Posto sumnjam na grafiku, a opet ne mora da znaci, mozda su samo driveri u pitanju (169.35) resio sam da se konsultujem sa vama :-) Grafika Asus 8800gts 512 top Vista SP1 32-bitna Desilo mi se u Assassin`s Creed-u i Crysis-u da zakuca,pobrljavi sliku (crtice raznih boja po ekranu) i baci mi monitor na stand-by. Ja uspem komp na stand-by da stavim i onda mi se pojavio na trenutak onaj famozni plavi ekran sa errorima raznim, jelte :),a svi znamo da je u pitanju hardware ondaK. Naravno restartovao se odmah. MS....vistica...cekiranje problema za resenja (`edenje goMana) grafika pravi problem...`Ma neeemoooj` rekoh ja! Skinuo sam drivere 169.25 (kod mene pise 169.35 sto mi je cudno jer sam skidao sa nVidia-inog sajta poslednje) Sad cu da ih probam. E sad ako je u pitanju memorija na grafici popizdecu! Racunar nije klokovan. A videcemo sa drajverima....ZASTO! ZASTO MENI! Ajd reknite mi svoje misljenje. hvala i `vidimo` se ujutru.
Ti si drugi na forumu koji ima probleme sa istom karticom i to istog tipa i to identični problemi, zamuljavanje i upucavanje slike. Pošto je ta grafička fabrički overklokovana, probaj da vratiš frekvencije na default 8800 GT pa probaj.
Naravno nadam se da si sve ostalo sa razlogom odbacio (CPU - orthos, prime, RAM - prime, GM, memtest). _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Ma bre....prvo bih formatirao Vistu i utepao je ko zeca bez obzira sto pretpostavljas da je do hardwara..pa tek onda ako pravi probleme u xp-u, igricama i 3d marku da iskoristis garanciju....
Evo ovako...Pretpostavljam da dobijes crvenkaste boje kockice ili crtice ili sl...Nekad ti i zakuca i bez toga...E vidis ovako..Asus ima problema sa naponskom sekcijom koja se previse greje i memorijom koja ne moze da izdrzi veliki klok u igrama...Povecaj brzinu ventilatora u rivi na 75-85% to bi trbalo da ti resi problem...Sledeci korak je da smanjis klok memorije na recimo 1052-1022!GPU moze da stoji jer se i ovako klokuju dobro...Meni ide i na 800 za svaki dan...Kart ti je ispravna u to budi 100% siguran,modeli 8800 GTS 512 imaju taj mali nedostatak koje se resava na taj nacin koji sam ti rekao...Znaci sto se tice G92 Chipset-a znam ga kako dise tako da ako poslusas i tacno uradis kako sam ti rekao nebi trebao da imas problema!
P.S.Prvo povecaj hladjenje a onda smanji klokove ako ne prodje sa tim,nemoj i jedno i drugo bez potrebe...Idi tim koracima!
Generalno sve kartice imaju sa tim problema samo sto je pitanje setovanja tj. kako ih ustelujes...Probao sam i imama dva Asus-a,zatim XFX...i sve se isto ponasaju!
P.S.P.S.Postoji mogucnost i ako u tvom slucaju sada nije ali cisto da napomenem da neke revizije igre Assassin`s Creed bug-uju i kucaju tako da i to ne treba da cudi i zabrinjava!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
U BIOS-u 8800 GT Top modela, ventilatori su podešeni da se konstantno vrte na maximumu, i ne bi me čudilo da je tako i kod tebe. A iskreno, ja izbegavam te overklokovane kartice, naročito OC-ovan čip. Daj ti meni karticu sa nVidia specifikacijama pa ću ja da je pržim na svoju odgovornost. Ok, za memoriju se uglavnom poastaraju sami pa stavi 0,x ns bržu. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
sta da vam kazem...divno ste me obradovali. SkyF, ce da probam b`e to sto mi rece pa cu ti javim kako se ponasa. Po default-u fan mi je stavljen na 30%...u igrama se greje do nekih 68c 70max sto i nije toliko cudno. Videcemo kad povecam sta ce bit`. Pa pazi, ok znam da assassins kuca i baguje i nije mi se ovo do sada desilo uopste do nocas. Instalirao Crysis krenuo i skoro na pocetku !TUP. Ode mas` u propas`! xD Al stvar je u tome sto racunar vec ima 3 meseca i do pre nedelju, dve se to nije desavalo. Ajd javljam sta se desava. Pozdrav.
Ove karte vec imaju thermalthrotling na 70c tako da to sto si rekao samo od sebe govori...Inace tantal kondenzatori povlace previse struje kroz naponsku sekciju i samim tim dovode do uskog grla za samu memoriju...Stim memorija zakucava zbog nedovoljne voltaze...Inace sami kondenzatori se preterano greju i prenose i na memoriju gde dolazi do celokupne zbrke!Nedovoljnim hladjenjem za naponsku sekciju dolazi do isusenja kondezatora i samim tim se skracuje overclock potencijal memorije...Velika mana za ovu arhitekturu ali sta je tu je...To ti je sto ti je...Uradi kako sam ti rekao i javi kako se ponasa!
P.S.Za Crysis jos manje cudnije...To ubija po grafici,tu ti kuca memorija a GPU moze da prodje sa nekim klokom od 760 mada najrealniji bi bio 750,zaista nehumano igra kida hardware tj. opterecuje bez potrebe!
P.S.Ako ti se ranije nije desavalo postoji mogucnost da zbog toga sto si forsirao igre a drzao vent na 30% si malo naceo kondezatore .susnuo si ih malo pa sad jos vise vuku struje...Sad te memorija zeza zbog toga...
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: sta da vam kazem...divno ste me obradovali. SkyF, ce da probam b`e to sto mi rece pa cu ti javim kako se ponasa. Po default-u fan mi je stavljen na 30%...u igrama se greje do nekih 68c 70max sto i nije toliko cudno. Videcemo kad povecam sta ce bit`. Pa pazi, ok znam da assassins kuca i baguje i nije mi se ovo do sada desilo uopste do nocas. Instalirao Crysis krenuo i skoro na pocetku !TUP. Ode mas` u propas`! xD Al stvar je u tome sto racunar vec ima 3 meseca i do pre nedelju, dve se to nije desavalo. Ajd javljam sta se desava. Pozdrav.
Ja pre sumnjam na elektrolite u samom napajanju pre nego na grafickoj, ako sumnjas na pregrevanje GPU-a onda instaliraj Smart Doctor i podesi da ti regulise brzinu prema temperaturi GPU-a, mislim da 30% nije dovoljno za hladjenje tako jakog GPU-a. I jos jedno da dodam, elektroliti ne vuku struju u klasicnom smislu reci (mada delimicno se moze reci i da je to tacno dok se pune), oni sluze kao izvori struje u trenucima povecane potrosnje. Sama vrednost elektrolita uprosceno receno je kolicina energije koju mogu dati u jedinici vremena, 1F=1A/1S (najprostije receno, cisto orijentaciono). Oni i sluze da rasterete stabilizator (linearni-nekada a sada impulsno-digitalni) od prevelikih udarnih struja. Teorija ovde nije previse bitna, najvaznije je da elektroliti propadaju ali ne bas tako brzo, pogotovo ne oklopljeni.
Podigao sam na 60% fan i uradio jos dve stvari: Kuciste je Antec 182-EU, tako da sam onaj vent iz donjeg dela stavio gore da duva u grafiku. Moguce da je prob bio do toga sto su mi svi slotovi ispunjeni, USB kartice,zvucna i tv karta (koja je bila iznad grafike) sumnjam na to jer se i ona sama greje pa grafika nije ni mogla da se hladi kako valja i trebuje. Izvadio sam je, probao Crysis,Oblivion,NWN2 nije bilo spucavanja. Izgleda da cu morati ovu da prodam i kupim externu tv kartu. xD (jebem ti ploce sa 2 pci slota) Mada ni ovo mi ne govori nista konkretno. Videcemo da li ce se jos takvih gluposti desavati. Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.