Secam se jos 1997. da sam uzeo prvi nvidia 3D graficki akselerator - Riva 128, i tada jos je Diamond bio poprilicno zastupljen sto se tice nVidi-e i ostalih karti. Primetio sam u zadnjih 10 godina da se polako povukao sa naseg trzista, dok vidim da je u Americi i nekim delovima Evrope jos uvek zastupljen. Sta se desilo?
Uvek skup pa su nasi prestali da ga uvoze jer se kartice vise ne prave ko nekada, tj sad su sve manje vise iste brzine (do 5-10%) pa razlika u brzini ne moze da opravda razliku u ceni koja je kod Diamond-a bila i do 50%.
A sto se aktivnosti firme tice bas skoro su se oglasavali kako ce da izbace neke nove modele za PC.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: Secam se jos 1997. da sam uzeo prvi nvidia 3D graficki akselerator - Riva 128, i tada jos je Diamond bio poprilicno zastupljen sto se tice nVidi-e i ostalih karti. Primetio sam u zadnjih 10 godina da se polako povukao sa naseg trzista, dok vidim da je u Americi i nekim delovima Evrope jos uvek zastupljen. :: Sta se desilo?
I dan danas koristim njihov modem (placen 150DEM u List Kompjuteru nekada davno) Diamond SupraMax 56K i radi savrseno, nikada ne puca veza a pola radnog veka je proveo na analognoj pa onda na digitalnoj pa na kraju i na PCM-u ali na svakoj se pokazao odlicno, Rockwel hardwerski. A za nekoliko starijih modela grafickih samo reci hvale ali one su davno zastarele i zamenjene su ali bi verovatno i danas radile posle toliko godina. Steta je sto ih kod nas vise nema ali verovatno je to roba na kojoj bi zarada bila manja zbog tezih uslova za nabavljanje pa niko ne zeli da izgubi svoju zaradu.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.