bi uporedjivao te dve karte. naravno da je 9600gt bolja. npr. da si uporedio 8800GTS 512 (G92) pa da kazemo da je bolja od 9600 al u ovom slucaju nije. pozdrav ___________________________________________________________________ It takes a non-poisoned creature to defeat and destroy a monster, that has grown and spawned a darkness, a darkness we can not tolerate.
Gde si to cuo ? Lepo uzme Asusa 8800 gs TOP koji je em jeftiniji em brzi i od 3870 ...bez obzira na memorijsku magistralu i manje memorije, toliko puta sam pricao o ovoj karti VS 9600 /3870 da me mrzi da se ponavljam kao sto vas mrzi da UPOTREBITE search malo....
Ajd uzdravlje :)
:: bi uporedjivao te dve karte. naravno da je 9600gt bolja. npr. da si uporedio 8800GTS 512 (G92) pa da kazemo da je bolja od 9600 al u ovom slucaju nije. pozdra :: __________________________________________________________________ :: It takes a non-poisoned creature to defeat and destroy a monster, :: that has grown and spawned a darkness, :: a darkness we can not tolerate :: ::
8800GS je ustvari 9600GSO 9600GT je jaci od 8800GS tj 9600GSO-a. A taj 8800GS TOP je samo nasviran sa clock-ovima ? onda 9600GT je opet bolji izbor. I cekaj...kakav bre 3870 sad ? A i koliko vidim cene ovde, 9600GT je jeftiniji par eura, a 3870 nije skuplji ( od 8800GS TOP ), mozda je bio nekada.
Ko te pita da li je nasviran ili ne kada dobijes za manje para brzi proizvod ?? 99 % korisnika nema blage veze sa klokovanjem niti ce klokovati.
:: 8800GS je ustvari 9600GS :: 9600GT je jaci od 8800GS tj 9600GSO-a :: A taj 8800GS TOP je samo nasviran sa clock-ovima ? onda 9600GT je opet bolji izbor :: I cekaj...kakav bre 3870 sad :: A i koliko vidim cene ovde, 9600GT je jeftiniji par eura, a 3870 nije skuplji, mozda je bio nekada.
Nije manje para! Sad sam pogledao cene 9600gt se moze naci za manje od 120e, a 8800gs TOP nema ispod 130e,kao ni 3870! Jel postoji neki test koji pokazuje da je 8800gs brzi od 3870?
:: :: :: Nije manje para! Sad sam pogledao cene 9600gt se moze naci za manje od 120e, a 8800gs TOP nema ispod 130e,kao ni 3870! Jel postoji neki test koji pokazuje da je 8800gs brzi od 3870 ::
Test koji si naveo nije test vec reklama za proizvodjace tih kartata to jes njihove uvoznike. Iz tog testa ne moze nikakav zakljucak da se izvede ali zato moze da se nauci dosta toga o cipovima koji se koriste na pojedinim modelima karata i o samoj arhitekturi 8xxx serije karata ako to nekog uopste interesuje. Zakljuci autora teksta su naklonjeni onima koji su platili taj test a ne korisnicima koji planiraju kupovini. Bilo bi dobro da se manete testova na komercijalnim saitovima kao sto je benchmark i njemu slicni, zato sto su komercijalni i zato sto su placeni testovi a ako su placeni znaci da nisu realni. Ne brojano puta sam video tabelu sa rezultatima u kojoj je sam karta dala los rezultat a na kraju komentar autora je pozitivan pri cemu los rezultat pravada nekim banalnim razlogom, mislim besmisleno ali tako je to u nasem kapitalistickom drustvu
Sto se overkloka tice i toga da 99%korisnika ne klokuje karte, moje skromno iskustvo sa hardverom ne ide u prilog toj tvojoj tvrdnji. U zadnjih 2-3godine same karte se prodaju sa pratecim softverom za oc, tako da vecina korisnik da ne kazem svi od reda u zadnjih 12meseci je makara kod mene pitalo i interesovalo se za potencijal karti sto se tice overkloka, mislim na karta u cenovnom rangu od 120e pa navise. 9600gt je apsolutni sampion u tom segmentu sa klokovima od 780/1100mhz a u nekim slucajevima i 830/1100 pri cemu je u nekim igram brza cak i od 8800gt na kloku 700/1100 sto je inace za 8800gt/gs neki realni maksimum.
Realne performanse ove karte barem jednim delom mogu se videti na ovom forum, momak koji je okacio rezultate inace radi kao novinar u digitalu a karta koju je testirao je malo bolji primerak. Svako ko ima 8800gt moze da uporedi ove rezultate sa njegovim i da vidi da sam bio upravu, razlike skoro i da nema u odnosu na 8800gt.
Test koji sam naveo nije i ne treba da bude referentan nego samo kao primer, ima ih toliko drugih koji se mogu naci na internetu sto se tice toga ...ALI ...posle ovih vasih postova, pregledao sam cene i video sam da malog pada cena 9600 GT karti dok je 8800 GS TOP ostao na istom ( sad su iste cene 126e i 9600 GT i 8800 GS TOP )...ali i pored toga bih opet izabrao 8800 GS ...A sto se tice klokovanja upravu si sto se tice toga da se karte sve vise i vise prodaju sa SW za klokovanje ali to nije ni bila moja poenta....Verujem ja da se tebi dosta njih obraca sa savetima i zeljama za klokovanjem ali i moras priznati da ti ljudi koji se nalaze u tvom okruzenju kao i 99 % pcberze ne spada bas u prosecne korisnike koji ne znaju ni da speluju OC-nje a ne da se bave time
:: @Ognjen :: :: Test koji si naveo nije test vec reklama za proizvodjace tih kartata to jes njihove uvoznike. Iz tog testa ne moze nikakav zakljucak da se izvede ali zato moze da se nauci dosta toga o cipovima koji se koriste na pojedinim modelima karata i o samoj arhitekturi 8xxx serije karata ako to nekog uopste interesuje. Zakljuci autora teksta su naklonjeni onima koji su platili taj test a ne korisnicima koji planiraju kupovini. Bilo bi dobro da se manete testova na komercijalnim saitovima kao sto je benchmark i njemu slicni, zato sto su komercijalni i zato sto su placeni testovi a ako su placeni znaci da nisu realni. Ne brojano puta sam video tabelu sa rezultatima u kojoj je sam karta dala los rezultat a na kraju komentar autora je pozitivan pri cemu los rezultat pravada nekim banalnim razlogom, mislim besmisleno ali tako je to u nasem kapitalistickom drustvu :: :: Sto se overkloka tice i toga da 99%korisnika ne klokuje karte, moje skromno iskustvo sa hardverom ne ide u prilog toj tvojoj tvrdnji. U zadnjih 2-3godine same karte se prodaju sa pratecim softverom za oc, tako da vecina korisnik da ne kazem svi od reda u zadnjih 12meseci je makara kod mene pitalo i interesovalo se za potencijal karti sto se tice overkloka, mislim na karta u cenovnom rangu od 120e pa navise. 9600gt je apsolutni sampion u tom segmentu sa klokovima od 780/1100mhz a u nekim slucajevima i 830/1100 pri cemu je u nekim igram brza cak i od 8800gt na kloku 700/1100 sto je inace za 8800gt/gs neki realni maksimum :: :: Realne performanse ove karte barem jednim delom mogu se videti na ovom forum, momak koji je okacio rezultate inace radi kao novinar u digitalu a karta koju je testirao je malo bolji primerak. Svako ko ima 8800gt moze da uporedi ove rezultate sa njegovim i da vidi da sam bio upravu, razlike skoro i da nema u odnosu na 8800gt :: :: http://www.sx-team.com/forum/index.php?showtopic=94 ::
U pravu si Ognjene,ja recimo kao primer nemam pojma sta znaci overkolok i kako se sa tim bavi i to nisam nikada u zivotu radio i zato cu da krenem kod Zajebanog na casove da se malo edukujem
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: Test koji sam naveo nije i ne treba da bude referentan nego samo kao primer, ima ih toliko drugih koji se mogu naci na internetu sto se tice toga ...ALI ...posle ovih vasih postova, pregledao sam cene i video sam da malog pada cena 9600 GT karti dok je 8800 GS TOP ostao na istom ( sad su iste cene 126e i 9600 GT i 8800 GS TOP )...ali i pored toga bih opet izabrao 8800 GS ...A sto se tice klokovanja upravu si sto se tice toga da se karte sve vise i vise prodaju sa SW za klokovanje ali to nije ni bila moja poenta....Verujem ja da se tebi dosta njih obraca sa savetima i zeljama za klokovanjem ali i moras priznati da ti ljudi koji se nalaze u tvom okruzenju kao i 99 % pcberze ne spada bas u prosecne korisnike koji ne znaju ni da speluju OC-nje a ne da se bave time :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: @Ognjen :: :: :: :: Test koji si naveo nije test vec reklama za proizvodjace tih kartata to jes njihove uvoznike. Iz tog testa ne moze nikakav zakljucak da se izvede ali zato moze da se nauci dosta toga o cipovima koji se koriste na pojedinim modelima karata i o samoj arhitekturi 8xxx serije karata ako to nekog uopste interesuje. Zakljuci autora teksta su naklonjeni onima koji su platili taj test a ne korisnicima koji planiraju kupovini. Bilo bi dobro da se manete testova na komercijalnim saitovima kao sto je benchmark i njemu slicni, zato sto su komercijalni i zato sto su placeni testovi a ako su placeni znaci da nisu realni. Ne brojano puta sam video tabelu sa rezultatima u kojoj je sam karta dala los rezultat a na kraju komentar autora je pozitivan pri cemu los rezultat pravada nekim banalnim razlogom, mislim besmisleno ali tako je to u nasem kapitalistickom drustvu :: :: :: :: Sto se overkloka tice i toga da 99%korisnika ne klokuje karte, moje skromno iskustvo sa hardverom ne ide u prilog toj tvojoj tvrdnji. U zadnjih 2-3godine same karte se prodaju sa pratecim softverom za oc, tako da vecina korisnik da ne kazem svi od reda u zadnjih 12meseci je makara kod mene pitalo i interesovalo se za potencijal karti sto se tice overkloka, mislim na karta u cenovnom rangu od 120e pa navise. 9600gt je apsolutni sampion u tom segmentu sa klokovima od 780/1100mhz a u nekim slucajevima i 830/1100 pri cemu je u nekim igram brza cak i od 8800gt na kloku 700/1100 sto je inace za 8800gt/gs neki realni maksimum :: :: :: :: Realne performanse ove karte barem jednim delom mogu se videti na ovom forum, momak koji je okacio rezultate inace radi kao novinar u digitalu a karta koju je testirao je malo bolji primerak. Svako ko ima 8800gt moze da uporedi ove rezultate sa njegovim i da vidi da sam bio upravu, razlike skoro i da nema u odnosu na 8800gt :: :: :: :: http://www.sx-team.com/forum/index.php?showtopic=94 :: ::
Hvala ljudi, biće izgleda 9600GT. Ognjeni, koristio sam search `9600gt 8800gs` ništa nije izašlo, a pretpostavljao sam da je već bilo diskusije na ovu temu. Mada nije šteta, vidi kako se ljudi lepo raspale, pa konstruktivne diskusije (nije ironično)... Karta nije za mene ali biće što kaže SkyFire `overkolok-a``.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.