Ortak je povezivao graficku sa TV-om (opet, prvi put je spalio asus 8600 gt silent) i nesto mu se poremetilo. Sliku na TV nije dobio a kada pusti neki film na monitoru, pojavljuju mu se zeleni kvadratici preko slike filma. Zanimljivo je to sto neke filmove pusta super a neki su mu sa tim kockicama. Cak i kada udje u PES2008 javljaju mu se kockice. Menjali smo drivere i kodeke, na kraju smo formatirali disk i instalirali ceo Win i ostale programe iz pocetka i opet je ostao isti problem. Da li to moze biti neki hardverski kvar? Testirao sam karticu raznim programima i nista nisu pokazali. Trenutno nemam mogucnosti da tu karticu stavim u drugi komp pa da je isprobam pa bi mi svaki savet dobro dosao. Kartica je Leadtek Winfast PX8600GT Extreme 512MB.
ako imas garanciju nosi u servis a ako nemas probaj na drugom kompu,a treca varijanta je da je odneses u neki veci seervis i da je oni testiraju i konstatuju kvar,ako se samo to desava a komp radi najnormalnije do kartice je,a moguce je i do monitora jer kad ga opteretis nekim filmom i igrom on zeleni a koliko sam razumeo kad ne radis nista nema zelenila
kada se to desilo monitor je bio Samsung 17`` CRT a isti dan je kupio BENQ fp222w i ista stvar. Sve radi super samo se kockice pojavljuju na odredjenim filmovima i igricama. Ploca je MSI Neo-F (nisam siguran da li sam sve dobro napisao) i ceo komp je star nekoliko meseci. Mozda su kodeci (K-lite 380f) ali pre povezivanja je sve radilo super. Cak sam promenio sve vrste Nvidia drivera.
Apsolutno u detalj isti problem, kakav si opisao, sam sreo kod drugara pre dva meseca. Sve isto kao i kod tebe, do poslednje reči, znači nisi jedini. Čak i on ima 8600 ali ne znam tačno koju, mislim da je Gigabyte koliko se sećam. Jedno je sigurno, ceo problem se vrti oko TV out-a. Ne znam tačno šta je on tada uradio ali sve je šljakalo extra dok nije povezao komp sa TV-om. Posle toga potpuno isti problem kao tvoj stupa na scenu. Probijaju zelene kockice u vidu šahovske table preko celog ekrana dok si u igri ili gledaš film. Dok si u windows-u sve je najnormalnije. Računar mu je bio nov, nije imao ni dve nedelje tad. Probali smo sve zahvate softverske prirode tipa drajveri, kodeci, i ništa. Da te utešim, ništa ti od hardvera nije crklo, bar kod njega nije. Ne znam tačno šta je posle toga uradio ali mi je rekao da je čačkao nešto oko TV out-a i sve se vratilo u normalu. Još uvek koristi tu grafiku i sve mu radi ok. Ako ne rešiš problem baš ću ga zvati da pitam šta je uradio?
Da se ne bih patio, da cackam nesto i jos vise zeznem, molim te pitaj ga da ti objasni sve u detalje i to sto pre. Bas je ortak juce kupio BENQ 22`` wide i nikako da isprobamo kako ide PES2008 na njemu. Pozdrav.
ako ću te razočarati. Srdoch je donekle u pravu, i voleo bih da je potpuno u pravu.
Moje brat je postovao sličan problem pre par meseci ovde na berzi. Prva 8600GT mu je crkla, druga je imala zelene kvadratiće u 3D i ne znam da li je filmove mogao da pusti. Problem je rešio tako što više NIJE priključivao TV na kompozitne priključke adaptera koji dolaze uz karticu, jer to NIJE standardni TV out!!! Asus je u početku (ne znam sada) isporučivao HDTV-out adapter koji je imao 3 činča (crveni, zeleni i plavi). Gigabyte isporučuje ta 3 kompozitna, ali i 4., s-video konektor koji JESTE TV-out. Moj brat jeste dobijao sliku na TV-u neko vreme kada je priključivao preko jednog od ta 3 kompozitna konektora, ali je to uskoro dovelo do kvara prve, uskoro i druge grafičke. Na žalost, još uvek nema odgovarajući adapter, ali mu i grafička/računar radi. Naravno, to nije rešenje za TV-out, ali dok ne nađe - to-mu-je-što-mu-je.
Jesam opisivao slican problem ali moram da napomenem - nisam ja povezivao graficku sa TV-om vec moj ortak, koji ako uskoro ne resi problem, ima da leti kroz prozor naglavacke sa drugog sprata.
Kada je prvi put povezivao i spalio kartu, svi su mu govorili (a pogotovo njegov brat ciji je i komp ) da to vise ne pokusava. Posto ima slab vid, nezgodno mu je da gleda filmove na monitoru (ranije su imali stari komp sa GF2 grafikom i sve je radilo perfektno) pa mu je jedini nacin da poveze komp sa TV-om (inace ima neku starudiju od Samsunga).
Posle spaljivanja prve graficke, stalno je govorio da ce ponovo pokusati ali ga niko nije ozbiljno shvatao. Najgori crnjak je taj sto je isti dan kad je zezno drugu graficku, njegov brat hteo da ga iznenadi i kupio 22`` BENQ i kad je dosao kuci, imao je sta da vidi.
Zato je sada frka jer mu je burazer rekao da se seli ako ne sredi problem dok se ne vrati sa puta (a vraca se danas) tako da nam je ostalo malo vremena za popravku. Molim vas, ako neko zna resenje, neka postuje sto pre.
mom bratu su se isto pojavljivali zeleni kvadratići preko dvd/divx plejera. Mislim da je najbolje rešenje promeniti grafičku kartu, verovatno je pod garancijom. Ali nemojte pominjati kako ste priključivali, jer će vam reći da to ne podleže garanciji i prodaće vam novu kartu. A za sledeću nabavite, ili adapter, ili vam neće trebati na tom 22` Benq.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.