisam ovaj glupi kuler cuje se kao avion!!!
::
Equinoxe @SkyFire 13.05.2008. 17:23 #54296

broj poruka: 12057

Čovek bi očigledno da ima full kontrolu. Al bila žurka, u preglasan je - flash, u nije, flash.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

urosk Kako da flesjujem? 13.05.2008. 17:46 #54303

broj poruka: 462
Rado bih flesovao samo neznam kako, ako neko moze jednostavno i prakticnoda mi objasni bio bih mu zahvalan!

Ako presecem kab koji ide iz kulere na grafici automacki gubim garanciju! A to nebih da radim jer nikad se ne zna!! A zasto bih to radio ako mogu da ka utaknem u potenciometar, samo da radi na bilo kojem obrtaju ali manjem naravno!!!

SkyFire Re: Kako da flesjujem? 13.05.2008. 20:32 #54316

broj poruka: 18472
Upravo sam postavio temu na vrhu a evo ti i link:

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=9800&forid=12&katid=2

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

http://www.sx-team.com/forum/

:: Rado bih flesovao samo neznam kako, ako neko moze jednostavno i prakticnoda mi objasni bio bih mu zahvalan!
:: Ako presecem kab koji ide iz kulere na grafici automacki gubim garanciju! A to nebih da radim jer nikad se ne zna!! A zasto bih to radio ako mogu da ka utaknem u potenciometar, samo da radi na bilo kojem obrtaju ali manjem naravno!!
OCz re 13.05.2008. 21:01 #54322

broj poruka: 2900
A da li ce moci da se kuler vrti na odredjeni RPM ?
Posto 2pin nema PWM, mozes da ga namestas samo preko toga koliko mu volti dajes, ja sam kod mene stavio na fan kontroler koji ima 5v i 12v i tako stavim kako kad hocu, tipa 5v na desktopu a 12v u igrama.
Ne znam da li bi flash pomogao..
Sta imas Zalman VF700 ?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs