Zanima me ako moze neko da mi kaze koji bi monitor mogao da uzmem do 180 - 200 evra a da bude bas dobar , ja mislim mozda neki LG , SAMSUNG ILI MOZDA JOS NESTO ? Ako moze neki dobar odgovor :)_
pa pazi ovako nisam bas strucan po pitanju benq monitora ali moja devojka je na akciji u metrou uzela BENQ 20inca za 11750 din ..akcija je akcija pogledaj malo pa vidi .monitor je krajnje ok i nemam nikakve zamerke , licno imam asus vw222 isto kupljen na akciji za 200 evra i prezadovoljan sam ,alikako su meni rekli koliko para toliko muzike .sa obzirom da kesa imas dovoljno za dobar monitor sacekaj odogovor babarogi ovde koji ce ti dati odgovor po pitanjui cena kvalitet ...toliko od mene :)
pa pazi ovako nisam bas strucan po pitanju benq monitora ali moja devojka je na akciji u metrou uzela BENQ 20inca za 11750 din ..akcija je akcija pogledaj malo pa vidi .monitor je krajnje ok i nemam nikakve zamerke , licno imam asus vw222 isto kupljen na akciji za 200 evra i prezadovoljan sam ,alikako su meni rekli koliko para toliko muzike .sa obzirom da kesa imas dovoljno za dobar monitor sacekaj odogovor babarogi ovde koji ce ti dati odgovor po pitanjui cena kvalitet ...toliko od mene :)
Svaki BenQ koji sam ja video ima neke tripove. Jedan na kom kad staviš bela slova na sivom klinu. leluja neki oblak oko slova i nervira. Drugi, skroz neispravni pixeli u jednom celom vertikalnom redu. Nosio ga drugar u servis, oni mu kažu ma to je `samo` hladan lem na jednom mestu. Treći mrtav skroz. Četvrti ima crvenu kad bi se zajebavali. To je moje iskustvo.
Car u ekonomskoj klasi TFT monitora je LG. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Za tu lovu veoma kvalitetan ti je onaj sa 19` i sa DVI-jem..po mom misljenju u tu cenu ti se nekako najvise uklapa LG L196WTQ koj je brz, ima DVI, odlican kontrast i osvetljnje, ali je 19` wide sto je opet po mom misljenju nisko.. E sada, ako si spreman da napravis manji kompromis u kvalitetu, onda ti se otvaraju nove opcije koje su mnogobrojnije, tako da onda u tom cenovnom rangu mozes naci veoma kvalitetne 22` wide monitore ali bez DVI-ja. Od takvih monitora, preporucujem ti da pogledas jedan od ovih: Philips 220VW8F, hvaljeni Asus VW222S, ViewSonic VA2216w i na kraju nesto skuplji Samsung 2243NW koj je trenutno nov na trzistu. Da ja biram jedan od ovih, moj izbor bi bio Asus ili Samsung, ali ih ti malo vise pogledaj i prostudiraj mane i prednosti i izaberi onoga cija ti slika najvise odgovara.. Toliko od jedne babaroge..pozzz
Terminator Po mom licnom iskustvu begaj dalje od philipsa jer je sastavljen od stapa i kanapa ... ja sam radije da kupis Sony 19 inca ili Acera bilo ga je u Metrou na akciji modeli od pre neke godine ali su kvalitetniji nego li ostali ... pozzz
Ok, ali koj model sony-ja je zakon i zasto, takodje da li ga ima kod nas?? Sony monitori su retki kod nas i uglavnom su skuplji od konkurencije, valjda zbog imena.. Da li su kvalitetniji ili ne, to ne znam, ali opet to zavisi od modela do modela. Sledece, na osnovu cega mozes da tvrdis da je Acer iz Metro-a kvalitetniji od ostalih, a jos je i sa rasprodaje.. Ne razumem logiku.. U svakom slucaju, ako imas neke sajtove koji mogu da ovo sto si rekao i dokazu, okaci ih, pa da se i mi uverimo..pozzz
Nasa firma je uvezla do sada dosta sonyja ni jedan nije dosao na reklamaciju ni posle 2 godine acera se jako malo vraca na reklamacije a philips koji je najmladji brend kod nas u firmo najvise se vraca sa felerima u displeju ... pozzz Terminator
Da, ovaj gore model koj si naveo od sony-ja je jedan od uvezenih u srbiju u vecoj kolicini, ali koliko mi se cini, sada ih ima retko u prodavnicama, a i nisam ni siguran da imaju negde da se kupe.. U svakom slucaju, ako moze da nadje taj monitor, neka ga kupi jer je ok, ali po mom misljenju nije najbolji u tom cenovnom rangu.. Sto se tice Acer-a, oni mozda imaju neke kvalitetne monitore u onim skupljim cenovnim rangovima, ali sto se tice cene do 200 eura, mislim da su i oni tu malo losiji od konkurencije... Bax gore rece da je LG car u ekonomskoj klasi monitora, i ja se slazem sa tom tvrdnjom.. Ono sto bi ja preporucio kobe-u jest da nadje svaki od ovih monitora koje smo mu predlozili u prodavnicama i da ih tamo svojim okom pogleda i proceni koj mu najvise odgovara po kvalitetu...pozzz
Moje lichno mishljenje je da su svi monitori koji nisu 17`, 17`Wide, 19`Wide, 20`Wide, 24`Wide krsh i to veliki. josh ako nemaju DVI ulaz, to se nikako ne isplati kupovati, jer ipak treba misliti na neku blizzu buducjnost...
Obichna 19`-ica koristi istu rezoluciju kao i svaka druga 17`. 22`-ika Wide i 23`-ika Wide koriste istu rezoluciju kao 20`-ka Wide. a to bi u prevodu bilo, kao kad pustite neki DivX u njegovoj rezoluciji i onda rashirite sliku do ivica ekrana. znachi krsh rezolucija, odnosno pikseli primetno vecji. Na vama je da procenite...
Moj savet je samo 19`Wide, 20`Wide ili 24`Wide. Sve izmedju je baraka...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.