Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
ASUS N6200/TD-da li se isplati???
STRANA 1 OD 1
asd5 ASUS N6200/TD-da li se isplati??? 02.10.2005. 11:24 T941

status: user
broj poruka: 3

Ne znam da li da kupim ovu graficku.Svidja mi se kod nje GPU 350Mhz i rezultat objavljen na ASUS-ovom sajtu:3d mark 05 1213 tu je u odnosu na ASUS A9550GE/TD(3d mark 05 852) mnogo bolja.Losa strana joj je 64-bitni memorijski interfejs i odsustvo kulera.Da li je ova kartica bolja od 9550GE i i kako njenih 64 bita uticu na igranje.Imajte u vidu da necu overclockovati graficku(tako da mi nije ptrebno neko bolje hladjenje).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
IvanNo1 Nece te ni jedna usreciti 02.10.2005. 13:21 #2501

status: user
broj poruka: 469
6200 ima brzi GPU i zato pobedjuje u 3DMarku 05. Ti testovi su toliko prezahtevni za GPUe te dve kartice (sto se lepo vidi po broju frejmova u sekundi koje su postigle) da nije imalo puno veze da li je memorijski kontroler 64 ili 128bitni. U nekim drugim situacijama u kojima sam GPU moze da proizvede dovoljan framerate 64 bita predstavlja problem (Zato je ATi i izbacio 9550 kao zamenu za 9600SE koji je imao brzi GPU od 9550 ali je ipak cesto zaostajao u igrama.). Tu spustanje kvaliteta tekstura moze da pomogne da 6200 tuce 9550, ali po cenu vidljivog pada kvaliteta grafike.
Sve u svemu, ne mogu da preporucim ni jednu od ove dve kartice jer ces sa obe cesto biti prinudjen na igranje u rezoluciji 800*600, mozda je najbolje da sacekas jedno mesec dana da skupis jos koju desetinu evra i da mozda cene blago padnu (naredne nedelje ATi predstavlja X1800 seriju kartica).
Izvinjavam se zbog ovako negativnog odgovora, ali trenutno ljudi na zapadu kukaju kako kartice nikad nisu bile skuplje, a nikada nisu ni brze zastarevale i jednostavno kod nas trenutno nije moguce za (relativno) sitne pare naci karticu zadovoljavajucih performansi.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs