Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
nibitor
STRANA 1 OD 1
endrem nibitor 23.04.2008. 05:37 T9436

status: user
broj poruka: 224

Da li neko ima iskustva sa ovim programom,hteo bih da modujem palit 8800gt,posto ima slabe oc mogucnosti?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vaskev re 23.04.2008. 08:48 #52127

broj poruka: 1673
Pa zavisi sta zelis da modujes, prvo ucitas Bios sa kartice i snimis ga kao original.rom, zatim promenis sta vec mislis da menjas i takav snimis kao modovan.rom i onda sa nvflsh.exe sa butabilne diskete uradis flesovanje kartice sa novim bios fajlom. E sad druga stvar je vazna, ako menjas frekvenciju gpu i memorije (jedino to ti i savetujem da diras s`obzirom na iskustvo) prvo je potrebno da recimo sa Atitool-om saznas najvecu frekvenciju za GPU i Mem sa kojom sve radi kako treba pa tek onda da flesujes karticu sa nekom dozom rezerve, primer ako si ustanovio da gpu radi stabilno na recimo 635MHz, a ti je flesuj na maksimum 620MHz ili jos bolje na 600MHz. I jos jedna vazna stvar je da ukoliko se zaneses pa izmenjas vrednosti za tajming memorije i dignes parametre sa kojima kartica nece da proradi, dobices karticu koju vise neces moci klasicnom metodom flesovanja da vratis u zivot. Savet je bolje nemoj nista da diras ukoliko nisi siguran sta i kako. Postupak vazi sa sve kartice pa tako i za 8800 seriju, nisam radio sa konkretnim modelom ali sve je to manje vise isto (naravno frekvencije se razlikuju ali sam postupak je isti).

io62s ... 23.04.2008. 14:42 #52147

broj poruka: 371
A koliko je to, kada kazes slabo moze da se klokouje...posto imam istu tu i stabilno radi na 700-2000 gpu-mem i shader klok na 1650...je li ovo malo ili je ok...ili sta vec...

psyman Re: nibitor 23.04.2008. 16:48 #52150

broj poruka: 1046
Podigni napon za gpu na 1,1v u modovanom biosu a sve ostalo uradis sa rivom ako znas da je koristis.

::
:: Da li neko ima iskustva sa ovim programom,hteo bih da modujem palit 8800gt,posto ima slabe oc mogucnosti
endrem re 23.04.2008. 17:22 #52153

broj poruka: 224

kako da proverim napon gpu i memorije na kartici?

psyman Re: re 23.04.2008. 18:15 #52161

napon ti je def 1.05v,mozes povecati max i jedino za 0,5.sto se memare tice napon je ne promenljiv.poz

:: kako da proverim napon gpu i memorije na kartici
lllo 23.04.2008. 18:29 #52163

broj poruka: 319

Na osmici se,izgleda,ne moze mijenjati voltaza koriscenjem softvera. Vrijednosti u poljima (u Nibitoru) se mijenjaju samo kao graficki prikaz,ali efektivno ostaju iste - na fabrickim setovanjima.Jedino da uzmes olovku u ruke,pa rucno da radis,ali mislim da je to bezveze.Ne bih se slozio da se Palit lose klokuje i ne vidim zasto bi cijedio snagu iz te kartice - promjenom voltaze.Mozda je bolje da prodas karticu,ako si vec nezadovoljan,i kupis polovnu GTX ili Ultra (vidjeh oglas - Ultra 280 eura) ili da kupis novu 3870X2,takodje preko oglasa - cini mi se da su oko 250 eura.

Vaskev ti je objasnio postupak,a mozes i ovdje procitati nesto sto bi moglo biti korisno :

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=5744&forid=12&katid=2

psyman Re: 23.04.2008. 19:04 #52168

Ja sam sa bios vmod-om dobio 20mhz+ na gainward-u 8800gt.sa 600 na 725 mod-om na 745!koja to igra ne radi kako treba na doticnoj karti?

:: Na osmici se,izgleda,ne moze mijenjati voltaza koriscenjem softvera. Vrijednosti u poljima (u Nibitoru) se mijenjaju samo kao graficki prikaz,ali efektivno ostaju iste - na fabrickim setovanjima.Jedino da uzmes olovku u ruke,pa rucno da radis,ali mislim da je to bezveze.Ne bih se slozio da se Palit lose klokuje i ne vidim zasto bi cijedio snagu iz te kartice - promjenom voltaze.Mozda je bolje da prodas karticu,ako si vec nezadovoljan,i kupis polovnu GTX ili Ultra (vidjeh oglas - Ultra 280 eura) ili da kupis novu 3870X2,takodje preko oglasa - cini mi se da su oko 250 eura
:: Vaskev ti je objasnio postupak,a mozes i ovdje procitati nesto sto bi moglo biti korisno
:: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=5744&forid=12&katid=
Kovle .... 23.04.2008. 19:48 #52177

broj poruka: 976
zasto mi everest ne pokazuje temp. graficke.graficka mi je asus 8800gt top.Gledao sam u opcijama za temperature ali je uopste ne vidi.kuler mi je drugaciji nije sa onom slikom company of heroesa vec ima jedan elipsasti zlatni kuler.jer ima to mozda neke veze

Kovle .... 23.04.2008. 19:48 #52178

zasto mi everest ne pokazuje temp. graficke.graficka mi je asus 8800gt top.Gledao sam u opcijama za temperature ali je uopste ne vidi.kuler mi je drugaciji nije sa onom slikom company of heroesa vec ima jedan elipsasti zlatni kuler.jer ima to mozda neke veze

lllo 23.04.2008. 20:17 #52181

@psyman

Ne znam na koga se odnosi ovo pitanje o upotrebljivosti 8800GT u igrama?Na mene ili na autora teme?Mislim da si promasio,on je nezadovoljan svojom karticom. :>

Sto se tice tvojih rezultata,sam si odgovorio u jednom od prethodnih postova - 1,05 - 1,1,ali,to se odnosi na standardne/ref modele ,kao sto je tvoj,dok drugi,brzi,imaju posebne vrijednosti za napone i ne mogu se `voltovati` softverom,vec modovanjem ili dzamperima koje je proizvodjac obezbijedio.Dakle, nema pravog softverskog v-moda,kao sto je bio slucaj sa nekim ranijim generacijama.

@Kovle

Nadji neki drugi program,GPU-Z,Hardware sensors monitor (Hmonitor) ili,slican,CPUID HWMonitor.Everest je sampion bugovitosti.
Kovle .... 23.04.2008. 21:05 #52196

Hvala za odgovor a jer i ja imam referntni model

Kovle ... 23.04.2008. 21:14 #52203

Izvinjavam se autoru zbog pitanja ne vezanih za njegovu temu ali treba mi jos samo nesto skinuo sam i gpu-z i hmonitor ali nijedan nece da mi ocita temperaturu graficke u cemu je problem

lllo 23.04.2008. 23:02 #52236

Kovle,probao si Asusov softver Smart Doctor?Vjerovatno si ga dobio uz karticu.

Mada,ako drugi programi ne ocitavaju temperature,ne vjerujem ni da ce SD. Pokusaj da pronadjes (Google) postove o bugovitim Asus modelima.Nije nista strasno,kartice rade normalno,ali temp senzori su `mrtvi`.Govorilo se o posebnoj reviziji BIOS-a koja resava upravo taj problem.Ako je izdata,sigurno ces je pronaci.

Da li je kartica nova ili se problem posle odredjenog vremena pojavio?

lllo 23.04.2008. 23:17 #52238

http://forums.nvidia.com/lofiversion/index.php?t58459.html

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=251871

http://www.hardforum.com/showthread.php?p=1031804542

Pogledaj ove linkove,isti problem.

::Hvala za odgovor a jer i ja imam referntni mode

Taj model nije referentan,nego dobro nasviran,ali moze to jos :> Samo pazi,ako vec nema ocitavanja temperature - nemoj da pretjerujes.Ili ga zamijeni.
Kovle re 24.04.2008. 00:16 #52246

na hardforumu postoji jedna slika malo nize e tako izgleda moja kartica.Kupio sam je u ero*inku kako mogu da je zamenim na osnovu cega mogu da im se zalim.Mozes li molim te da mi pomognes nekako posto ne znam bas sve oko toga.

psyman daj 24.04.2008. 00:48 #52251

mi tu kartu da je izmodujem i razvalim od clock-a!
lllo 24.04.2008. 02:01 #52256

Uzmi karticu,idi u Eurolink i objasni im u cemu je problem - senzori za mjerenje temperature ne rade,a to je bug koji i Asus priznaje.Naravno,to tebe ne interesuje jer je karta tehnicki neispravna.To mogu i sami da provjere na licu mjesta,a i na internetu.Trazi da ti zamijene karticu za isti model,mada postoji mogucnost da su dobili bagovitu seriju,pa da opet budes u situaciji da je vracas.Ako mozes,uzmi karticu drugog proizvodjaca,sto opet moze da bude,uslovno receno,lose - mozes da dobijes model koji je sporiji i jeftiniji,a da ti ne priznaju razliku u cijeni.Zato,ako uzmes karticu koja je jeftinija,trazi da ti daju komponentu u vrijednosti razlike - npr. memorija.Sve zavisi koliko su korektni,ali nemoj da dozvolis da te izdriblaju.To ne znaci da treba da budes drzak,ali mozes ponijeti pistolj :>

Rijec `overklok` NIKAKO ne pominji,jer ionako nijesi nista radio.
Kovle ... 24.04.2008. 13:51 #52296

Hvala lllo.Probistrio sam sinoc one forume i nasao komentar gde se jedan korisnik obratio asus tehnickoj sluzbi koja mu je na to odgovorila da cemu dati novu verziju smartdoctora i on ju je postavio na forumu,ja sam je skinu i gle radi.Samo bilo mi je cudno sto sat i po vremena temperatura varira stepen nize vise,a temperatura je iznosila 45,46 stepeni i program mi nije pokazivao voltaze broj obrtaja kulera a postoji mogucnost za to u opcijama.pokusao sam da ukljucim i tu opcije ali nece onako je osenceno i ne da da se promeni

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs