Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
dvi vs AVG
STRANA 1 OD 1
starina dvi vs AVG 29.04.2008. 23:11 T9565

status: user
broj poruka: 37

Imam TFT LG L204WS /20.1in/ monitor i stvarno nemam zamjerke na kvalitet slike, koja je bistra, prirodnih boja i bez izoblicenja. Ono sto me kopka je slijedece - monitor ima samo AVG ulaz, a koliko sam imao prilike procitati na internetu, monitori sa dvi ulazom imaju jos kvalitetniji prikaz.
U to ne sumnjam, s obzirom da je uvijek digitalno ispred analognog (osim zuma u fotografiji, he-he), ali bih volio znati sto propustam. Da li su u pitanju mali detalji, oni sto ih primjecuje samo iskusno oko ili sam zakinut za nesto spektakularno?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 30.04.2008. 00:06 #52861

broj poruka: 2270
zavisi od kvaliteta grafičke karte. Mislim da sve Nvidia i ATI u zadnjih 4-5 godina imaju solidan kvalitet analognog izlaza, pa ne bi trebalo da brineš. Primer: nisam video nikakvnu razliku od 8 godina starog Matroxa G450 (analog) i jednog novijeg radeona (DVI) na mom samsung 931BF, osim malog ghosta crnih slova na svetloj pozadini kod Matroxa koji se vidi samo pod veoma tupim vertikalnim uglom.

starina da dopunim... 30.04.2008. 00:15 #52863

broj poruka: 37
Dragg, posto si napomenuo da je bitna i graficka - kod mene je AGP ATI X800XT AIW 256/256. Kao sto rekoh, slika je sjajna, pa me zanimalo kakva li je onda sa dvi prikljuckom...

Dragg re 30.04.2008. 09:32 #52889

broj poruka: 2270
Skoro sam siguran da bi teško primetio bilo kakvu razliku.

BataCele ... 30.04.2008. 10:37 #52895

broj poruka: 1532
Potpuno ista, bez obzira na `izlaz`. Isprobao bas sa tom karticom (x800 XT).

Ti `izlazi` su otimanje para naivnom narodu.

Poofy Ne bih se bash slozzio... 03.05.2008. 03:12 #53181

broj poruka: 7
Tek kada neko od vas dva identichna kompjutera povezze sa dva identichna monitora na dva razlichita video izlaza, mozze da primeti znatnu razliku. U suprotnom je to skoro nemogucje. Ja probao i nisam verovao koja je razlika. Ne zovu se bez raloga analog i digital...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs