Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
gainward 7600gs agp golden semple. Temp. 60-95 C !!!!
STRANA 1 OD 1
murakami gainward 7600gs agp golden semple. Temp. 60-95 C !!!! 29.04.2008. 01:25 T9542

status: user
broj poruka: 198
Ajte ljudi pomagajte ako boga znate !

Graficka (gore navedena) radila je normalno na idle oko 45 C a pri igranju do besvesti oko 57 C

Grafika je kupljena pocetkom godine i nisam je OC-ovao. Pre nekoliko dana ja da pogledam temp. preko everesta kad ona u idle radi na 62-64 C pa ja uzmem da vidim sta ce da radi pri igranju kad ono 95 C i to nakon 10ak sekundi od kada sam izasao iz igre sto ce reci da je verovatno picila na 100 !!!
Imate li bilo kakav predlog tj. ideju zbog cega se to poremeti odjedared ?
P.S. Komplet kuciste ocisceno od prasine i kuler na grafici, takodje kuler radi normalno . Nakon ciscena u idle 57-59 pri igranju 78-80 i kusur.....Temp. sam proverio i preko nvidia expert tools-a kao i prstima koji su se pekli na `hladnjaku `.

Aj pa hvala !!!
Pozz !
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 29.04.2008. 01:39 #52760

broj poruka: 12057

Skini kuler i vidi šta je sa pastom možda se skamenila i pretvorila u prepreku umesto u provodnik toplote.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

murakami 29.04.2008. 02:01 #52761

Mala nepreciznost sa moje strane mali hladnjak koji sam proveravao je prevreo a karta ima jos jedan veci aktivni kuler koji aj da kazem nije preterano vruc.....
Equinoxe Re: 29.04.2008. 02:49 #52762

Taj mali hladnak koji cvrči je konvertor AGP-PCI-E instrukcija. Taj čip je pravljen za PCI-E magistralu, pa je prebudžen za AGP. On se greje i na AGP 6600 Gt modelima. Na Sparkle modelu recimo, recimo, taj konvertor svetli u mraku od toplote.

Skini glavni hladnjak i proveri pastu.

Sa ovim kulerom, drugar je uspeo da ohladi ASUS 6600 GT koji se kasapio od prženja.
http://www.ap0calypse.com/scottrempel/cv/viva5.jpg

MaliAbner Pazi ovako... 29.04.2008. 10:32 #52773

broj poruka: 7769
Ja imam Gigabyte 8600GT Silent, leti temperature dostizu 80-85° C (toliko ocitavaju neki programi koji ko zna kako rade), mislis li da se brinem zbog toga ?
NE !!!
Sta mislis da li imam dodatni cincilator da je hladi kad joj je toplo ?
NE !!!
Za Boga miloga pa kupio sam silent da bi bila necujna. Imam tri godine garancije pa ako crkne ima da je zamenim, necu da se uzrujavam zbog toga.

Manimo se tih temperatura nisu to ljudski organizami da ih treba leciti kada je temperatura preko 37° C.

Zabole me organ, ima tri godine garancije pa ako crkne ima da mi je zamene.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

murakami Re: Pazi ovako... 29.04.2008. 10:54 #52778

:: Ja imam Gigabyte 8600GT Silent, leti temperature dostizu 80-85° C (toliko ocitavaju neki programi koji ko zna kako rade), mislis li da se brinem zbog toga
:: NE !!
:: Sta mislis da li imam dodatni cincilator da je hladi kad joj je toplo
:: NE !!
:: Za Boga miloga pa kupio sam silent da bi bila necujna. Imam tri godine garancije pa ako crkne ima da je zamenim, necu da se uzrujavam zbog toga
::
:: Manimo se tih temperatura nisu to ljudski organizami da ih treba leciti kada je temperatura preko 37° C
:: Zabole me organ, ima tri godine garancije pa ako crkne ima da mi je zamene
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!

Pa ja se potpuno slazem sa tobom i prvobitni plan mi je bio da je pustim pa kad/ako izgori da mi je lepo `poprave`/zamene ,
ali mi je ortak rekao da ako se na karti vidi da je izgorela nece da je menjaju e a to bi me bas kostalo zivaca pa ko zna mozda bih nekog i ubio.....
( isfrustriran sam drskim prodavcima u srbiji i tretiranjem kupaca na nivou orangutana...)

Dakle moze li neko da potvrdi tu info?
Equinoxe Re: 29.04.2008. 15:27 #52812

Nikad nizam dozvoljavao ni jednoj komponenti koja može dobro da se ohladi pravilnim protokom vazduha u kućištu ili dodatnim ventilatorom da se greje više nego što je to normalno. Temperature preko 75 stepeni su zajebane za dodirivajne, i pored toga što ne prijaju samoj komponenti, greju sve i oko nje, a leti i celu sobu kad bočni ventilatori krenu to da izbacuju napolje.
Nisam niti ću ikad prihvatiti teoriju `Ma nek se prži, šta me briga, važno da je tiho`, jer znam šta se komponentama dešava kad ih pustiš da lagano umiru. Imam 1000 elektronskih komponenti na poslu i u kući koje su sve došle sa pasivnim hlađenjem i 50% njih ne bi bile žive bez ventilatora.

murakami 30.04.2008. 01:31 #52875

Dakle nisam to napomenuo : Jedna dvanestica napred da ubacuje , jedna osmica sa strane da ubacuje dve osmice nazad da izbacuju , na grafici pored pasivnih jedan aktivan...Vise od toga bi bilo zaista mnogo ...Mogu da stavim nekako jos jedan da duva u grafiku ali pitanje je koliko to moze da pomogne s obzirom da sam na staroj masini to pokusavao i uspesnost je bila 3-5 stepeni sto apsolutno nije dovoljno s obzirom na temperature moje grafike...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs