Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
R 2600XT nekompatibilan sa Lucent Winmodemom?
STRANA 1 OD 1
Dragg R 2600XT nekompatibilan sa Lucent Winmodemom? 03.05.2008. 22:36 T9618

status: user
broj poruka: 2270
Znači, Lucent savršeno radi na Biostar Gf7050-M2 ploči sa njenom integrušom. Kad sam nabo Sapphire 2600XT, više neće da se konektuje na 52-53k već na 31, 36, 44. Protok je bedan kad se priključi na više od 33k, a ispod je solidan. Čim izvadim Radeona i uključim integrušu, sve se sredi i vrati na staro. Probao sam i na čist windows bez ATI drajvera (2600 radi kao VGA compatibile) i ista stvar, znači nije do softvera. Device manager tvrdi da nema nikakvih konflikata. Stavio sam modem i u drugi PCI slot (imam samo 2) i tamo je još gore - ne uspeva da pređe stadijum Verifying user name... Ponestaje mi ideja, svaka sugestija je dobrodošla. Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 03.05.2008. 22:46 #53243

broj poruka: 12057

Promeni rucno u BIOS-u IRQ adresu modema, odnosno dodeli ručno PCI slotu u koji je uboden modem.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

MaliAbner IRQ 03.05.2008. 23:36 #53249

broj poruka: 7769
Na starim plocama su se vecito klali AGP slot i peti PCI.
Modem nikad nije mogao da bude zaboden u peti slot i normalno radi, nakom male setnje modema nasao sam mu odlicno mesto u trecem PCI slotu i tada vise nije bilo nikakvih problema. Pre toga sam probao rucno dodeljivanje IRQ adresa ali nije pomoglo.
Modem je takodje bio Lucent (Ageree) Win Modem.
Najvece zlo koje je radilo na beogradskim centralama, ne mislim na Lucent nego na Win modem. Ali kada je radio bilo je dobro secam se da je down za modeme bio savrsen 5.7-5.9 kb/s.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Dragg re 04.05.2008. 00:11 #53251

Neće da može u BIOSu. Pobrojani su IRQevi i imam dve opcije da ih stavim na PCI ili reserved. Ne mogu da ih dodelim posebnom slotu. Svi su već bili na PCI, ako neki stavim na reserved ništa se ne menja. Da li mogu u windowsu nekako da promenim (resources za modem u device manageru su na automatic i to ne može da menja - sivkaste je boje).

Saske ... 04.05.2008. 00:16 #53252

broj poruka: 1117
a stvarno sto kaze MaliAbner...jesi li ti probao da ubodes taj modem u neki drugi slot...i meni se desavalo da modem u pojedinim slotovima nece da saradjuje...

Overclocking is the way of life!!!

Dragg Eh Saske 04.05.2008. 00:23 #53254

napisah gore - imam dva PCI slota, u drugom je još gore. Mislim da ću probati neki drugi modem. Toliko su jeftini da ne vredi tolike frke. Hvala svima.

Saske ... 04.05.2008. 00:53 #53255

broj poruka: 1117
ja mislim da ti treba da predjes na neki ADSL ili bilo sta slicno...kad sam se otarasio tok njesra preporodio sam se...ti se konektujes na 33kb, a ja dok sam se patio s time bilo je 14.4kb, odnosno tako je pisalo, a brzina nikad nije presla 1KB/s...

Overclocking is the way of life!!!

Dragg re 04.05.2008. 10:47 #53271

Naravno ADSL, al ne sad jer bi završio fax nikad. A dotle će i Telekom valjda da pojeftini uslugu... Ovaj lucent mi je baš dobro obavljao osnovne poslove. Sad sam mu skucao AT komandu da ga ograničim na 36k dok ga ne promenim.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60401. Broj poslatih odgovora: 647497.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs