sto to, samo duplo brže Ako imate dve Creative Voodoo 2 kartice, možete uraditi jako interesantnu stvar. Naime, na Voodoo 2 kartici postoji i 34-pinski SLI (Scan Line Interleave) konektor, a u paketu se isporučuje i simetrični trakasti kabl za povezivanje kartica.....
Kako je Unreal Tournament izgledao sa Voodoo 2 karticom......, pa kad se setim prvog Unreal-a koji je morao da se budzi za Direct3D i OpenGl, pa onda bilo [ta sa 3dfx glide podrshkom... steta sto je prso 3dfx, bilo bi mnogo interesantnije na trzistu graf. akceleratora. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Sve to treba gledati iz druge perspektive, naime do tada su bile igrice uglavnom u VGA rezoluciji 640x480, 256boja. Kada se pojavio Voodoo sa svojim cipovima Voodoo1 (dodatna kartica koja je imala samo 3D a klasicna kartica je sluzila za 2D), Voodoo2 full 3d akcelerator sa mogucnoscu SLI veze, pa Voodoo3 2000, 3000, 3500 sa ugradjenim tjunerom. I ja jos uvek cuvam jednu Voodoo3 3000 sa 16MB koja je kostala oko 350DEM i bila je nesto ekstra u to vreme. Inace tada je 3DFx svoje kartice pravio u fabrici u Meksiku i sve su bile uradjene ekstra i verovatno je samo neki mali procenat pocrkao do sada, uglavnom su van upotrebe jer su prevazidjene. Kvalitet 2D prikaza je u to vreme bio ekstra i ako ne gresim Voodoo3 3000 je bila jedna od prvih kartica sa TV izlazom, mislim da je to i jedna od razlika izmedju modela 2000 i 3000. Sada su te kartice jako smesne u pogledu svega i preko oglasa se mogu naci za 300 dinara ali ako je nekome bitna kartica za neki ozbiljniji rad tipa testiranje ispravnosti neke ploce i tako nesto ili sklapanje neke masine za nesto specificno (dekodiranje telefona, za programiranje cipova ili sta ti ja vec znam) ta kartica i dan danas moze lepo da posluzi zahvaljujuci kvalitetnoj izradi. Danasnje kartice previse cesto crkavaju i veoma cesto su top modeli sa cenom par stotina evra na reklamacijama sto je nekada bilo nezamislivo.
`postavlja se pitanje da li opravdava četvorocifrenu cenu` stvarno je bila top kartica, kako li ce smesno izgledati ove sad dvo-gpu kartice za 10god? (9800x2 stoji pored kante i nikom netreba)
Ima li neko ideju kako ce izgledati komponente za 10god?
pa meni se cini da cemo za 10 ili vise godina svi furati samo mobilne telefone, tj. uredjaje tolikih dimenzija koji ce posedovati ono sto sad ima desktop od par hiljada evra. Naravno jedni problem ostaju periferije ukljucujuci i monitor. Doduse monitor se moze resiti mikro projektorom ugradjenim u doticni uredjaj ali tastatura... elem, mnogo me vise zanima kako ce to sljakati po pitanju energetike. koliko ce struje da vuce, kolika ce mu biti autonomija i koliko ce to da se greje. Mislim da ce to biti ono sto ce se u buducnosti nazivati `performansama` a ne brzina procesora, memare itd.
Cak i pored HD3870 jos uvek imam Voodoo 2 12MB u racunaru. Dok sam imao NF3 i cetiri PCI slota imao sam u racunaru dve Voodoo 2 kartice od 12MB vezane u SLI. Prelaskom na NF570 skratili me dushmani na tri PCI slota pa sam jednu morao da poklonim drugaru.
P.S. Dokle god bude PCI slotova ova kartica ce imati mesta u mom racunaru. :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.