Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Da li je za uzbunu...???
STRANA 1 OD 1
banenko Da li je za uzbunu...??? 02.05.2008. 23:27 T9606

status: user
broj poruka: 2
Temperatura ASUS AGP N 7600gs /HTD/256 je GPU - 68 pri stand-by režimu rada.
Da li je to ok...? U okviru kojih vrednosti se smatra temperatura rada pomenute gr.karte? Hvala u napred i pozdrav...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sirGiles Da li je za uzbunu...??? 03.05.2008. 00:12 #53168

broj poruka: 89

Koliko je za uzbunu ne znam, ali je temperatura prevelika. Ja imam Gainward 7900GS, koji je prosle godine na 40 i kusur stepeni (32 u sobi), pod punim opterecenjem (Gothic 3),dostizao 69 stepeni. U normalnim uslovima rada, bez ``naprezanja`` ne prelazi 49. Iako u kucistu imam 7 ventilatora + 1 poveci na napajanju, nema teorije da su u stanju da snize temperaturu GPU-a za skoro 20 stepeni.
U svakom slucaju... reklamacija.

P.S. Mozda bi ti bilo najbolje da odneses ceo komp u firmu u kojoj si kupio graicku, pa da ga testiraju sa drugim primerkom iste ili drugim modelom graficke karte. Kako god, oni ce najlakse utvrditi da li je problem do graficke ili nekog drugog dela, recimo ploce ili napajanja.

csoszop Da li je za uzbunu...??? 03.05.2008. 00:45 #53171

broj poruka: 183
Jel to sillent kartica?
- U firmi gde radim na jednom od racunara imamo tu karticu ali u PCI-E verziji.Isto je Asusova i u sillent verziji. Temperatura u normalnom rezimu mu je oko 60-65 stepeni.
Kolega u slobodno vreme kada przi igrice na tom racunaru temp.ode i na 85-90 stepeni.
Ako je sillent verzija onda je to oko normale.Ipak ne bi skodilo da na rebra od hladnjaka prisrafis jednu osmicu.

ssinger Isti slucaj 03.05.2008. 19:06 #53214

broj poruka: 161
I ja imam isti slucaj, ali sa Asus-ovom EN7300GT Silent. Meni je temperatura GPU-a od 65-72 stepena u stand-by rezimu. Pre toga sam imao Gainward Bliss7300GT i bila je slicna temperatura. Mada ja koristim Vistu pa je temperatura GPU za par stepeni veca u mom slucaju, posto je Vista puna efekata koji zahtevaju vece iskoriscenje grafickih resursa. Izgleda da je to tipicna temp. silent kartica iz ove serije.
Singer

csoszop RE 03.05.2008. 19:29 #53216

- Jeste to nije nista nenormalno za silent kartice.Oni uglavnom svi rade na takvim temperaturamo i bez problema guraju.Najveca temp.ove kartice je bila cini mi se 96 stepeni ( drugar je igrao MOH - Airbourne) i radio je ok.
Mada opet naglasavam ne skodi im jedna osmica.To taman stane na onaj deo alumunijumskog kulera koji se krivi prema nazad.Narocito u narednom periodu kada dolaze vrucine.

Lightning Moze i ovako... 04.05.2008. 08:42 #53266

broj poruka: 25

Imas kuler koji se postavlja u slot ispod graficke(ako je slobodan),radi na principu usisavanja toplote sa graficke i izbacuje je napolje. Mozda je bolje resenje od obicnog kulera. Cena je negde oko 500-600 dinara i radi posao.

Lightning Ispravka... 04.05.2008. 08:52 #53267

broj poruka: 25
Sada sam video sta sam napisao.. Kuler stoji na mestu slota ispod graficke,ne bode se u plocu vec ima klasicno napajanje sa ploce ili napajanja.
P.S.
Ko zuri taj i gresi...

csoszop RE 04.05.2008. 12:25 #53273

- Da ,to je nesto poput ovog>
http://www.titan-cd.com/eng/system/005.htm

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs