Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problem zvuk
STRANA 1 OD 1
nenad888 Problem zvuk 12.05.2008. 09:53 T9766

status: user
broj poruka: 306
Uzeo sam skoro neku polovnu Tv karticu Msi sve super radi ali nema zvuk,sta moze da bude
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Vecina jeftinih 12.05.2008. 10:53 #54146

broj poruka: 5710
kartica nam podrsku za prenos zvuka kroz PCI magistralu vec je potrebno izlaz na karti spojiti kablicem za ulazom na zvucnoj: ili onim `analog` (3/4 pin) kojim se spajaju CD/DVD sa zvucnom ili postoji posebni 3.5mm jack koji ide od TV-FM out do Line-In ulaza u zvucnu

- A N G E L -

nenad888 re 12.05.2008. 11:13 #54149

Nema audio izlaz na kartici

msi tvanywhere plus
XXXL Re: re 12.05.2008. 12:52 #54154

broj poruka: 537
Procitaj pazljivo post od MACHINE-a. Covek ti kaze da se na samoj STAMPI odnosno na delu kartice koji se nalazi u kucistu (a ne na delu kartice koji ti vidis kada pogledas kuciste kompjutera odpozadi) nalazi audio izlaz koji treba da povezes sa audio ulazom na tvojoj zvucnoj kartici (takodje unutar kucista). Dakle, kada otvoris kuciste, na samoj TV kartici ces imati mali audio izlaz koji moze biti bele ili crne boje (laicki receno). Taj audio izlaz treba posebnim kablicem da spojis a audio ulazom na tvojoj zvucnoj kartici (bilo da je integrisana ili zasebna, u svakom slucaju ce imati neki slobodan ulaz). Valjda sam ti malo pojasnio. Ako nisam, obrati se nekom lokalnom servisu za pomoc .)

::
:: Nema audio izlaz na kartici
:: msi tvanywhere plu
Equinoxe Re: 12.05.2008. 13:36 #54157

broj poruka: 12057

Jesi omogućio u mixeru zvučne kartice (upalio) ulaz na koji si kablić spojio sa njom ? Da nije muted ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

nenad888 Re: Re: re 12.05.2008. 15:22 #54163

Znam ja sta je machine rekao ali ti izgleda nisi procitao moj post kad sam rekao da nema audio izlaz,evo sad cu opsirnije nema ni pozadi ni na samoj kartici,

:: Procitaj pazljivo post od MACHINE-a. Covek ti kaze da se na samoj STAMPI odnosno na delu kartice koji se nalazi u kucistu (a ne na delu kartice koji ti vidis kada pogledas kuciste kompjutera odpozadi) nalazi audio izlaz koji treba da povezes sa audio ulazom na tvojoj zvucnoj kartici (takodje unutar kucista). Dakle, kada otvoris kuciste, na samoj TV kartici ces imati mali audio izlaz koji moze biti bele ili crne boje (laicki receno). Taj audio izlaz treba posebnim kablicem da spojis a audio ulazom na tvojoj zvucnoj kartici (bilo da je integrisana ili zasebna, u svakom slucaju ce imati neki slobodan ulaz). Valjda sam ti malo pojasnio. Ako nisam, obrati se nekom lokalnom servisu za pomoc .
:: ::
:: :: Nema audio izlaz na kartici
:: :: msi tvanywhere plu
nenad888 Re: Re: 12.05.2008. 15:23 #54164

Nije muted sve sam pogledao,da li bi reinstalacija pomogla ili da skinem novije drajvere?

:: Jesi omogućio u mixeru zvučne kartice (upalio) ulaz na koji si kablić spojio sa njom ? Da nije muted
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Equinoxe Re: 12.05.2008. 15:26 #54165

broj poruka: 12057

Ako si siguran da si sve softverski i hardverski odradio, a novi drajveri ne pomognu, nosi karticu na drugi komp i probaj. Nije isključeno da je rikno zvuk na samoj kartici.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

MACHINE evo sta kazu specifikacije sa ITs**t 12.05.2008. 15:34 #54168

broj poruka: 5710
Da, kartica ipak podrzava zvuk preko PCI. Probaj promeniti slot i drivere kao i soft (ChrisTV) i pazljivo predefinisati parametre koji se ticu izvora zvuka. Ako nece vrlo je verovatno poluispravna...nista novo od MSI.

P.S. Imas li zvuk sa FM-a i orginal aplikacije? Ako imas onda on radi

- A N G E L -

nenad888 re 12.05.2008. 16:57 #54172

Nema zvuka ni fm ni tv
Kad skinem nove drajvere probacu da preinstaliram i da promenim slot pa javljam sta je bilo,hvala na odgovorima
XXXL Re: Re: Re: re 12.05.2008. 20:45 #54196

broj poruka: 537
Pa nisam ti ja kriv sto nemas audio izlaz :) :)

:: Znam ja sta je machine rekao ali ti izgleda nisi procitao moj post kad sam rekao da nema audio izlaz,evo sad cu opsirnije nema ni pozadi ni na samoj kartici
:: :: Procitaj pazljivo post od MACHINE-a. Covek ti kaze da se na samoj STAMPI odnosno na delu kartice koji se nalazi u kucistu (a ne na delu kartice koji ti vidis kada pogledas kuciste kompjutera odpozadi) nalazi audio izlaz koji treba da povezes sa audio ulazom na tvojoj zvucnoj kartici (takodje unutar kucista). Dakle, kada otvoris kuciste, na samoj TV kartici ces imati mali audio izlaz koji moze biti bele ili crne boje (laicki receno). Taj audio izlaz treba posebnim kablicem da spojis a audio ulazom na tvojoj zvucnoj kartici (bilo da je integrisana ili zasebna, u svakom slucaju ce imati neki slobodan ulaz). Valjda sam ti malo pojasnio. Ako nisam, obrati se nekom lokalnom servisu za pomoc .
:: :: ::
:: :: :: Nema audio izlaz na kartici
:: :: :: msi tvanywhere plu
Pisko TV anywhere 12.05.2008. 21:03 #54203

broj poruka: 6650
Eto, ja mislio da čovek ne ume da prepozna TAD audio izlaz kartice i da ga spoji `audio` kablićem kojim su nekad spajani cd-rom-ovi sa tad ulazom zvučne kartice... kad ono međutim. I još to da uključi u MIXER-u.
Sad sam provalio da tv anywhere znači otprilike, ima ga ko` kravlje balege na putu.
Taj će škart da maltretira korisnike još godinama. Kratica koja je redovno bila zadnja na svim testovima, najgore recenzije, bljak komentari korsnika, a, ima je ko` kravlje balege i prodala se. Izem ti tržište.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

nenad888 re 12.05.2008. 22:44 #54223

Bacicu je majke mi,preinstalirao sam nove drajver i dobio zvuk,slika odlicna ali sad mi ne radi teletext a radio je, u pitanju je neki philips ,sda da radim?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs